Εγώ σας έφερα σ’ αυτόν τον κόσμο … αλλά εσείς με μάθατε να βλέπω τον κόσμο με άλλα μάτια

Εγώ σας έφερα σ’ αυτόν τον κόσμο … αλλά εσείς με μάθατε να βλέπω τον κόσμο με άλλα μάτια

Μπορεί να σας έφερα εγώ στον κόσμο, αλλά αγαπημένα μου παιδιά εσείς με μάθατε να βλέπω τον κόσμο με άλλα μάτια, πιο ώριμα, πιο υπομονετικά, πιο αληθινά! Συνήθως διαβάζουμε σκέψεις μαμάδων και ψυχολόγων για το τι πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας, τι πρέπει να τους λέμε για να τους ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους, τι πρέπει να κάνουμε για να τους μετατρέπουμε σε δυνατούς και αυτόνομους ενήλικες. Όμως σπάνια αναφερόμαστε για το τι μαθαίνουν ΣΕ ΕΜΑΣ τα παιδιά από τη στιγμή που τα φέρνουμε σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο…..

Αγαπημένα μου παιδιά εσείς με μάθατε:

Να έχω άπλετη υπομονή και επιμονή …

Να μη λυγίζω στην πρώτη δυσκολία …

Να στέκομαι όρθια και χαμογελαστή μετά από χρόνια αϋπνίας και κούρασης …

Να σκάω από περηφάνια με κάθε μικρή μας ΝΙΚΗ …

Να βλέπω το ποτήρι μισό γεμάτο και όχι μισό άδειο …

Κάποια βράδια να λυγίζω και να κλαίω στο μαξιλάρι μου από τις τύψεις για το αν είμαι καλή μαμά ή όχι, αλλά το επόμενο πρωί να σηκώνομαι πιο δυνατή και να ατενίζω με αισιοδοξία το μέλλον, γιατί σας έχω δίπλα μου και είστε η κινητήριος δύναμή μου για τα πάντα …

Να μην κρίνω τους ανθρώπους από το πρώτο ή το δεύτερο λάθος που κάνουν και να μην τους κατηγορώ συνέχεια θεωρώντας ότι εγώ είμαι η τέλεια και η αλάνθαστη ….

Να χαμογελώ και να ξεκαρδίζομαι με τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα της ζωής …

Να εκφράζω αβίαστα τα συναισθήματά μου, να λέω πιο πολλά σ’ αγαπώ, ευχαριστώ και συγνώμη χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα, ούτε την ίδια ανταπόκριση από αυτόν που θα απευθύνομαι ….

Να πέφτω, αλλά να σηκώνομαι πιο δυνατή ….

Να μην είμαι τόσο νευρική και οποιαδήποτε δυσκολία έρχεται στο δρόμο μου να είναι απλά ένα μάθημα και όχι ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ …

Να αγκαλιάζω τους ανθρώπους που αγαπώ χωρίς καμία ιδιαίτερη αφορμή …

Πριν γίνω η ΜΑΜΑ σας, ήμουν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος που δε θέλω να θυμάμαι ιδιαίτερα. Μεγαλώνουμε μαζί και κάθε μέρα μου μαθαίνετε κάτι καινούργιο. Ναι, εσείς μου μαθαίνετε, δε σας μαθαίνω εγώ τίποτα! Είστε τόσο έξυπνα που ακολουθείτε τόσο ερασιτεχνικά και μαγικά τη ροή της ζωής….

Σας ευχαριστώ που είμαι η ΜΑΜΑ σας και κάθε μα κάθε μέρα με κάνετε καλύτερο άνθρωπο! Τίποτα δε θα ήταν το ίδιο χωρίς εσάς… Σας αγαπώ μέχρι το άπειρο και θα σας το λέω κάθε μέρα, χωρίς αφορμή, γιατί εσείς μου το διδάξατε αυτό…..

Σας ευχαριστώ που μου μάθατε να μη φοβάμαι να εκφράζω τα συναισθήματά μου και να μη φοβάμαι να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις της ζωής με τον φόβο της αποτυχίας!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διαβάστε όλες τις δικές μου σκέψεις εδώ.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram

Efi's Diary