Kids Astrology – Αστρολογικά μηνύματα της νέας σελήνης στα Ψάρια

Kids Astrology – Αστρολογικά μηνύματα της νέας σελήνης στα Ψάρια

Αστρολογία για παιδιά Astrokids

Ένα αέναο ταξίδι ανάμεσα σε αστέρια και γαλαξίες που απασχόλησε τα λαμπρότερα μυαλά της Ιστορίας και της Επιστήμης.

Εν αρχή είναι ο λόγος και ας δούμε μερικούς ανθρώπους με τους οποίους ασχολούμαστε μέχρι σήμερα και οι ίδιοι ανέλυαν τις επιδράσεις του σύμπαντος στη ζωή μας.

Πυθαγόρας: Η μεγαλύτερη συμβολή του Πυθαγόρα στην Αστρολογία βρίσκεται στην θεωρία ότι οι αριθμητικές σχέσεις αποτελούν τη βάση του σύμπαντος, άρα το σύμπαν μπορεί να εξηγηθεί βάσει των αριθμών. Πίστευε ότι οι αποστάσεις των ουράνιων σωμάτων είναι μεταξύ τους διατεταγμένες σύμφωνα με τις αναλογίες της απόκρυφης αρμονίας. Ο χρυσός τροχός-οδηγός του Πυθαγόρα ήταν μέθοδος πρόγνωσης βασισμένη στη σοφία των πλανητών.

Ο Ζήνωνας ο Κιτέας: στωικός φιλόσοφος, είναι αυτός που εμπλούτισε την φιλοσοφία της σημερινής αστρολογίας, πίστευε σε ένα σύμπαν που είναι προκαθορισμένο από το δημιουργό, στο οποίο ο άνθρωπος αποτελεί μια μικρογραφία του σύμπαντος- και πρέπει να ενταχθεί σε αυτό αρμονικά. Οι στωικοί δεχόταν, ωστόσο ότι ο κάθε άνθρωπος είναι έλλογο ον με τη δυνατότητα της ελεύθερης βούλησης για να συμμετέχει συνειδητά στην πορεία της ζωής του.

Στην Κω το 390π.χ. ο Βηρωσό, ένας ιερέας της Βαβυλώνας ίδρυσε μια σχολή αστρολογικών και απόκρυφων επιστημών. Έτσι η Κως με το ξακουστό Ασκληπιείο είχε ήδη γίνει γνωστή σαν κέντρο ιατρικής έναν αιώνα νωρίτερα από την εποχή του Ιπποκράτη, και αποτέλεσε ένα σύνδεσμο μεταξύ ιατρικής  και αστρολογίας τόσο ισχυρό όσο σε καμία άλλη εποχή. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης θεωρούσε πως η αστρολογία είχε μεγάλη δύναμη και έδινε μεγάλη σημασία στις κινήσεις των πλανητών για διάγνωση και θεραπεία (iatromathematics).

Ο Γερμανός αστρονόμος Johannes Kepler συμβούλευε τους αναγνώστες που επέκριναν την αστρολογία ¨να μην πετάνε και το μωρό μαζί με τα νερά της μπανιέρας¨, ο οποίος παρείχε αστρολογικές συμβουλές στον Αυτοκράτορα Ρούντολφ Β’ ενώ τα αστρολογικά του κείμενα αποσιωπήθηκαν.

Ο Ελβετός ψυχολόγος Κάρλ Γιούνγκ μελέτησε προς χάριν της αναλυτικής ψυχολογίας και την αστρολογία και διαπίστωσε ότι οι βασικοί συμβολισμοί όπως τα ζώδια ή οι πλανήτες ανταποκρίνονταν σε αρχέτυπα της ανθρωπότητας κι ότι ενδεχομένως γι αυτό το λόγο ήταν δυνατή κι η πρόβλεψη της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Από τις μελέτες του κατέληξε ότι η Αστρολογία αντιπροσωπεύει το άθροισμα όλης της ψυχολογικής γνώσης της αρχαιότητας.

Ο Γιόχαν Γκαίτε (καλλιτέχνης και συγγραφέας που έζησε 83 χρόνια) είχε σημειώσει ― “Ήρθα στον κόσμο στις 28 Αυγούστου 1749 το μεσημέρι, καθώς το ρολόι χτυπούσε 12.00 στην πόλη της Φρανκφούρτης. Οι ευτυχισμένες γωνίες που αργότερα οι αστρολόγοι ερμήνευσαν πολύ ευνοϊκά για μένα, μπορεί να είναι οι λόγοι της μακροζωίας μου”.

Αϊνστάιν: Η αστρολογία είναι μια επιστήμη από μόνη της και περιέχει ένα πεφωτισμένο σώμα γνώσης. Μου έμαθε πολλά πράγματα και αισθάνομαι βαθιά ευγνώμων γι αυτό.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος και τραπεζίτης JP Morgan: “οι εκατομμυριούχοι δεν συμβουλεύονται την αστρολογία, οι δισεκατομμυριούχοι το κάνουν”.

Ο αστρολογικός χάρτης γέννησης ενός παιδιού είναι ένα δακτυλικό αποτύπωμα του μικρόκοσμου, ο αντικατοπτρισμός του μακρόκοσμου.

Περιγράφει τις συνθήκες, τις ευκαιρίες και απειλές κάτω από τις οποίες εξελίσσεται ο άνθρωπος. Οι αστρολογικοί συνδυασμοί κληρονομούνται και αυτοί. Οι μητέρες συχνά αναζητούν συμβουλές και οδηγίες στον άγνωστο κόσμο του υποσυνείδητου του παιδιού, όσο αυτό χτίζεται στα τυφλά με τις εμπειρίες της καθημερινότητάς του. Καλό είναι οι γνώσεις μας να είναι πολύπλευρες και στοχευόμενες προς το συμφέρον του παιδιού, γι αυτό κρατάμε αυτά που μας κρατάνε για να είμαστε ήρεμοι γονείς, τα υπόλοιπα τα πετάμε από άγνοια ή από απλή συνειδητοποίηση του υπεύθυνου ρόλου μας.

Ας μιλήσουμε για παιδικά ζώδια με τις νέες σελήνες κάθε μήνα, καινούργιες αρχές ανά μήνα, μιας και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές του περιβάλλοντος, είναι πιο ανοιχτά στις δονήσεις γύρω τους, και παράγουν συναισθηματικές μπαταρίες για κάθε νησίδα της προσωπικότητάς του που θα λειτουργήσει στο μέλλον.

Ας δούμε με ευαισθησία και διακριτικότητα, πώς ο καθοδηγητής τους, ο πατέρας ή η μητέρα τους που διαβάζει αυτή τη σελίδα, θα γνωρίσει τις ιδέες και τις σκέψεις του παιδιού του μέσα από την αστρολογία ως μια έκλαμψη αλήθειας, σαν μια γενική πληροφορία, και να μην τις παίρνει ως απόλυτα δεδομένα.

04ο29′  Ιχθύος Νέα σελήνη 23 Φεβρουαρίου 2020

ΚΡΙΟΣ
21 Μαρτιου – 20 Απριλίου

Χαχαχα, ένας πολύ ενδιαφέρον μήνας για τα μικρά Κριαράκια. Ξεχειλίζουν από παρόρμηση όμως θα ισορροπεί και πρέπει να ισορροπεί με την ενσυναίσθηση. Όνειρα ή και εφιάλτες συνοδεύουν κάποιες νύχτες τους το μήνα αυτό. Έρχονται όμως γιατί το παιδί δεν πιστεύει στα μάτια του την δύναμη που έχει, και γιατί όντως ο κόσμος των μεγάλων κάποιες φορές είναι τρομακτικός. Αν υποστούν αυστηρή κριτική μέχρι τον επόμενο μήνα, δείτε πώς μπορεί να τους βγει σε καλό. Είναι σε φάση που οι γονείς θα μπορέσετε να συζητήσετε μαζί του, με το Κριαράκι, θέματα που δεν έχετε ξαναγγίξει. Και ο στόχος σας; υγιής αυτοπεποίθηση.

ΤΑΥΡΟΣ
21 Απριλίου – 20 Μαΐου

Πληθώρα νέων φίλων και προσκλήσεων σηματοδοτεί η νέα σελήνη για τους μικρούς Ταύρους. Τα μαθήματα του σχολείου και ό, τι εξωσχολικό πιθανόν να έρθουν σε δεύτερη μοίρα καθώς ενδιαφέρονται τώρα για τη δυναμική τους, να εκτυλίσσεται άφοβα στο περιβάλλον και να νιώθουν αγαπητά. Τα υπόλοιπα που σας αφορούν, είναι φαιδρά και πιθανόν να έρθουν σε δεύτερη μοίρα.Οι ταύροι των πρώτων ημερών βρίσκουν ένα ταλέντο τους. Και άλλοι αναρωτιούνται πως οι μεγάλοι κλείνονται στον εαυτό τους, ας το κάνουν και οι ίδιοι με τον εαυτό τους. Κανονικά, δεν πρέπει να σας ανησυχεί τίποτα αυτό το μήνα. Δώστε βάση στο κοινωνικό του περιβάλλον και τους στόχους του, τα όνειρά του για το μέλλον. Και θα έχετε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

ΔΙΔΥΜΟΙ
21 Μαΐου – 20 Ιουνίου

Απροσεξία έως αδιαφορία. Δεν θέλει να τα μάθει όλα. Οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και έρχονται σαν το κύμα. Ο μικρός δίδυμος έχει βγει στη στεριά και απλά αγναντεύει. Έχει προικισθεί να μοιάζει με σφουγγάρι πληροφοριών και τώρα με τη νέα σελήνη στον Ιχθύ που ενεργοποιεί συναισθήματα, θέλουμε να κάνουμε μια παύση, και να κάνουμε λάθη. Δικαίωμα λοιπόν, στο λάθος. Και οι φίλοι τους πιθανόν να βαρεθούν μαζί τους. Ε ας παίξει κάποιος άλλος ρε παιδιά τον αστείο καραγκιόζη. Τα ακούω να λένε βαθιά μέσα τους: Μαμά πάρε με ένα ταξίδι, μακριά απ τα συνηθισμένα, αυτό μου είναι αρκετό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

Cosmos calling for intuition… μπιιιιπ. Τα μικρά Καρκινάκια καλούνται να αναπτύξουν διαισθητικές ικανότητες με τις οποίες έχουν γεννηθεί. Είναι όμορφος μήνας, αν και οι ιαχές του πολέμου ακούγονται έξω απ τη πόρτα τους. Όλοι έχουν απαιτήσεις, και αυτά είναι εύπλαστα. Γονείς, μην τα κουράσετε. Χρειάζονται συμπαράσταση, ο δρόμος των σχέσεων είναι απαιτητικός. Οι σχέσεις διαμορφώνονται στο σπίτι, οι σκληρότητες βλάπτουν. Τα όρια ωφελούν. Η φάση τους: μπορώ και γω άραγε να μένω ευχαριστημένος ικανοποιώντας παράλληλα τους άλλους; Είπαμε… αν δεν το είπαμε, μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας.

ΛΕΩΝ
21 Ιουλίου-20 Αυγούστου

Θα σας φανεί πως δεν είναι το δυνατό ρωμαλέο λιονταράκι που περιμένατε. Η χαίτη μεγαλώνει αργά.Αποσπάστε τη προσοχή του στα αθλήματα, εάν δεν σας έχει κρεβατωθεί από ιώσεις που είναι επιρρεπής αυτή τη νέα σελήνη. Θα του αρέσει να έρχεται πρώτος αλλά δε θα μπορεί. Η αυτοεκτίμηση του σταδιακά θα αυξηθεί. Είναι σαν τεστ κοπώσεως αυτός ο μήνας. Πολύ απαιτητικός ο ίδιος ο Λέων απέναντι στον εαυτό του και στις επιδόσεις του. Από τα μέσα Μαρτίου όμως και μετά, βρίσκει την αίγλη που φαντάζεστε και χτενίζει ξανά τη κώμη του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
21 Αυγούστου –19 Σεπτεμβρίου

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, σήκωσαν τη ταμπέλα. Γονείς, αυτό σημαίνει, οι εξυπηρετήσεις τέλος για τα μικρά Παρθενάκια. Και το παιχνίδι, θέλει και τόλμη και όρια. Και το σύμπαν τα βοηθάει να βρουν και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Αλλάζει λοιπόν το παιχνίδι τους. Η νέα σελήνη τα βοηθάει να επανεξετάσουν, να δουν και να μυριστούν τις προθέσεις των ανθρώπων, των σημαντικών. Πως σχετίζομαι; λένε. Σαν τη καραμέλα που λιώνει στον ήλιο, ή σαν το δέντρο που απλώνει τα κλαδιά του αβίαστα;

ΖΥΓΟΣ
20 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου

Με τη νέα σελήνη στον Ιχθύ, οι μικροί Ζυγοί καλούνται να αλλάξουν ρουτίνα, ρούχα και γκαρνταρόμπα μιας και τους ενδιαφέρει η μόδα με ένα ρομαντικό τόνο αυτή τη φορά. Επίσης, πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό, καθώς οι ζυγοί αντιστοιχούν στα νεφρά του σώματος, και η έλλειψή του δημιουργεί ληθαργικότητα. Ναι, είναι από τα παιδιά που προτιμούν το χουζούρι. Η διατροφή θα τα βοηθήσει να είναι συνεπέστερα στη καθημερινότητά τους. Θέλετε να τους εμφυσήσετε μια νέα συνήθεια; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Αλλάζουν πίστα σε ψυχολογική ωρίμανση, ενώ εσείς δίνετε προτεραιότητα στα οφέλη μιας υγιούς καθημερινότητας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
21 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου

Σκορπάκια των πρώτων ημερών χαίρονται και γελάνε με τη καρδιά τους. Νέα πρόσωπα και παλιά τελείως διαφορετικά από αυτούς έρχονται στη ζωή τους και τους κάνουν να νιώθουν απίστευτη διασκέδαση. Επειδή δε φημίζονται για την ομιλητικότητά τους θα τα δείτε με το κύκλο αυτής της νέας σελήνης να αγορεύουν πάνω στο πάγκο της…κουζίνας! Ενίοτε με απειλητικό ύφος… γιατί είναι κάτι που το δουλεύουν.Οι γονείς τους να τα ωθήσετε σε μια καλλιτεχνική δραστηριότητα και ό,τι είναι αιχμηρό θα στρογγυλέψει αργά η γρήγορα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
21 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου

Γελαστός, πλακατζής … και κοίτα να δεις, που έχει και αυτός ο μικρός τοξότης διαστήματα αυστηρής αυτοκριτικής. Αναπολεί, κάνει λάθη, λεκτικά και στραβοπατάει.. Η μαμά και ο μπαμπάς τραβάνε όλη τη προσοχή, σκέφτεται.. αλλά εγώ είμαι όμορφο, η μήπως όχι: Απλές σκέψεις κάνουν τα παιδιά σας, όμως ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη εσωτερική αυτοαμφισβήτηση του έτους χωρίς να παρεμβαίνετε έντονα σε αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει η ψυχραιμία, θυμηθείτε όταν ήσασταν μικροί πως είχατε ανάγκη από μια ήρεμη και σταθερή φωνή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
21 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Μπορεί κανείς να είναι μοναχικός κ εξωστρεφής ταυτόχρονα; Μπορεί το μικρό Αιγοκεράκι, θα προσπαθήσει να ταξιδέψει και αν δεν το κάνει, του επιτρέπεται νοητικά. Θα ανακαλύψει καινούργιες λέξεις, γράμματα και έννοιες. Θα διαβάσει και θα μιλήσει. Αλλά η μοναξιά του χρειάζεται, καθώς συμβαίνουν σοβαρά πράγματα γύρω τους. Τα σοβαρά αφορούν εσάς… καλή μου μαμά ή καλέ μου μπαμπά. Μήπως δεν έχετε βάλει όρια στον εαυτό σας: Είτε λίγο είτε πολύ είναι μια περίοδος που το παιδί αισθάνεται τη δύναμη της γλώσσας και της επικοινωνίας, διαπραγματεύεται με τα αδέρφια του με το συνομήλικό του περίγυρο, αλλά ο σημαντικός άλλος είστε εσείς ως πλαίσιο, αναφορά και πηγή δύναμης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
21 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου

Εάν ήταν ενήλικοι θα μιλάγαμε για έξοδα. Οι μικροί Υδροχόοι όμως, έχοντας σα δεδομένο το προσωπικό τους ξόδεμα και στήριγμα, ξεκινάνε μια εσωτερική συζήτηση στο νέο κύκλο της σελήνης. Μπορεί να φαίνονται στο κόσμο τους ή αταίριαστοι, γιατί πιάνουν έννοιες που άλλοι δεν μπορούν και τα επηρεάζουν βαθιά. Οι έννοιες αφορούν το αίσθημα ασφάλειας. Θα τα βοηθήσετε δείχνοντας τους τι είναι λάθος και τι είναι σωστό, βάζοντας σε μία τάξη τον εσωτερικό τους κόσμο.
Τα ακούω να λένε: Ας βοηθήσουμε το τάδε ζωάκι… πάμε να πετάξουμε χαρταετό πυτζαμοήρωες …
Σας ξεβολεύουν! Είναι απο το ξεβόλεμα που φτάνουμε στην ασφάλεια. Το ρίσκο φέρνει την επιτυχία. Και αυτά, στο νέο κύκλο με τους Ιχθείς .. επεξεργάζονται σχέδια επιτυχίας.

ΙΧΘΥΣ
21 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Τα ψαράκια ζουν στη θάλασσα και τα παιδάκια σας ωφελούνται από αυτή. Αν επιχειρήσετε Ποσειδώνιες δραστηριότητες όπως: κολύμπι, μουσική, καλλιτεχνικό πατινάζ, ζωγραφική, συγγραφή ή ξιφασκία γιατί τους αρέσει να κρύβονται, θα τα δείτε να το απολαμβάνουν. Παρόλο που θα έχουν πολύ πλάκα με τις αναποδιές που συμβαίνουν, αν μείνουν ήρεμα θα είναι ευτυχισμένα.Καλέ είναι εύκολα παιδάκια, σε όποια ηλικία κι αν είναι θέλουν αγκαλιά και πειθαρχία. Αυτό το νέο κύκλο σελήνης που είναι και τα γενέθλιά τους κατακτάνε στόχους που για τα ίδια είναι σημαντικοί. Ακούω να λένε: “ωωω φοβερό έχω τέσσερα ακόμα για να γεμίσω τη συλλογή των ορυκτών, θα μου δώσει και ο Αλέξης από το σχολείο αν του δώσω το αυτοκόλλητο που μου ζήτησε”, εκπληκτικό το συναίσθημα του ανήκειν”.

Της Μπερίκου Ειρήνης: σύμβουλος αστρολογίας, ωριαίας αστρολογίας (ειδικές ερωτήσεις/ σαφείς απαντήσεις) eiriniberikou@yahoo.com
Όλο το ενδιαφέρον μου, τα τελευταία 26 χρόνια (από 17 ετών), για τους πλανήτες, το σύμπαν και τη ψυχή, αποκρυσταλλώθηκε τη κατάλληλη στιγμή, σε συνδυασμό των γνώσεων, των σπουδών μου, των εμπειριών μου, και των επαφών μου, για να δημιουργήσω μηνύματα αστρολογίας που αφορούν τα παιδιά, τα οποία αγαπώ.

Kids Astrology