Πώς χαλαρώνει και αδειάζει το μυαλό της μαμάς μετά από μία κουραστική μέρα;

Πώς χαλαρώνει και αδειάζει το μυαλό της μαμάς μετά από μία κουραστική μέρα;

Η ημέρα μίας μαμά είναι ανέλπιστα γεμάτη. Από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που θα πέσουμε κατάκοπες στο κρεβάτι μας, είμαστε σ’ έναν ασταμάτητο αγώνα να προλάβουμε τις χιλιάδες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Η μαγική ώρα που χαλαρώνουμε είναι η στιγμή που τα παιδιά μας θα παραδοθούν επιτέλους στην αγκαλιά του Μορφέα, αυτή η μοναδική στιγμή που δε θα ακούμε πια τη λέξη μαμά και δε θα χρειάζεται να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Από το Σεπτέμβρη έχω καθιερώσει κάθε βράδυ να κλείνω το κινητό νωρίς και να αποσυμφορίζω το κουρασμένο μου μυαλό χαλαρώνοντας μ΄ένα αγαπημένο μου βιβλίο.
Σήμερα θα σας προτείνω βιβλία γονεικότητας, μυθιστορήματα και βιβλία αυτοβελτίωσης που με έχουν συντροφεύσει ευχάριστα τα βράδια μου, με έχουν κάνει καλύτερο γονιό, πιο σκεπτόμενη γυναίκα και τα οποία σας συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η μαγεία να είσαι γονιός

Πώς θα µεγαλώσετε ανεξάρτητους και ευτυχισµένους ανθρώπους που θα µπορούν να ενσωµατωθούν αρµονικά στην κοινωνία; Τι είναι αυτό που χτίζει την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια; Πώς θα χειριστείτε τα πρωταρχικά συναισθήµατα του παιδιού που αναπόφευκτα θα στραφούν εναντίον σας;
Αυτό το εικονογραφηµένο βιβλίο είναι ένας οδηγός για τις µέρες των διαφορών, µια πρόκληση να τολµήσετε να κοιτάξετε τα δικά σας παιδικά χρόνια. Θα σας δείξει πώς να αποφεύγετε να χάνετε την ψυχραιµία σας και τι να κάνετε όταν γύρω σας επικρατεί ένα χάος. Όµως πάνω απ’ όλα θα σας δείξει πώς να δηµιουργήσετε και να διατηρήσετε τον δεσµό ανάµεσα σε εσάς και το παιδί σας.

Καρπός δεκαετιών έρευνας και πρακτικής εµπειρίας της καταξιωµένης ψυχολόγου και οικογενειακής συµβούλου Hedvig Montgomery, το πρώτο βιβλίο της πεντάτοµης σειράς εξετάζει τον γονεϊκό ρόλο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι γονείς και τις στρατηγικές που µπορούν να υιοθετήσουν ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη συµπεριφορά του παιδιού τους. Γιατί «οι καλοί γονείς δε γεννιούνται, όµως οι περισσότεροι µπορούν να γίνουν καλοί και, σίγουρα, όλοι µπορούν να γίνουν καλύτεροι».

Η Hedvig Montgomery έρχεται να καθοδηγήσει και να καθησυχάσει κάθε γονιό. Με άµεσο και προσηνή τρόπο δίνει εξηγήσεις και πολλές συµβουλές για να αντιµετωπίζετε αλλά και να παρακάµπτετε τους σκοπέλους κάθε ηλικίας.
Χριστίνα Ρασιδάκη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Καζανόβα: Η σονάτα των ραγισμένων καρδιών

Ανάμεσα σε κανάλια βυθισμένα στην ομίχλη και εκθαμβωτικά μέγαρα αριστοκρατών, ξεπροβάλλει η Βενετία του 18ου αιώνα, πιο σαγηνευτική και ανηλεής από ποτέ: Ο Τζάκομο Καζανόβα, γνωστός για το πάθος του για τις γυναίκες, έχει μόλις επιστρέψει στην πόλη και δεν αργεί να μπλεχτεί σε ένα σκοτεινό στοίχημα. Η γοητευτική αυστριακή κόμησσα Μάργκαρετ φον Στάινμπεργκ του υπόσχεται μια αξέχαστη ερωτική νύχτα αν καταφέρει να ξελογιάσει τη νεαρή Φραντσέσκα Ερίτσο, κόρη ενός από τους σημαντικότερους αριστοκράτες της Βενετίας.
Η πρόκληση αυτή όμως δεν είναι απλώς ένα ερωτικό παιχνίδι: πίσω της κρύβονται τα μεγαλεπήβολα όνειρα του ιεροεξεταστή Πιέτρο Γκαρτσόνι αλλά και η τύχη της ίδιας της Δημοκρατίας της Βενετίας, που τώρα παρακμάζει μέσα σε μια σκοτεινή και βίαιη εποχή. Η τοπική εξουσία σχετίζεται με βίαια κακοποιά στοιχεία, οι δολοφονίες είναι στην ημερήσια διάταξη και οι εκπρόσωποι του νόμου κινούν τα νήματα ορμώμενοι από όχι και τόσο ευγενή αισθήματα…
Ο πιο σοβαρός μπελάς του Καζανόβα όμως είναι άλλος: για πρώτη φορά θα ερωτευτεί αληθινά.
Ο Matteo Strukul συνδυάζει με μαεστρία την περιπέτεια με τις ερωτικές ίντριγκες, την ιστορική ανασύσταση των γεγονότων με την επινόηση, πετυχαίνοντας να αποδώσει με πρωτοτυπία, δυναμισμό και φρέσκο βλέμμα το πνεύμα μιας συναρπαστικής εποχής.

Ο Τζάκομο αφέθηκε στα φιλιά της. Πήρε το πρόσωπό της ανάμεσα στα χέρια του, ακούμπησε τα χείλη του πάνω στα δικά της, ύστερα τα δάγκωσε. Λίγο αίμα ανάβλυσε ενώ εκείνη προσπάθησε να τραβηχτεί από την πείνα του, μα ταυτόχρονα ήθελε λίγο ακόμα.
Εκείνος τη φίλησε σαν να ήταν η τελευταία φορά και η Βενετία θα καιγόταν εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Μονάχοι τους πάνω στη γέφυρα εκείνου του παλιού σκαριού, ενωμένοι σε μια αγκαλιά με αγνό πάθος και ζωώδη χαρά, τα φώτα να χορεύουν πάνω στα σκούρα νερά του καναλιού, τα μέγαρα να στεφανώνουν τη συνάντησή τους… Πόσο πιο όμορφο μπορούσε να γίνει;
Ο Τζάκομο δεν πίστευε πως μπορούσε.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.metaixmio.gr.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

Πώς καταφέρνει ένα κορίτσι με σύνδρομο ‘Ασπεργκερ να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης στα 16 της χρόνια; Για ποιον λόγο τη συμπεριέλαβε το περιοδικό Time στους 100 επιδραστικότερους διεθνώς ανθρώπους για το 2019;

Το «φαινόμενο Γκρέτα» εμφανίστηκε στις 20 Αυγούστου 2018 έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, όταν η μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφάσισε να μην ξεκινήσει το σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της, αλλά αντ’ αυτού να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για την αδράνεια απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Από τότε έγινε η φωνή εκατομμυρίων συνομηλίκων της –της γενιάς που έχει τα περισσότερα να χάσει από την κλιματική αλλαγή–, οι οποίοι και ζητούν από τις κυβερνήσεις να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Ταξιδεύοντας παντού, η Γκρέτα διαδίδει με κάθε τρόπο το μήνυμά της. Σε αυτό το βιβλίο βρίσκονται συγκεντρωμένες οι ομιλίες της, οι οποίες έχουν παρακινήσει, εμπνεύσει και συγκινήσει εκατομμύρια παιδιά, αλλά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Μια συγκλονιστική κραυγή αφύπνισης προς όλους μας.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, μπορείτε να το αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.epbooks.gr.

Ζεν σε 10 λεπτά


Πριν ξεκινήσουμε τη μέρα μας κάθε πρωί, αφιερώνουμε κάποιο χρόνο στην προετοιμασία μας και στη διατροφή μας, αλλά καθόλου χρόνο στη διανοητική και ψυχολογική μας υγεία. Με έναν μοναδικό συνδυασμό τεσσάρων θεραπευτικών μοντέλων –ενσυνειδητότητα, γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία, κλασική ψυχοθεραπεία και EMDR – Eye Movement Desensitization & ­Reprocessing–, o O’Kane παρουσιάζει ένα απλό και αποτελεσματικό πρόγραμμα για να πετύχουμε:
Την άμεση χαλάρωση και ηρεμία του νου.
Την εστίαση του νου, χωρίς κόπο, σε όποιο θέμα επιθυμούμε.
Την αναθεώρηση αυτοκαταστροφικών μοτίβων σκέψης.
Την αποτελεσματική επικοινωνία με τους γύρω μας.
Ένα βιβλίο βασισμένο στις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης και της ­ψυχολογίας, από έναν επιστήμονα που κατανοεί τόσο τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου όσο και τις ανάγκες της καθημερινότητας.

Πιστεύετε ότι είστε αρκετά πολυάσχολοι για να ηρεμείτε το μυαλό σας;
Σκεφτείτε το ξανά!

Ένας αποτελεσματικός οδηγός για τη μείωση του άγχους και για μια ευχάριστη καθημερινότητα. Με τον συνδυασμό τεσσάρων θεραπευτικών μοντέλων, μπορούμε να απαλλαγούμε από το στρες, να επιτύχουμε διανοητική διαύγεια και να αλλάξουμε για πάντα τα μοτίβα σκέψης που υπονομεύουν την ευτυχία μας. Ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει ότι όλοι, άσχετα από τη νοοτροπία μας και τον τρόπο σκέψης μας, μπορούμε να εξατομικεύσουμε το πρόγραμμα ώστε να ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες. Αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο στη φροντίδα του σώματός μας, που συχνά παραμελούμε το μυαλό μας. Αυτό το βιβλίο προσφέρει την ιδανική άσκηση σε μόλις δέκα λεπτά τη μέρα – είναι απαραίτητο.
Dame Kelly Holmes

Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων

Το Μικρό Βιβλίο των Χρωμάτων μάς βοηθά να αλλάξουμε τα χρώματα στον κόσμο μας για να ανανεώσουμε τη διάθεσή μας, να διατηρήσουμε την υγεία και την ευημερία μας.

Τα χρώματα γύρω μας έχουν έντονο συναισθηματικό αντίκτυπο. Σε αυτό το επαναστατικό βιβλίο, η κορυφαία ψυχολόγος Karen Haller εξηγεί την έμφυτη δύναμη του χρώματος. Για παράδειγμα, όταν συγκεντρωθούμε σε χρώματα που αγαπάμε ή που αντιπαθούμε, μπορεί να ξυπνήσουμε βαθιά θαμμένες μνήμες και μαζί τους δυνατά συναισθήματα.

Φωτίζοντας την επιστημονική, ψυχολογική και συναισθηματική σημασία του χρώματος και δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για να προσδιορίσουμε την πραγματική μας χρωματική ταυτότητα, αυτό το βιβλίο θα μας βοηθήσει να βρούμε το ­νόημα σε ό,τι κάνουμε μέσα από τη χαρά του χρώματος.

Ένα πρακτικό έργο για να μάθουμε ποια χρώματα: -Είναι ακαταμάχητα στο παιχνίδι της γοητείας

  • Εμπνέουν εμπιστοσύνη -Δρουν καταπραϋντικά
  • Βοηθούν στη δίαιτα
  • Έχουν θεραπευτική δράση
  • Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας

Η προσευχή της μάντισσας

Στο κοσμοπολίτικο Κάιρο, αρχές της δεκαετίας του ’50, η ευρωπαϊκή χλιδή συνυφαίνεται με τη σαγήνη και το μυστήριο της ονειρικής ανατολής. Ωστόσο, η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης πλησιάζει και ο λαός ξεσηκώνεται εναντίον του παλατιού και των Άγγλων.

Η Αννίτζα, απόγονος της θρυλικής δασκάλας Άννας της Ρούμελης, ζει με την οικογένειά της στο Ελ Ζαμάλεκ, μια αριστοκρατική συνοικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Το ταραχώδες πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά φέρνει τον εμπορικό οίκο της οικογένειας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Μοναδική τους σωτηρία ο γάμος μιας από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας με έναν υποψήφιο επενδυτή. Όμως, ο έρωτας έχει ήδη μπει στον δρόμο των τεσσάρων κοριτσιών και καμιά δεν είναι διατεθειμένη να τον θυσιάσει για να σώσει την οικογένειά της.
Ο χειριστικός χαρακτήρας μιας από τις αδελφές σπέρνει ανάμεσά τους την έριδα και τη διχόνοια.
Μαζί, η παιδική τους φίλη η Νουρ, η μελαμψή κεντήστρα του παλατιού με προσωπικότητα ζυμωμένη στα βάθη της ερήμου.
Μυημένη από τα γεννοφάσκια της στα ιερά μυστήρια της ζωής, η Νουρ διαισθάνεται τον θανάσιμο κίνδυνο που τις απειλεί και προσπαθεί να τις προειδοποιήσει.
Κι ενώ η επανάσταση μαίνεται στους δρόμους του Καΐρου, οι τύχες της Νουρ και των τεσσάρων κοριτσιών ακροβατούν επικίνδυνα στο σχοινί της μοίρας.

Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο

Ο δρ Harvey Karp αποκαλύπτει έναν εξαιρετικό θησαυρό που αναζητούν όλοι οι γονείς, έναν «αυτόματο» διακόπτη για το κλάμα του μωρού τους.

Σε μια πρωτοποριακή επαναξιολόγηση της βρεφικής ηλικίας, ο δρ Karp συνδυάζει τη σύγχρονη επιστήμη και την αρχαία σοφία για να αποδείξει ότι τα νεογέννητα δεν είναι τελείως έτοιμα για τον κόσμο όταν γεννιούνται. Μέσα από την έρευνα και την πείρα του, έχει αναπτύξει 4 βασικές αρχές που είναι κρίσιμες για να κατανοήσουμε τα μωρά, αλλά και για να βελτιώσουμε τον ύπνο τους και να ηρεμήσουμε τις αισθήσεις τους.

Στο βιβλίο, ο δρ Karp απαντά στα ερωτήματα:
Τι είναι ο κολικός;
Γιατί τα περισσότερα μωρά είναι πιο νευρικά το απόγευμα;
Πώς μπορεί ένας γονιός να ηρεμήσει ένα μωρό μέσα σε λίγα λεπτά;
Κακομαθαίνουν τα μωρά;
Πότε πρέπει να καλέσει τον γιατρό ο γονιός ενός μωρού που κλαίει;
Πώς μπορεί ένας γονιός να κάνει το μωρό του να κοιμηθεί λίγες ακόμα ώρες;

Το πιο Χαρούμενο Μωρό στον Κόσμο προσφέρει στους γονείς, τους παππούδες και στις γιαγιάδες, και σε όλους εκείνους που φροντίζουν παιδιά, τα εργαλεία που χρειάζονται για να μπορούν να ηρεμήσουν τα μωρά τους σχεδόν τόσο εύκολα όσο εύκολα γυρίζουν τον διακόπτη και σβήνουν το φως.
Οι γονείς θα ενθουσιαστούν από αυτή την έξυπνη προσέγγιση επικοινωνίας με τα μωρά. Μας επιτρέπει να δούμε τον κόσμο από τη δική τους μοναδική οπτική γωνία.
Janet Serwint, καθηγήτρια Παιδιατρικής, διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Harriet Lane

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Το μεθοδικό παιδί

Βοηθώντας το παιδί μας να αποκτήσει να αποκτήσει οργανωτικές δεξιότητες και να βελτιστοποιήσει την απόδοση και τη δυναμική του

Έχετε κουραστεί να κυνηγάτε το παιδί σας για να τελειώσει τις εργασίες του; Είναι η σχολική του τσάντα μια μαύρη τρύπα που καταπίνει σημειώσεις, βιβλία και μολύβια; H έλλειψη οργάνωσης δεν είναι απλά ενοχλητική, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις σχολικές επιδόσεις αλλά και να δυναμιτίσει την οικογενειακή ηρεμία. Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεχωρίζει από αντίστοιχα του είδους του, καθώς βασίζεται σε ένα επιστημονικά δοκιμασμένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που αποδεδειγμένα λειτουργεί.

 

 

Μάθετε πως να βοηθήσετε το παιδί σας να:

  • Οργανώσει τα προσωπικά του αντικείμενα και σχολικά είδη
  • Να βελτιώσει τη διαχείριση του χρόνου του
  • Να καταγράφει και να κάνει έγκαιρα τις εργασίες του για το σπίτι
  • Να καταφέρνει να συγκεντρώνεται καλύτερα
  • Να δημιουργήσει και να ακολουθεί αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα

Με μια σειρά πραγματικών παραδειγμάτων, συμβουλών και πρακτικών εργαλείων, ο ενδιαφερόμενος, είτε είναι γονιός ή δάσκαλος είτε και ειδικός που ασχολείται με τα παιδιά (εργοθεραπευτής, παιδοψυχολόγος κλπ) μπορεί να εφαρμόσει τη μέθοδο βήμα βήμα. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι η ηλικία 7-13 ετών είναι κρίσιμη για την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων, οι οποίες εφόσον αποκτηθούν, μας συνοδεύουν για όλη μας τη ζωή.  Οι Δρες Richard Gallagher, Elana Spira  και Jennifer L. Rossenblatt   εργάζονται στο Child Study Center του Νος. Παίδων Hassenfeld  στο Langone Medical Center του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης. Εργάζονται για πάνω από μια δεκαετία με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή ζητήματα συμπεριφοράς.  Το Organizational Skills Training (Εκμάθηση Οργανωτικών Δεξιοτήτων), το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται το βιβλίο, είναι προϊόν της  πολυετούς πείρας τους.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, μπορείτε να το αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.klidarithmos.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Βιβλία ενηλίκων