Πώς θα χαλαρώσει η μαμά το βράδυ πριν κοιμηθεί;

Πώς θα χαλαρώσει η μαμά το βράδυ πριν κοιμηθεί;

Είναι και αυτές οι μικρές πολύτιμες στιγμές το βράδυ, αφού τα παιδιά έχουν παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα που και εμείς οι μαμάδες θέλουμε να χαλαρώσουμε. Θα σου πω εγώ πως χαλαρώνω μετά από μια γεμάτη και απαιτητική μέρα. Κάνω το ντουζάκι μου, ακολουθώ την βραδινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μου που δεν την παραλείπω ποτέ και για κανένα λόγο, γιατί όσο μεγαλώνουμε δεν πρέπει να αμελούμε ούτε μια μέρα το πρόσωπό μας και ξαπλώνω στο κρεβάτι μου παρέα με το αγαπημένο μου βιβλίο. Δυο βιβλία που διάβασα το καλοκαίρι το καθένα μέσα σε μόνο δυο βράδια και σας τα προτείνω, δυο ιδιαίτερα και αξιόλογα βιβλία από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, μία ιστορία γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι η ζωή τούς ανήκει, για αυτούς που μπορεί να μην το πιστεύουν, αλλά έχουν την δύναμη να τα αλλάξουν όλα….. κι αυτά τα “όλα” θα είναι τα καλύτερα… και ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο του 19ου αιώνα, πριν και μετά την ταραγμένη περίοδο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Άνεργη με Louis Vuitton

«Νομίζω ότι κάπου εδώ θα πρέπει να σας συστηθώ, να σας πω κι εγώ με τη σειρά μου, με χιούμορ και ειλικρίνεια, τη δική μου ιστορία. Δακρύβρεχτη δεν τη λες, γιατί μισώ την υγρασία, χαρούμενη πάλι δεν τη λες, γιατί, όπως στη ζωή του καθενός, έτσι και στη δική μου, υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, τα εύκολα και τα δύσκολα, η τύχη και η ατυχία… Εγώ, πάντως, θα τη χαρακτήριζα απλώς αληθινή και αισιόδοξη! Στη ζωή, λένε, πρέπει τα πράγματα να τα παίρνεις όπως σου έρχονται. Aλλά αν δεν σου αρέσει έτσι όπως σου ήρθαν, τότε άλλαξέ τα!» Όλα στη ζωή της Δάφνης μοιάζει να έχουν μια γερή δόση ηρεμίας και σιγουριάς, όταν, ξαφνικά, η ανεργία εισβάλλει στη ζωή της και απότομα της τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια… Τότε όλα ανατρέπονται… Η ηρεμία μετατρέπεται σε μια δυνατή τρικυμία και τα μέχρι τότε δεδομένα βρίσκονται παραδομένα στα κύματα, που πλέον χτυπούν αλύπητα τη ζωή της. Η Δάφνη αγωνίζεται, ερωτεύεται, απογοητεύεται, πέφτει… Όμως, παραμένει αλώβητη όταν όλα γύρω της στερούνται λογικής και ισορροπίας, όταν δεν υπάρχει πουθενά μια σανίδα σωτηρίας. Δεν είναι βέβαιη ότι μπορεί να κάνει πολλά, δεν είναι σίγουρη αν ξέρει να κολυμπάει στα βαθιά… Όμως, πιστεύει ότι η στεριά δεν βρίσκεται μακριά, και εκεί είναι που ξεκινούν τα θαύματα! «Μην τα παρατάς!» είναι η φράση που τη χαρακτηρίζει και «κλειδώνει» με έναν ανατρεπτικό τρόπο όλα όσα κατακλύζουν τη ζωή της.

Μια ιστορία γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι η ζωή τούς ανήκει, για αυτούς που μπορεί να μην το πιστεύουν, αλλά έχουν τη δύναμη να τα αλλάξουν όλα…κι αυτά τα «όλα» θα είναι καλύτερα! Για όσους τολμούν, παρά τον φόβο τους, και με θάρρος βαδίζουν μπροστά!

Ζακίνθη “Στο Άβατο του Κόντε”

Ζάκυνθος 1860

Ένα νεαρό κορίτσι, με σκισμένα ρούχα και πόδια να αιμορραγούν από τις πληγές, τρέχει στο σκοτάδι και απελπισμένο προτιμά να βρει τον θάνατο στη θάλασσα παρά να πέσει στα αδίστακτα χέρια αυτών που την καταδιώκουν.

Βιέννη 1883

Η κόμισσα Άννα Μαρία, αφήνοντας την τελευταία της πνοή, εξομολο-γείται στον γιο της ένα τρομερό μυστικό. Συγκλονισμένος εκείνος αποφασίζει να εγκατασταθεί στη Ζάκυνθο για να ανακαλύψει την αλήθεια, την οποία δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του.


Αθήνα 2018

Η Ανθή, απόγονος μιας ξεπεσμένης οικογένειας κόντηδων από τη Ζάκυνθο, έρχεται αντιμέτωπη με έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες του νησιού. Στόχος του είναι να απαλλοτριώσει το τελευταίο περιουσιακό της στοιχείο, το οικόπεδο με το νεκροταφείο των προγόνων της. Η επίμονη άρνησή της κινεί τις υποψίες και ενισχύει τις φήμες που θέλουν στο νεκροταφείο να είναι θαμμένα τρομακτικά μυστικά. Το παλιό σημειωματάριο που ανακαλύπτει η Ανθή σε έναν από τους πέτρινους τάφους είναι η αφορμή για να βρεθεί άθελά της στο επίκεντρο μιας συνταρακτικής περιπέτειας. Ξετυλίγοντας το κουβάρι της οικογενειακής της ιστορίας, εισχωρεί στο άβατο του πανίσχυρου κόντε ντι Αουγκούστο, εκεί όπου ζούσε και η πανέμορφη μοναχοκόρη του Ζακίνθη, τραγικό θύμα των καταστάσεων. Σελίδα με τη σελίδα, η Ανθή παρασύρεται στη δίνη μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από αγνή, άδολη αγάπη, αξεπέραστες ταξικές διαφορές, αμέτρητα εγκλήματα και ακόμα περισσότερα σκοτεινά μυστικά. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπη, θα της αλλάξουν για πάντα τη ζωή.

Και να θυμάσαι να μην παραμελείς τον εαυτό σου, το γεγονός ότι έγινες μαμά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασχολείσαι ΟΛΗ μέρα μόνο με τα παιδιά και να μην κάνεις μικρά πράγματα για σένα, όπως να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, που θα σου δώσει μεγάλη χαρά. Μόνο έτσι θα τα «βγάλεις πέρα» στον απαιτητικό ρόλο της μητρότητας, χωρίς νεύρα, κούραση και φωνές, κάνοντας μικρά ουσιαστικά διαλείμματα στην καθημερινότητά σου ως μαμά!

Αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία και στο www.hartinipoli.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διαβάστε εδώ όλα μου τα άρθρα.

Βιβλία ενηλίκων