Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου

To κλασικό πρόβλημα της νοικοκυράς κάθε βδομάδα είναι τί θα μαγειρέψει. Σας δίνουμε λοιπόν μια πλήρη πρόταση διατροφής για όλη τη βδομάδα. Κάντε μία λίστα, προμηθευτείτε τα υλικά σας για να προετοιμάζετε το μενού της εβδομάδας.

Κάθε βδομάδα θα ετοιμάζουμε ένα πλήρες ισορροπημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής το οποίο έχει επιμεληθεί η pasta blogger Βικτώρια Γιανναρά. Οι συνταγές έχουν συλλεχθεί από ποικίλα sites αλλά και από το www.ilispasta.gr στο οποίο η Βικτώρια είναι Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά.

ΜΕΝΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 25/11 ΕΩΣ 1/12

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ρεβίθια στο φούρνο

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ (προαιρετικά)
  • 2 μικρά κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 2-3 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τουλάχιστον γα 12 ώρες τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι με τη σόδα για 10 λ.
  3. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από μπόλικο τρεχούμενο νερό, ώστε να φύγει όλη η σόδα γα να μη μαυρίσουν.
  4. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κοχλαστό νερό, τα ξαφρίζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν, χωρίς τη προσθήκη αλατιού, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Εν τω μεταξύ, 10 λ πριν αποσύρουμε τα ρεβίθια από τη φωτιά, βάζουμε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε να “σοταριστούν” σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο.
  6. Μετά τα 10 λ, με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ρεβίθια από τη κατσαρόλα στο ταψί με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε 2 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε, προαιρετικά το πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, επιπλέον βραστό νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1-1:30 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο τα έχετε ήδη προ-βράσει και πόσο βραστερά είναι τα ρεβίθια σας. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε αν απαιτείται να προσθέσετε επιπλέον ζεστό νερό. Επίσης μπορείτε να τα ψήσετε σε γάστρα, σε αυτή τη περίπτωση όμως θα αυξήσετε το χρόνο ψησίματος.

πηγή

ΤΡΙΤΗ

Σουτζουκάκια με ρύζι

Υλικά

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κύμινο ή και λίγο επιπλέον
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. πελτές
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.
  2. Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε. Κρατάμε το κρασί στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα πλάθουμε μικρά μικρά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί. Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
    Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα. Αν αντί για φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, προσθέστε λίγο νερό στην κατσαρόλα.
  3. Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
  4. Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
  5. Αν τα έχετε πλάσει μεγάλα, τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.

πηγή

ΤΕΤΑΡΤΗ

Φιλέτο λαβράκι φρικασέ

Υλικά

  • 2 λαβράκια φιλεταρισμένα
  • 200 γραμμάρια baby σπανάκι
  • 1 συσκευασία σαλάτα παραδοσιακή
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές άνηθο  ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  3. Προσθέτετε το baby σπανάκι μαζί με την παραδοσιακή σαλάτα και τον ζωμό λαχανικών συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν.
  4. Όταν τα χορταρικά έχουν μαραθεί, προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
  5. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε τελευταία φορά.
  6. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Τοποθετείτε τα φιλέτα λαβράκι στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Ψήνετε τα λαβράκια για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, γυρνάτε τα λαβράκια, τα αφήνετε με την σάρκα στο τηγάνι για 1 λεπτό και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
  10. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το φρικασέ και από πάνω τα φιλέτα λαβράκι κομμένα στα 3.

πηγή

ΠΕΜΠΤΗ

Καρμπονάρα φούρνου

Υλικά

  • 2 συσκευασίες πέννες ριγέ ΗΛΙΣ
  • 350 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 ml κονιάκ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μείγμα κίτρινων τυριών
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρά κυβάκια.
  2. Βράζουμε τα στριφτάρια ΗΛΙΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφού τα στραγγίσουμε, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.
  3. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε μια κουταλιά λάδι το μπέικον και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο. Αφού σοταριστούν, τα σβήνουμε με το κονιάκ.

Περισσότερα…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Φακές στο φούρνο με πιπεριές και τυρί

Υλικά

  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. φακές
  • 2 + 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 2κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 30 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 10 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για πέντε λεπτά.
  3. Πρόσθεσε τις φακές και ανακάτεψε, στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών.
  4. Μόλις πάρουν μια βράση, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 25 λεπτά.
  5. Όταν βράσουν οι φακές πρόσθεσε μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές, το βασιλικό, το λευκό κρασί και τις ντομάτες και ανακάτεψε καλά.
  6. Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί 23×33 και πρόσθεσε το τυρί από πάνω.
  7. Ψήσε για 30 λεπτά.
  8. Μοίρασε σε 4 πιάτα.

πηγή

ΣΑΒΒΑΤΟ

Σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα

Υλικά

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • 300 γρ. καρότα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 100 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • γάλα καρύδας
  • εστραγκόν

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
  3. Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  6. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  9. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  10. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
  11. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  12. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  13. Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.

πηγή

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μουσακάς με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά

Υλικά

Για το μουσακά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα και ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο και ψιλοκομμένο
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 3 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
  • 3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
  • 100 γρ. ντομάτες λιαστές και κομμένες σε κύβους
  • 5 πατάτες μεγάλες και κομμένες σε χοντρές φέτες κατά μήκος
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το τελείωμα

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τον κιμά:

  1. Τοποθετείτε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι.
  3. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αλατίζετε και ανακατεύετε συχνά.
  5. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα λαχανικά, προσθέτετε τον κιμά και το σκόρδο, αλατίζετε και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σπάσουν οι σβόλοι. Προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει ο κιμάς και να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το θυμάρι.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά:

  1. Σοτάρετε τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά) με ελαιόλαδο το καθένα χωριστά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  2. Αλατίζετε και τα αναμιγνύετε με το μίγμα του κιμά. Παράλληλα βράζετε και τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώστε να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε και λίγο. Τις αλατίζετε.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ:

  1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει πάνω σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με αβγοδάρτη να γίνουν ομοιογενές μίγμα που θα αφήσετε να ψηθεί λίγο.
  3. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα τους κρόκους με έντονες κινήσεις του αβγοδάρτη για να μην ψηθούν και μετά το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε.

Για το τελείωμα:

  1. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25×30εκ. και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες.
  2. Από πάνω απλώνετε το μείγμα του κιμά με τα λαχανικά.
  3. Κάνετε ακόμα μία στρώση από πατάτες και τελειώνετε με την μπεσαμέλ.
  4. Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνετε το φαγητό στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

πηγή

Το γλυκό της εβδομάδας

Πάστα σοκολατίνα

Συστατικά
Για το σιρόπι

  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. κονιάκ

Για το παντεσπάνι

  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά μεσαία
  • 40 γρ. κακάο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. σπορέλαιο

Για τη μους

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55%
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γκανάς

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. κουβερτούρα 55%

Για το σερβίρισμα

100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε στη φωτιά.
  2. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψί 32×25 εκ. που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και κακάο.
  6. Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε και περιχύνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και κρυώσει το παντεσπάνι.

Για τη μους

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.
  2. Μεταφέρουμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  3. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Δεν θέλουμε η σαντιγί να σφίξει πολύ.
  4. Βάζουμε στον κάδο με τη σαντιγί τη βανίλια και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις. Η κουβερτούρα θέλουμε να είναι ζεστή όχι καυτή.
  5. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Απλώνουμε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει η μους.

Για τη γκανάς

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  3. Βάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Απλώνουμε τη γκανάς πάνω από τη μους και αφήνουμε για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  5. Σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη.

πηγή


της pasta blogger Βικτώριας Γιανναρά
Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά;