Ξεκινάς τη μέρα σου με γκρίνια … γιατί το προκαλείς!

Ξεκινάς τη μέρα σου με γκρίνια … γιατί το προκαλείς!

Και ξεκινάς τη μέρα σου με γκρίνια …
«Πόση κούραση έχω!!!
Άντε πάλι τα ίδια!!!
Έχω μια δύσκολη μέρα!!!
Δεν με καταλαβαίνει κανείς!!!
Πόση μοναξιά νιώθω!!!
Δεν την παλεύω άλλο!!!….»
Και αλλά πολλά …

Ξεκινάς τη μέρα σου με γκρίνια, με μιζέρια και μετά αναρωτιέσαι μα γιατί εγώ έχω τόσα θέματα να διαχειριστώ;
Γιατί όλο κάτι στραβώνει;
Γιατί παντού έχω εκκρεμότητες;
Γιατί μόνιμα νιώθω κούραση; Βαρεμάρα;
Θα σου πω κάτι που σκέφτηκα λοιπόν…
Νιώθεις έτσι απλά γιατί το προκαλείς!!!
Και θα πεις «ναι καλά ας ήσουν στη θέση μου, εσύ στο πουπουλένιο σου κρεβατάκι μια χαρά μας τα λες…»
Και τώρα η στιγμή της αποκάλυψης !!!
Ποιός σου είπε ότι όλες οι μέρες είναι εύκολες για μένα… ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν σκληρές μέρες… μέρες που νιώθω κούραση, απογοήτευση… μέρες χωρίς χρώμα… όμως πάντα για λίγο μπορεί να βουλιάξω σε αρνητικές σκέψεις, μετά στέκομαι όρθια και λέω «όλα θα πάνε καλά!!!»Χαμογελάω βρίσκω κάτι που μου δίνει χαρά και εστιάζω σε αυτό. Σκέφτομαι πόσα όμορφα δώρα μου δίνει απλόχερα η ζωή και θυμάμαι όλες τις ευτυχισμένες μου στιγμές και τότε μια αχτίδα από χρυσό φως αρχίζει να μπαίνει στην ψυχή μου και γαληνεύω!!! Και όλα αποκτούν πάλι αρμονία …

Ένας μεγάλος άγραφος νόμος λέει πως η μιζέρια γεννάει μιζέρια… η γκρίνια γεννάει γκρίνια …
Και ευτυχώς η χαρά γεννάει χαρά και η ευτυχία γεννάει ευτυχία, απόλαυση, διασκέδαση, δημιουργία, επιτυχία!!!
Έχουμε ξεχάσει να μιλάμε για τις όμορφες μας στιγμές, για όμορφα όνειρα… βρισκόμαστε με την οικογένεια μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας, τον έρωτα μας και μιλάμε για τα προβλήματα που έχουμε μαζί τους, για όλες τις άσχημες μας στιγμές και χάνουμε τη χαρά της ζωής !!!

Κάθε πρωί που ανοίγεις τα μάτια σου ξεκίνα με ένα χαμόγελο και με κέφι να δημιουργήσεις σε όποια φάση ζωής και αν βρίσκεσαι… και αν κάτι νιώθεις πως θέλεις να το αλλάξεις, άλλαξε το με πίστη και προσπάθεια, καμία αλλαγή δεν γίνεται τυχαία. Σταματά να μιλάς για τα προβλήματα σου …μίλα για τις χαρές σου, για τα καλά της ζωής σου…δείξε με λόγια και πράξεις την αγάπη σου στους ανθρώπους της καρδιάς σου. Η ζωή για όλους μας έχει ημερομηνία λήξης, ζήσε λοιπόν!!! Τι περιμένεις; Να αλλάξουν οι συνθήκες; Η ζωή όλων μας πάντα είχε και θα έχει προκλήσεις, κάποιες φορές πολύ σκληρές, όμως τι; Προτιμάς να είσαι σαν χάμστερ σε κλουβί και να αναπαράγεις τα ίδια αρνητικά μοτίβα; Ή θέλεις να μπορείς να πεις Τι βόλτα και αυτή η ζωή, την απόλαυσα πραγματικά!!! Και ναι μπορεί να βρίσκεις εμπόδια, ε, και; Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και λύσεις, τις περισσότερες φορές όχι μία αλλά πολλές, και αν μπροστά σου βρίσκεις τοίχους να θυμάσαι πως έχεις φτερά και να πετάς. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σου κλέψει τα όνειρα, τη χαρά, την ευτυχία.

Σε παρακαλώ σταμάτα να γκρινίαζεις, σταμάτα να μοιρολατρείς.

Χαμογέλασε … γέλα με την ψυχή σου… δεν είναι τυχεροί οι άλλοι και εσύ ζεις στην ατυχία …στη μιζέρια ζεις και ευτυχώς μπορείς να το αλλάξεις εδώ και τώρα!!! Αφού την τύχη μας εμείς την ορίζουμε!!!

Sophia Linari
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Sofia Linari, happiness therapist
Από το blog της Κας Λίναρη: www.happinesstherapy.gr

Ψυχολογία