Θα μείνεις με το βιβλίο ανοιχτό…

Θα μείνεις με το βιβλίο ανοιχτό…

Τα βιβλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Νιώθω ευλογημένη που τα παιδιά μου μεγαλώνουν σ’ ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, ήταν ίσως και ένα δικό μου απωθημένο γιατί οι γονείς μου δεν μου αγόραζαν βιβλία αλλά μεγαλώνοντας τα αναζήτησα μόνη μου και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μας χωρίς αυτά.
Νιώθω τυχερή που γράφω στο www.workingmoms.gr τη γνώμη μου αφού τα διαβάσω με τα παιδιά μου και χαίρομαι που εμπιστεύεστε την άποψη μου και με ρωτάτε ποιό να προτιμήσετε για να εμπλουτίσετε την παιδική σας βιβλιοθήκη ?


Πριν λίγες μέρες σε μια “γλυκιά” εκδήλωση των Εκδόσεων Μεταίχμιο γνωρίσαμε πρώτοι τις νέες παιδικές κυκλοφορίες που θα σας προτείνουμε να διαβάσετε και εσείς μαζί με τα παιδιά σας.
Σπουδαίοι συγγραφείς και εικονογράφοι ξεδίπλωσαν για ακόμα μία φορά το ταλέντο τους και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο μας υπόσχονται ότι “θα μείνουμε με το βιβλίο ανοιχτό “.
Σας παρουσιάζω μόνο πέντε από τις δεκάδες νέες κυκλοφορίες που μπορείτε να αναζητήσετε στο κοντινό σας βιβλιοπωλείο αλλά ακόμα και στο www.metaixmio.gr.

Ο ραφτάκος των λέξεων

Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε;
 

 

 

 

 

 

Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;

Πώς να μιλήσετε στο παιδί για να το βοηθήσετε να αναπτύξει υγιείς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Όλοι γνωρίζουµε ότι ο υγιής τρόπος σκέψης είναι πολύ σηµαντικός. Πώς µπορούµε όµως να µάθουµε να προστατεύουµε τον ψυχισµό µας από µικρή ηλικία;
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται κάποιοι πρακτικοί τρόποι που θα µας βοηθήσουν να φροντίσουµε και το πνεύµα µας εκτός από το σώµα µας. Αναπτύσσονται έννοιες όπως η θετική εικόνα του εαυτού, η συναισθηµατική νοηµοσύνη, οι σχέσεις και η ενσυνείδηση, και τα παιδιά ενθαρρύνονται να αποκτήσουν από νωρίς τους κατάλληλους µηχανισµούς αντιµετώπισης των δυσκολιών.

 

Γραµµένο µε ειλικρίνεια και γλώσσα απλή και κατανοητή στα παιδιά, το βιβλίο αυτό βοηθά να µπουν οι βάσεις για την ψυχική υγεία τους και αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για κάθε γονιό.

Με ευχάριστη εικονογράφηση, που βοηθά στην κατανόηση.
Περιλαµβάνει οδηγό για τους ενήλικες.
Ιδανικό για να το µοιραστείτε µε το παιδί.

Το μαγικό περιδέραιο

Ένα ταξίδι µύησης στην Ιστορία… Από βιβλίο σε βιβλίο, παρέα µε τον Τεό και τη Λεονί, ανακάλυψε αρχαίους πολιτισµούς και συνάντησε πολλές σπουδαίες προσωπικότητες, µεγάλους εξερευνητές, διάσηµους σοφούς και φηµισµένους καλλιτέχνες.
Ενώ παίζουν τους εξερευνητές στη σοφίτα τους, ο Τεό και η μεγάλη αδελφή του, η Λεονί, βρίσκουν ένα μαγικό περιδέραιο με απίθανες δυνάμεις, που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στον χρόνο! Στο πρώτο τους ταξίδι μεταφέρονται στη Γαλλία, στην καρδιά της Αναγέννησης, μέσα στο κάστρο του βασιλιά Φραγκίσκου Α’. Εκεί θα γνωρίσουν τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, θα οδηγήσουν έναν μηχανικό δράκο και θα σταματήσουν μια συνωμοσία, αψηφώντας τον ίδιο τον βασιλιά της Γαλλίας.
Κατέβασε τη νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας ΕΔΩ και βυθίσου στον μαγικό κόσμο των φανταστικών ταξιδιών του Τεό και της Λεονί.
Μπες ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία και μάθε περισσότερα με το εγκυκλοπαιδικό υλικό που ξεπετάγεται όταν σκανάρεις κάθε σελίδα.
Οδήγησε τις φανταστικές μηχανές του Λεονάρντο ντα Βίντσι που ζωντανεύουν στην οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ σου.

Η αυγή του χρόνου

Ένα ταξίδι µύησης στην Ιστορία… Από βιβλίο σε βιβλίο, παρέα µε τον Τεό και τη Λεονί, ανακάλυψε αρχαίους πολιτισµούς και συνάντησε πολλές σπουδαίες προσωπικότητες, µεγάλους εξερευνητές, διάσηµους σοφούς και φηµισµένους καλλιτέχνες.
Στη δεύτερη περιπέτειά τους ο Τεό, η Λεονί και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι φτάνουν στην εποχή των δεινοσαύρων και ανακαλύπτουν τα ερείπια του αρχαιότερου πολιτισμού, χάρη σε έναν μικρό προϊστορικό λεμούριο που θα γίνει ο καλύτερός τους φίλος. Και καθώς μια βροχή μετεωριτών απειλεί να χτυπήσει τη Γη, καταφέρνουν να αποκρυπτογραφήσουν πολύτιμα στοιχεία που θα τους βάλουν στον δρόμο της ανακάλυψης των μυστικών του ταξιδιού στον χρόνο.
Κατέβασε τη νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας ΕΔΩ και βυθίσου στον μαγικό κόσμο των φανταστικών ταξιδιών του Τεό και της Λεονί.
Μπες ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία και μάθε περισσότερα με το εγκυκλοπαιδικό υλικό που ξεπετάγεται όταν σκανάρεις κάθε σελίδα.
Χειρίσου το μαγικό τηλεσκόπιο και τον τρομερό Τυραννόσαυρο Ρεξ που ζωντανεύουν στην οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ σου.

Ο χιονάνθρωπος

Όταν ο μικρός Τζέιμς ξυπνάει ένα πρωί του Δεκέμβρη και βλέπει το χιόνι να πέφτει, πετάγεται έξω κι αρχίζει να φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο. Με μάτια από κάρβουνα, ένα παλιό πράσινο καπέλο, κασκόλ, κι ένα μανταρίνι για μύτη, ο χιονάνθρωπός του είναι τέλειος! Με το ζόρι τον εγκαταλείπει το βράδυ για να πάει για ύπνο. Αλλά στη μέση της νύχτας, ο Τζέιμς ξυπνάει και γλιστράει έξω – και προς μεγάλη του έκπληξη, ο χιονάνθρωπος έχει ζωντανέψει…

Η κλασική ιστορία του Ρέιµοντ Μπριγκς µαγεύει τους µικρούς αναγνώστες εδώ και 40 χρόνια. Ξεκινώντας ως εικονογραφηµένο βιβλίο χωρίς λόγια, µεταφέρθηκε στον κινηµατογράφο και στο θέατρο αποσπώντας πολλά βραβεία. Σε αυτή τη µοναδική έκδοση, ο Μάικλ Μορπούργκο την αναπλάθει προσθέτοντας κείµενο και µοιράζεται εκ νέου τη µαγεία της µε την επόµενη γενιά.

 

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Βιβλία