Ένα παιδί που διαβάζει θα γίνει ένας ενήλικας που σκέφτεται

Ένα παιδί που διαβάζει θα γίνει ένας ενήλικας που σκέφτεται

Ένα παιδί που διαβάζει θα γίνει ένας ενήλικας που σκέφτεται! Διαβάζοντας το παιδί μας από μικρή ηλικία θα εξελιχθεί σ’ ένα μορφωμένο άνθρωπο με αντίληψη και κριτική. Ποιός γονέας δεν το θέλει αυτό για το παιδί του; Σ’ έναν κόσμο που τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν στον αχανή κόσμο της τεχνολογίας ας είναι τα βιβλία η διέξοδος τους στην κριτική σκέψη και στην καλλιέργεια της φαντασίας τους!
Σας προτείνω παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος τα οποία όχι μόνο θα τα διασκεδάσουν αλλά θα εξάψουν το μυαλό τους και θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τις επιστήμες!

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ Ή ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ

Τι θα γινόταν άραγε, αν σε ένα παραμύθι βάζαμε να πρωταγωνιστήσουν τέσσερα κορίτσια αληθινά; Με τις αληθινές χαρές και τις αληθινές λύπες τους· με τη δύναμη και τις αδυναμίες τους· με τη φτώχεια και τις δυσκολίες της ζωής τους αλλά και με τον πλούτο του μυαλού και της καρδιάς τους;

Η πρωτοπόρος Λουίζα Μέι ‘Αλκοτ έκανε αυτό το πείραμα 150 χρόνια πριν – και το πείραμά της πέτυχε. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

 

 

 

ΛΟΥΝΑ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

Η Λούνα παίζει χαρούµενη µε τα παιχνίδια της, όταν ξαφνικά ακούει: ΝΤΡΙΝ, ΝΤΡΙΝ!

Είναι ο Λίο πάνω στο καινούργιο, κατακόκκινο ποδήλατό του µε το γυαλιστερό κουδουνάκι!

Θέλει πολύ να κάνει κι εκείνη βόλτα.

 

 

 

 

 

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μηχανικής του Μικρού Λεονάρντο γνωρίζει στα παιδιά πολλά διαφορετικά είδη μηχανικής. Οι μηχανικοί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν όλων των ειδών τα πράγματα, από μικροσκοπικά κυκλώματα για κινητά τηλέφωνα μέχρι μεγάλα έργα όπως φράγματα και γέφυρες, που μεταμορφώνουν την ίδια την όψη του πλανήτη. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες σημαντικών μηχανικών.

Με τον πρωταρχικό «Αναγεννησιακό Άνθρωπο» Λεονάρντο ντα Βίντσι ως πηγή έμπνευσης, αυτά τα όμορφα εισαγωγικά βιβλία αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να ενισχύσετε το ενδιαφέρον του πανέξυπνου παιδιού σας για τον θαυμαστό κόσμο των εφαρμοσμένων επιστημών, με τον μοναδικό τρόπο των εκπαιδευτικών βιβλίων STEM.

 

 

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ο Θαυμαστός Κόσμος των Επιστημών του Μικρού Λεονάρντο γνωρίζει στα παιδιά τον κόσμο της επιστήμης και των επιστημόνων. Κι αυτό το ταξίδι δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστικό, είτε ασχολείται με αρχαία κόκκαλα δεινοσαύρων που ξέθαψαν παλαιοντολόγοι, με διάφορους πολιτισμούς ανά την υφήλιο που μελετούν ανθρωπολόγοι ή με νέους πλανήτες που ανακάλυψαν αστρονόμοι. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες διάσημων επιστημόνων.

 

 

 

 

 

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Ο Θαυμαστός Κόσμος των Μαθηματικών του Μικρού Λεονάρντο γνωρίζει στα παιδιά πολλές από τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, όπως και τη σχέση τους με πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Είτε το όνειρό τους είναι να γίνουν επιστήμονες, μηχανικοί ή αρχιτέκτονες, οι μαθηματικές έννοιες αποτελούν σημαντικό θεμέλιο, που τα παιδιά μπορούν να μάθουν με ευχάριστο τρόπο. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες διάσημων μαθηματικών.

 

 

 

 

 

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΣΚΥΛΑΚΟΥ

Άλλη μία τρομερά δύσκολη περιπέτεια περιμένει τον Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά. Η πιο δύσκολη από όλες! Πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκο. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτόν. Δεν έχουν το παραμικρό στοιχείο. Δεν ξέρουν καν το όνομά του. Ο αδέσποτος σκύλος μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί ακόμη και να κινδυνεύει… Γι’ αυτό, φωνάζουν όλα τα ζωάκια της γειτονιάς. Αυτή τη φορά, όλοι θα γίνουν βοηθοί ντετέκτιβ!

Κι όλοι μαζί θα πουν:

Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

 

 

 

ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΡΦΩ

Όταν η Ορφώ, το αγαπημένο ψάρι της βασίλισσας Αμφιτρίτης, εξαφανίζεται, το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεση.

Θα χρειαστεί η γοητεία της Αφροδίτης, η λάμψη του Απόλλωνα, η βιβλιογραφική έρευνα της Αθηνάς και η συνδυαστική ικανότητα του Ερμή, μαζί με όλη τους τη φαντασία και το αστυνομικό δαιμόνιο, για να λύσουν το μυστήριο του ψαριού που το έλεγαν Ορφώ!

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η σειρά βιβλίων πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά έχει σκοπό να εντρυφήσει τα παιδιά από 3 ετών στον μαγικό και πρωτόγνωρο κόσμο της Φυσικής. O δημιουργός αυτών των ευρηματικών βιβλίων Chris Ferrie είναι φυσικός, μαθηματικός και πατέρας τεσσάρων μελλοντικών νέων επιστημόνων. Έλαβε το διδακτορικό του στην Μαθηματική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά και σήμερα κατέχει μεταδιδακτορική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Ο Chris πιστεύει ότι δεν είναι ποτέ νωρίς να εισαγάγεις τα παιδιά στον ξέφρενο και υπέροχο κόσμο της Φυσικής.

Μία σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας!

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσµο της Φυσικής! Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε σύνθετες έννοιες δοσµένες µε απλά λόγια για τη µικρή σας ιδιοφυΐα!

Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μία σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας!

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσµο της Φυσικής! Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε σύνθετες έννοιες δοσµένες µε απλά λόγια για τη µικρή σας ιδιοφυΐα!

 

 

 

 

 

 

Αναζητήστε τα βιβλία όλης της σειράς εδώ.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.epbooks.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Βιβλία