Φέτος, τις Κυριακές συμμετέχουμε, ανακαλύπτουμε, συνδεόμαστε!

Φέτος, τις Κυριακές συμμετέχουμε, ανακαλύπτουμε, συνδεόμαστε!

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών μας. Αναπόφευκτα μεγαλώνουν σε ένα κόσμο όπου οποιαδήποτε μορφή τεχνολογίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, πλέον οι υπολογιστές είναι μάθημα στα σχολεία, βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας και γενικότερα ότι έχει να κάνει με εικονική πραγματικότητα κερδίζει όλο και πιο πολύ το ενδιαφέρον τους.
Τι πιο ευχάριστο λοιπόν από το να εξοικειώνονται ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας με την τεχνολογία μέσω των προγραμμάτων του Μουσείου Τηλεπικοινωνίων Ομίλου ΟΤΕStemΡομποτικήVirtualRealityVR & 3D Ζωγραφική είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά μας κάθε Κυριακή από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο στα προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

Tα οφέλη της ενασχόλησης των παιδιών με το stem, τη ρομποτική και όλες τις σχετικές δραστηριότητες είναι ποικίλα. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να πειραματίζονται, να σκέφτονται με γνώμονα τη λογική, να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουν το περιβάλλον. Παράλληλα, θα κατανοήσουν πως απλά με τα χέρια τους μπορούν να φτιάξουν κάτι πολύ σημαντικό και χρήσιμο, θα καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία.

Εφηβεία… μια φανταστική περίοδος

Στις 20 Οκτωβρίου το Μουσείο υποδέχεται για πρώτη φορά τους εφήβους με τους γονείς τους για να «συνδεθούν» σε μια πρωτότυπη εμπειρία.    Διαπραγματεύσεις, όρια, αλλαγές, εντάσεις, διαφωνίες, ισότιμη επικοινωνία και σύνδεση!
Οι γονείς συζητούν με παιδοψυχολόγο και παίρνουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να διαχειριστούν θέματα επικοινωνίας με τα παιδιά τους που βρίσκονται στη φανταστική περίοδο της εφηβείας! Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και με τη βοήθεια ενός tablet καλούνται να εξερευνήσουν τους χώρους του Μουσείου και να απαντήσουν σωστά σε ένα κουίζ για να πετύχουν το μεγαλύτερο σκορ! Γονείς και παιδιά καταλήγουν στο αμφιθέατρο όπου μαθαίνουν για την τέχνη της βιβλιοδεσίας και «δένουν» το δικό τους, προσωπικό βιβλίο συμφωνίας! Διαλέγουν εξώφυλλα με graphics, επεμβαίνουν στο σχέδιο και δημιουργούν ένα κοινό βιβλίο σύνδεσης και συμφωνίας που θα εκφράζει τη φανταστική περίοδο που ζουν!

Κάντε την κράτηση σας στο πρόγραμμα εδώ

Πάρτε μια γεύση από τις δράσεις ως τον Μάιο 2020

Νοέμβριος

10 & 24 Νοεμβρίου 2019: STEM & Εκπαιδευτική Ρομποτική

Αυτόν τον μήνα, ταξιδεύουμε στον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής, γινόμαστε μηχανικοί, δίνουμε λύσεις σαν πραγματικοί επαγγελματίες και προγραμματίζουμε ένα πραγματικό ρομπότ που «υπακούει» στις εντολές μας, αρκεί να το πείσουμε!

Δεκέμβριος

1 & 15 Δεκεμβρίου 2019: Museum in the Dark

Έχετε επισκεφθεί ποτέ ένα μουσείο το βράδυ; Θα το κάνουμε αυτόν τον μήνα! Με τη βοήθεια φακών και νέων τεχνολογιών, θα «τρυπώσουμε» στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, όπου μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις! Από περιστέρια στην οροφή, ήχους παλιών τηλεφώνων και έναν ζογκλέρ που κάνει κόλπα στο σκοτάδι!

Ιανουάριος

12 & 26 Ιανουαρίου 2020: VR & 3D ζωγραφική

Τον πρώτο μήνα του 2020, θα φορέσουμε μάσκες VirtualReality και θα ανακαλύψουμε την εικονική πραγματικότητα, θα γίνουμε καλλιτέχνες, ζωγραφίζοντας σε 3d περιβάλλον, δημιουργώντας τα δικά μας ανατρεπτικά ψηφιακά αριστουργήματα!

Φεβρουάριος

9 & 23 Φεβρουαρίου 2020: Αρχιτεκτονική στο Μουσείο

Τι θα λέγατε… να ανακαινίζαμε το Μουσείο; Μαζί με συνοδούς και ειδικούς «μεταμορφωνόμαστε» σε αρχιτέκτονες, σχεδιάζουμε τη δική μας μακέτα και δημιουργούμε τους χώρους και την πρόσοψη ενός ιδανικού μουσείου!

Μάρτιος

8 & 29 Μαρτίου 2020: STEM & Εκπαιδευτική Ρομποτική

Μα ποιος χορταίνει τη ρομποτική; Κανείς! Γι’ αυτό και τον Μάρτιο έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία να γίνουμε μηχανικοί και να δώσουμε εντολές στο δικό μας ρομπότ σε ένα φανταστικό διαδραστικό εργαστήριο.

Απρίλιος

5 & 12 Απριλίου 2020: VR & 3D Ζωγραφική

Αυτόν τον Απρίλη ας μην πούμε ψέματα, ας πάρουμε όμως μέρος σε κάτι που μοιάζει με ψέμα! Φοράμε και πάλι τις VR μάσκες μας και ζωγραφίζουμε σε 3d περιβάλλον, δημιουργώντας τα δικά μας ψηφιακά αριστουργήματα!

Μάιος

16, 17, 18 Μαΐου 2020: Η μεγάλη γιορτή των Μουσείων και των Τηλεπικοινωνιών

Τον Μάιο, είμαστε όλοι προσκεκλημένοι σε μία γιορτή που τα έχει όλα! Στη γιορτή των Μουσείων όλου του κόσμου και των τηλεπικοινωνιών! Περισσότερα σε λίγους μήνες που θα ανακοινωθεί και το κεντρικό θέμα από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν!

Στο www.otegroupmuseum.gr θα δείτε αναλυτικά τις δράσεις.

Ακολουθήστε το Μουσείο και στο instagram: @otegroupmuseum

Οι προτάσεις μας