Ονειρεύεσαι να διοργανώσεις ένα διαφορετικό πάρτι για το παιδί σου;

Ονειρεύεσαι να διοργανώσεις ένα διαφορετικό πάρτι για το παιδί σου;

Ονειρεύεσαι να διοργανώσεις ένα διαφορετικό πάρτι για το παιδί σου; Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Η θεατρική ομάδα «Παίζοντας … Μαθαίνω», μία ομάδα Παιδαγωγών, Θεατρολόγων, Ηθοποιών και Μουσικών, μπορεί να διοργανώσει το θεματικό πάρτι που πάντα ονειρευόταν το παιδί σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξει το παιδί σου το θέμα που θέλει για το πάρτι του και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει η έμπειρη ομάδα του «Παίζοντας … Μαθαίνω». Ακόμη μπορείς να καλέσεις την ομάδα «Παίζοντας … Μαθαίνω» στο σχολείο του παιδιού σου και σε εκδηλώσεις που θα ήθελες να διοργανώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο που κατοικείς!

Μερικά θέματα που μπορείς να διαλέξεις είναι τα εξής:

Αχ, αυτή η σοκολάτα
Την πιο γλυκιά εμπειρία θα γευθούν τα παιδιά στο θεατρικό εργαστήρι σοκολάτας.

Μικροί επιστήμονες κάνουν πειράματα
Οι μικροί μας φίλοι γίνονται «επιστήμονες» και διασκεδάζουν, ανακαλύπτοντας εντυπωσιακά φαινόμενα Φυσικής και Χημείας!

Αρχαία και παλιά Ελληνικά παιχνίδια
Από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Δημοτικό, η ηλικία των μικρών μας φίλων επιβάλλει το καθημερινό παιχνίδι. Γι’ αυτό και η δράση μας μπορεί να προσαρμοστεί με τα κατάλληλα, για κάθε ηλικία παιχνίδια, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Έτσι όλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των απλών παιχνιδιών!

Ο μικρός Πρίγκιπας
Μπείτε μαζί μας στον κόσμο του παραμυθιού και της ατελείωτης χαράς και δείτε τον κόσμο με… άλλα μάτια.

Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων
Η δική μας Χώρα των Θαυμάτων δε διαφέρει πολύ από της Αλίκης.

Πειρατές και κυνήγι θησαυρού
Οι πειρατές είναι ένα θεματικό πάρτι που ενθουσιάζει το ίδιο τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια. Είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε στο πλήρωμα μας; Υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός εκεί έξω και χρειαζόμαστε την βοήθεια σας να τον ανακαλύψετε!

Πριν λίγες μέρες είχα την χαρά να διοργανώσω μαζί με την ομάδα «Παίζοντας … Μαθαίνω» μία ακόμα παρουσίαση του παραμυθιού μου “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα. Μία μοναδική διαδραστική θεατρική αναπαράσταση με υπέροχα σκηνικά! Η ομάδα «Παίζοντας … Μαθαίνω» δραματοποίησε την ιστορία του μικρού Οδυσσέα και οι μικροί μας φίλοι ταξίδεψαν μαζί με τους ήρωες του παραμυθιού και ταυτίστηκαν με τα γεγονότα.

Ακολούθησέ τους σε νέους δρόμους δημιουργικότητας και γνώσεων παίζοντας…

Από το 2010 έως και σήμερα η ομάδα «Παίζοντας Μαθαίνω», υπηρετώντας τις αρχές της σύγχρονης ψυχοπαιδαγωγικής δραστηριοποιείται στο χώρο της βιωματικής μάθησης με προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά της πρώτης βαθμίδας εκπαίδευσης. Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσικοκινητική, τον αυτοσχεδιασμό, το θέατρο, τα παιχνίδια ρόλων, ενθαρρύνουν το παιδί μέσα από βιωματικές δράσεις να γίνεται συμμέτοχος και συνδημιουργός των δράσεων και όχι απλός θεατής. Στόχος τους είναι το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες όπως δημιουργική έκφραση, επικοινωνία, ομαδικότητα, να μαθαίνει και να κατανοεί μέσα από την εμπειρία της αλληλεπίδρασης, της έκφρασης, της δημιουργικότητας.
Η ομάδα τους αποτελείται από επαγγελματίες στους χώρους της παιδαγωγικής, της ψυχικής υγείας και της θεατρικής τέχνης που πιστεύουν βαθιά στην αξία της συναισθηματικής παιδείας και καλλιέργειας.
Η ομάδα τους σχεδιάζει και υλοποιεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με βιωματικές δράσεις για παιδιά και σχολικές ομάδες. Οι προτάσεις τους ανανεώνονται, εμπλουτίζονται και βελτιώνονται κάθε χρόνο!

Τα προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής, νηπιακής και σχολικής ηλικίας
(ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία).
Τα προγράμματα τους αναρτώνται και προτείνονται κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας e-yliko.gr

«Παίζοντας … Μαθαίνω»
Ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες παρουσιάζουν στα παιδιά πλούσια διαδραστικά βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, που περιλαμβάνουν όλα ή μέρος των κάτωθι δράσεων:

  • εκπαιδευτική θεατρική δραστηριότητα
  • αφηγηματική τέχνη
  • δραματοποίηση μύθου, παραμυθιού, ιστορίας
  • βιωματικά δρώμενα και παιχνίδια ρόλων
  • εκπαιδευτικό κυνήγι θησαυρού
  • σχεδιασμός προγραμμάτων και υλικού κατά παραγγελία

Επικοινώνησε με το «Παίζοντας Μαθαίνω» για την αναλυτική ενημέρωση σου, αναφορικά με τα βιωματικά προγράμματα για τη σχολική περίοδο 2019-2020 και την αποστολή αναλυτικών ενημερωτικών εντύπων.
Η συμπλήρωση και η αποστολή γραπτού «Αιτήματος φιλοξενίας» θα είναι βοηθητική.

«Παίζοντας Μαθαίνω»
Λεωφ. Μαραθώνος 61, Παλλήνη 153 51
T. 22940 23971 K. 693 689 7423
www.paizontasmathaino.gr
paizontasmathaino.pg@gmail.com
Facebook
Instagram

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Οι προτάσεις μας