Πώς το ζώδιο του παιδιού και κάθε νέα σελήνη επηρεάζει τη συμπεριφορά του;

Πώς το ζώδιο του παιδιού και κάθε νέα σελήνη επηρεάζει τη συμπεριφορά του;

Καλωσορίζοντας το 2020 εγκαινιάζουμε μία νέα στήλη στο Working Moms, αυτή της παιδικής αστρολογίας.

Αστρολογία για παιδιά Astrokids

Ένα αέναο ταξίδι ανάμεσα σε αστέρια και γαλαξίες που απασχόλησε τα λαμπρότερα μυαλά της Ιστορίας και της Επιστήμης.

Εν αρχή είναι ο λόγος και ας δούμε μερικούς ανθρώπους με τους οποίους ασχολούμαστε μέχρι σήμερα και οι ίδιοι ανέλυαν τις επιδράσεις του σύμπαντος στη ζωή μας.

Πυθαγόρας: Η μεγαλύτερη συμβολή του Πυθαγόρα στην Αστρολογία βρίσκεται στην θεωρία ότι οι αριθμητικές σχέσεις αποτελούν τη βάση του σύμπαντος, άρα το σύμπαν μπορεί να εξηγηθεί βάσει των αριθμών. Πίστευε ότι οι αποστάσεις των ουράνιων σωμάτων είναι μεταξύ τους διατεταγμένες σύμφωνα με τις αναλογίες της απόκρυφης αρμονίας. Ο χρυσός τροχός-οδηγός του Πυθαγόρα ήταν μέθοδος πρόγνωσης βασισμένη στη σοφία των πλανητών.

Ο Ζήνωνας ο Κιτέας: στωικός φιλόσοφος, είναι αυτός που εμπλούτισε την φιλοσοφία της σημερινής αστρολογίας, πίστευε σε ένα σύμπαν που είναι προκαθορισμένο από το δημιουργό, στο οποίο ο άνθρωπος αποτελεί μια μικρογραφία του σύμπαντος- και πρέπει να ενταχθεί σε αυτό αρμονικά. Οι στωικοί δεχόταν, ωστόσο ότι ο κάθε άνθρωπος είναι έλλογο ον με τη δυνατότητα της ελεύθερης βούλησης για να συμμετέχει συνειδητά στην πορεία της ζωής του.

Στην Κω το 390π.χ. ο Βηρωσό, ένας ιερέας της Βαβυλώνας ίδρυσε μια σχολή αστρολογικών και απόκρυφων επιστημών. Έτσι η Κως με το ξακουστό Ασκληπιείο είχε ήδη γίνει γνωστή σαν κέντρο ιατρικής έναν αιώνα νωρίτερα από την εποχή του Ιπποκράτη, και αποτέλεσε ένα σύνδεσμο μεταξύ ιατρικής  και αστρολογίας τόσο ισχυρό όσο σε καμία άλλη εποχή. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης θεωρούσε πως η αστρολογία είχε μεγάλη δύναμη και έδινε μεγάλη σημασία στις κινήσεις των πλανητών για διάγνωση και θεραπεία (iatromathematics).

Ο Γερμανός αστρονόμος Johannes Kepler συμβούλευε τους αναγνώστες που επέκριναν την αστρολογία ¨να μην πετάνε και το μωρό μαζί με τα νερά της μπανιέρας¨, ο οποίος παρείχε αστρολογικές συμβουλές στον Αυτοκράτορα Ρούντολφ Β’ ενώ τα αστρολογικά του κείμενα αποσιωπήθηκαν.

Ο Ελβετός ψυχολόγος Κάρλ Γιούνγκ μελέτησε προς χάριν της αναλυτικής ψυχολογίας και την αστρολογία και διαπίστωσε ότι οι βασικοί συμβολισμοί όπως τα ζώδια ή οι πλανήτες ανταποκρίνονταν σε αρχέτυπα της ανθρωπότητας κι ότι ενδεχομένως γι αυτό το λόγο ήταν δυνατή κι η πρόβλεψη της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Από τις μελέτες του κατέληξε ότι η Αστρολογία αντιπροσωπεύει το άθροισμα όλης της ψυχολογικής γνώσης της αρχαιότητας.

Ο Γιόχαν Γκαίτε (καλλιτέχνης και συγγραφέας που έζησε 83 χρόνια) είχε σημειώσει ― “Ήρθα στον κόσμο στις 28 Αυγούστου 1749 το μεσημέρι, καθώς το ρολόι χτυπούσε 12.00 στην πόλη της Φρανκφούρτης. Οι ευτυχισμένες γωνίες που αργότερα οι αστρολόγοι ερμήνευσαν πολύ ευνοϊκά για μένα, μπορεί να είναι οι λόγοι της μακροζωίας μου”.

Αϊνστάιν: Η αστρολογία είναι μια επιστήμη από μόνη της και περιέχει ένα πεφωτισμένο σώμα γνώσης. Μου έμαθε πολλά πράγματα και αισθάνομαι βαθιά ευγνώμων γι αυτό.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος και τραπεζίτης JP Morgan: “οι εκατομμυριούχοι δεν συμβουλεύονται την αστρολογία, οι δισεκατομμυριούχοι το κάνουν”.

Ο αστρολογικός χάρτης γέννησης ενός παιδιού είναι ένα δακτυλικό αποτύπωμα του μικρόκοσμου, ο αντικατοπτρισμός του μακρόκοσμου.

Περιγράφει τις συνθήκες, τις ευκαιρίες και απειλές κάτω από τις οποίες εξελίσσεται ο άνθρωπος. Οι αστρολογικοί συνδυασμοί κληρονομούνται και αυτοί. Οι μητέρες συχνά αναζητούν συμβουλές και οδηγίες στον άγνωστο κόσμο του υποσυνείδητου του παιδιού, όσο αυτό χτίζεται στα τυφλά με τις εμπειρίες της καθημερινότητάς του. Καλό είναι οι γνώσεις μας να είναι πολύπλευρες και στοχευόμενες προς το συμφέρον του παιδιού, γι αυτό κρατάμε αυτά που μας κρατάνε για να είμαστε ήρεμοι γονείς, τα υπόλοιπα τα πετάμε από άγνοια ή από απλή συνειδητοποίηση του υπεύθυνου ρόλου μας.

Ας μιλήσουμε για παιδικά ζώδια με τις νέες σελήνες κάθε μήνα, καινούργιες αρχές ανά μήνα, μιας και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές του περιβάλλοντος, είναι πιο ανοιχτά στις δονήσεις γύρω τους, και παράγουν συναισθηματικές μπαταρίες για κάθε νησίδα της προσωπικότητάς του που θα λειτουργήσει στο μέλλον.

Ας δούμε με ευαισθησία και διακριτικότητα, πώς ο καθοδηγητής τους, ο πατέρας ή η μητέρα τους που διαβάζει αυτή τη σελίδα, θα γνωρίσει τις ιδέες και τις σκέψεις του παιδιού του μέσα από την αστρολογία ως μια έκλαμψη αλήθειας, σαν μια γενική πληροφορία, και να μην τις παίρνει ως απόλυτα δεδομένα.

Νέα σελήνη 24 /01/ 2020, 4* του Υδροχόου

ΚΡΙΟΣ
21 Μαρτιου-20Απριλίου

Προσέξατε μέσα στον Ιανουάριο, με την έκλειψη στις 10/01, πως το παιδί Κριός, έγινε μαχητικό μες το σπίτι; Ελπίζω να δώσατε τόπο στην οργή γιατί και το ίδιο ζορίζεται να βρει συναισθηματική ασφάλεια που θα το συνοδεύει όλο το 2020. Με τη νέα σελήνη στις 24/01 στον Υδροχόο βλέπουμε πως η ενέργεια διοχετεύεται σε νέους στόχους και νέους φίλους με πιο υγιείς συνθήκες επικοινωνίας. Το σύμπαν το βοηθάει επίσης, να αντιμετωπίσει τυχόν σκληρές αλλαγές με το να στρέψει το ενδιαφέρον του σε νέες ασχολίες. Θέλατε να ξεκινήσετε κάτι νέο για αυτό το παιδί, κάντε το. Κι αν προκύψουν απογοητεύσεις, μάθετέ του να μην τα παρατάει με τη πρώτη.

ΤΑΥΡΟΣ 
21 Απριλίου-20 Μαΐου

Λόγω της έκλειψης της σελήνης 10/01 στο 3ο του οίκο, αν ο Ταύρος σας έχει αδέρφια ή έχει τσακωθεί με τους δασκάλους και το σχολείο θα είδατε ή θα βλέπετε πως όλα βελτιώνονται, ένα ταυράκι έχει μεγάλη υπομονή συνήθως.. γιατί όχι και εσείς; Εμφυσήστε του την αντικειμενικότητα και τη λογική. Το παιδί ταύρος των πρώτων ημερών, αισθάνεται ότι παραπατάει  μεταξύ ανεξαρτησίας και προσκόλλησης και αυτό προκαλεί μερικούς χρήσιμους φόβους. Μια νέα αρχή για κανόνες αυτό το μήνα που αφορούν τη σωστή λειτουργία του απέναντι σε χρονοδιαγράμματα και όχι δράματα, όλα τα παιδιά χρειάζονται και το κλάμα και τη χαρά με μέτρο. Το 2020 το ευνοεί στο να εκφράζει ισορροπημένα τις ανάγκες του.

ΔΙΔΥΜΟΙ
21 Μαΐου-20 Ιουνίου

Τι γίνεται με τα παιδιά δίδυμοι φέτος; Δεν φέρονται με τον αναμενόμενο τρόπο; Καλό είναι αυτό. Οι εκλείψεις επισημαίνουν να έρθει σε επαφή με το ψυχικό του κόσμο, δηλαδή γιόγκα για παιδιά και ό τι αφορά την έναρξη μιας παιδοψυχοκοινωνικής στήριξης. Η νέα αυτή σελήνη είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για να μάθουν κάτι νέο, ειδικά εάν αυτό αφορά τεχνολογίες ή κάτι άλλο πρωτοποριακό ή εναλλακτικό. Η χαρά τους βρίσκεται στο να εξερευνούν οτιδήποτε νέο που ανοίγει το μυαλό τους σε νέα μονοπάτια σκέψης. Αν σας προβληματίζουν οι φιλίες του, θα έλεγα να δείτε που υπάρχουν υπερβολές και να παρέμβετε, μη κατηγορείται καμία πλευρά, εάν δεν ξέρετε όλα τα στοιχεία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
21 Ιουνίου-20 Ιουλίου

Τα μικρά Καρκινάκια χρειάζεται να ξέρουν πως κάθε σχέση παραμένει ζωντανή από σεβασμό και θαυμασμό. Όταν αυτά τα στοιχεία λείπουν, η σχέση θα κοπεί, θα τολμήσει να το κάνει ο μικρός καρκίνος σας ή θα το αφήσει στα χέρια των άλλων κατά το 2020; Μην ανησυχείτε μέχρι παραλύσεως, ακόμα και αν στεναχωρηθούν τα μικρά των 10-13 Ιουλίου, το σύμπαν λέει πως αυτό είναι μέρος της ζωής τους και η υγεία τους αποτελεί πρωτεύουσα μέριμνα. Ένα άλλο που πιθανόν να προσέξετε είναι πως εμφανίζονται αντίθετες αξίες των γονέων σε αυτό το κύκλο με τη νέα σελήνη στον Υδροχόο. Το παιδί καρκίνος προσπαθεί τώρα να γίνει πιο διαισθητικό για να βρει ή να χρησιμοποιήσει τη διαισθητικότητα που διαθέτει εκ φυσικού του, προς όφελός του.

ΛΕΩΝ
21 Ιουλίου-20 Αυγούστου

Το ρωμαλέο Λιονταράκι χρειάζεται να ξαποστάσει. Φαίνεται να είναι πολλές οι υποχρεώσεις του, αποφασίστε ότι είναι απλά ένα παιδί και βάλτε εσείς τα όρια.

Ακόμα και στα αισθηματικά που κάθε μικρός άνθρωπος κρύβει από τους γονείς ενδέχεται να προδοθεί ή να υπερπροσπαθεί για επιβολή. Η νέα σελήνη στον Υδροχόο του λέει να είναι ανεκτικό, να ακούει περισσότερο και πως η συνεργασία θέλει τη συμμετοχή από δύο άτομα και πάνω. Ένα εμπόδιο μπορεί να βρίσκεται στο ότι η καθημερινότητα του είναι επιβαρυμένη με πολλά. Βοηθήστε το να θέτει προτεραιότητες, να μη γίνεται αυταρχικό, βρίσκεται σε κύκλο για ένα μήνα περίπου που η προσοχή πρέπει να εστιαστεί στο τι του λένε οι σημαντικοί άλλοι στη ζωή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
21 Αυγούστου –19 Σεπτεμβρίου

Τα έχετε ακούσει.. πως η μεταμόρφωση των παρθένων το 2020 έρχεται με την ανάδειξη των ταλέντων τους με ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα όπως το απαιτούν και αισθάνονται άνετα τα ίδια. Ο νέος κύκλος της σελήνης με τον κυβερνήτη τους στον Υδροχόο στον 6ο οίκο προκαλεί πολλές μετακινήσεις καθημερινές, έως και μια διαχείριση στους τομείς υγείας και διατροφής, γιατί το στρες τους επηρεάζει το στομάχι.  Μοιάζει να είναι μια περίοδος πιο εσωστρεφής μέχρι τη μέση 10 Φεβρουαρίου, απ όπου θα συνεχίσουν με χαρά  και αισιοδοξία.

ΖΥΓΟΣ
20 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου

Παιδιά Ζυγός ισούται με πολλή ομιλία και διπλωματία. Με τη νέα σελήνη από 25 Ιανουαρίου, τα παιδιά που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο ανοίγονται με ένα σπασμωδικό τρόπο  και μιλούν γι αυτό. Μικρά ταξίδια ευνοούνται, με το γράψιμο τα πάνε καλύτερα, και η Αφροδίτη τους κοντά στο Ποσειδώνα απλά τα κάνει λίγο παραπάνω αφηρημένα παιδιά στα καθημερινά. Έχει προηγηθεί πίεση στο χώρου του σπιτιού για αυτά και το σύμπαν τα πριμοδοτεί με μια γλυκιά νότα στα απλά, τα καθημερινά, τα ταπεινά, και γιατί όχι στα ερωτικά. Θέλουν το θαυμασμό και την αποδοχή αλλά χρειάζονται και σταθερότητα από τη μεριά σας, στιβαρότητα, αξιοπιστία. Μεταμορφώνονται συναισθηματικά το 2020, ειδικά του τρίτου δεκαημέρου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
21 Οκτωβρίου-20 Νοεμβρίου

Τα παιδιά σκορπιοί δεν είναι μόνο ανθεκτικά αλλά μπορούν να γίνουν και σπάταλα σε σημείο που αν θα τους λείψει ο κουμπαράς τους να αρρωστήσουν. Το 2020 τα ωθεί σε αλλαγή κοσμοθεωρίας, αυτό συμβαίνει και στα πολύ μικρά παιδιά φανταστείτε. Η ωρίμανση έρχεται κυρίως στις δύσκολες στροφές. Η ανάγκη να ελέγχουν τα πάντα δεν τους προσφέρει ηρεμία. Τα αδέρφια, το σχολείο, οι δάσκαλοι, η ομιλία και οι προκλήσεις που έρχονται από αυτούς τους τομείς το 2020, τα κάνει να αναζητούν, σε αυτό το κύκλο με τη νέα σελήνη στον Υδροχόο το χώρο του σπιτιού, και περισσότερο το δωμάτιο τους  ή να τα δείτε να ξεκινούν ένα προσωπικό ημερολόγιο. Η σιωπή δεν σημαίνει και παύση ενεργειών.

ΤΟΞΟΤΗΣ
21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

Έχουν περάσει στη δράση τα Τοξοτάκια, τα βέλη τους φλέγονται από τη ταχύτητα και βρέχονται στη πορεία από τις προσδοκίες των γονιών τους. Κάτι βλέπετε στραβά καλοί μου γονείς, από παραμορφωτικό φακό. Η νέα σελήνη στο 3ο οίκο τους προσδίδει εφευρετικότητα που έρχεται αντιμέτωπη με αντιστάσεις. Είναι καλός κύκλος για αλλαγές που φέρνουν ανανέωση με πρωτοποριακούς μεθόδους διδασκαλίας, καθώς το μυαλό είναι έτοιμο να εστιάσει στο νέο. Μεταμορφώνονται το 2020 σχετικά με τη προσωπική τους αξία, σχετικά με τη μέθοδο αποταμίευσης, σχετικά με τις βάσεις που στηρίζουν την εικόνα τους προς τα έξω, την αυτοεκτίμησή τους. Βοηθήστε τα να πουν ο τι σκέφτονται σχετικά με αυτά τα θέματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
21 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου

Αιγόκεροι-παιδιά σα να λέμε γεννήθηκα σοφός .. ή μήπως όχι; Γιατί τα παιδιά που παρά είναι σοβαρά είναι από μια άλλη πλευρά ανώριμα και δυσκολεύονται να αποδεχτούν τα συστήματα θέλοντας να τα αλλάξουν τα ίδια. Θέλουμε να ζουν την ηλικία τους. Το 2020 όμως είναι η χρονιά που οι μικροί Αιγόκεροι είναι διδακτικοί  με την στάση τους. Αποδεικνύονται σωστοί λοιπόν, και αυτό είναι κάτι που πρέπει κι εσείς να το αποδεχτείτε. Με το νέο κύκλο της σελήνης στον Υδροχόο επιζητούν την επιβεβαίωση της αγωνίας τους ότι είστε με το μέρος τους, κυρίως από τον γονέα του αντίθετου φύλου. Η γαλήνη έρχεται αν τους μάθετε να σκέφτονται θετικά γιατί έχουν μία τάση προς το αντίθετο.. Με το νέο κύκλο της σελήνης ευνοούνται να γίνουν πιο τολμηρά και να διεκδικήσουν το καλύτερο για εκείνα. Διαβάστε τους παραμύθια σε όποια ηλικία κι αν είναι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
21 Ιανουαρίου- 20 Φεβρουαρίου

Μερικές λέξεις αρνητικές για το 2020 που περιγράφει τα παιδάκια Υδροχόος είναι περιορισμός, ψυχολογικές διακυμάνσεις, σωματικές καταπονήσεις. Μερικές λέξεις θετικές είναι προφητικά όνειρα, εμφάνιση στη ζωή τους του από μηχανής θεού, απομάκρυνση φίλων που απομυζούν την ενέργεια τους, βοήθεια όσων έχουν ανάγκη. Με το νέο κύκλο της σελήνης στο ζώδιο τους από 24/01, τους  απασχολεί το θέμα της φιλίας και η συμμετοχή τους σε μεγαλύτερες ομάδες, όπου μια συμβουλή από εσάς θα μπορούσε να περιλαμβάνει πως λέμε αστεία και πως το να γελάς, το χιούμορ…σε ενώνει με τον άλλον και ότι ‘όχι, δε κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν. Αλλαγές εμφάνισης ας γίνουν όπως τα ίδια νομίζουν, υπάρχει ανάγκη να αποδεχτούν την εικόνα τους και να την επικοινωνήσουν. Να ξέρετε πως το περιβάλλον που θέλουν να ζουν είναι αυτό που χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη.

ΙΧΘΥΣ
21 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Σπατάλες σε ομορφιά , σπατάλες για να είναι πρώτα, ποιος σας είπε πως θέλουν να φαίνονται πρώτα;  Το 2020 θέλει για τους μικρούς Ιχθείς να πετύχουν τους στόχους τους, έχουν βοήθεια για να αποκτήσουν φίλους ζωής, αλλά χρειάζονται και προσοχή από υπερβολικές προσδοκίες, υπεραισιοδοξία και από εθελοτυφλία (κυρίως για τα γεννημένα το δεύτερο δεκαήμερο).. Δεν απολαμβάνουν την πρωτιά γιατί διαισθάνονται πολλά από το περίγυρο τους και θα πρέπει να μάθουν να σηκώνουν τοίχους προστασίας, να ξεχωρίζουν δηλαδή τις ανάγκες των άλλων από τις δικές τους, να μη ρίχνονται από αρνητικές κουβέντες ή προθέσεις. Ο νέος κύκλος της σελήνης στον Υδροχόο, δίνει έμφαση στο να εξερευνήσουν υποσυνείδητα τα ένστικτά τους και να διορθώσουν τα λάθη τους. Είναι μια δυναμική χρονιά γι αυτά και θα το δείτε. Απλά, εφόσον είστε γονείς ενός Ιχθύ, να θυμάστε πως διαφέρει από τα στερεότυπα η δυναμική αυτού του παιδιού.

της Ειρήνης Μπερίκου, σύμβουλος ωριαίας αστρολογίας

Kids Astrology