Τρικ για υπέροχο καλοκαιρινό μακιγιάζ

Τρικ για υπέροχο καλοκαιρινό μακιγιάζ

«Χαλαρές ναι, ατημέλητες όχι». Ένα moto που θα μας συνοδεύσει και φέτος στις διακοπές, αφού δεν θέλουμε (και δεν χρειάζεται, κιόλας) να απαρνηθούμε το αγαπημένο μας μακιγιάζ. Φυσικά, θα το προσαρμόσουμε στα δεδομένα της εποχής και της θερμοκρασίας, επιλέγοντας πιο ελαφριές υφές και πιο καλοκαιρινά χρώματα. Όμως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πετύχουμε και ένα άρτιο αποτέλεσμα, μέσα από μικρές, άγνωστες τεχνικές που λατρεύουν οι make up artists στον κόσμο, γιατί κάνουν όλη τη διαφορά στο μακιγιάζ.

Λάμπω αλλά δεν γυαλίζω

Η καινούργια τάση που έρχεται κατευθείαν από τα μπουντουάρ των celebrities Χόλιγουντ θέλει τα ζυγωματικά –το σημείο δηλαδή του προσώπου μας που «πιάνει» το φως– τόσο λαμπερά το καλοκαίρι, που να ακτινοβολούν ακόμη και… από τον Άρη!  Έτσι, χωρίς καν να το καταλάβουμε, το highlighter έγινε το αγαπημένο είδος στο νεσεσέρ μας. Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια: η ζέστη του καλοκαιριού αυξάνει τη λιπαρότητα και την εφίδρωση στο δέρμα μας,  δημιουργώντας μία έξτρα γυαλάδα επάνω σε αυτή που ήδη μας χάρισε το highlighter. Ειδικά, μάλιστα, αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλη ποσότητα του προϊόντος, το μακιγιάζ θα «λασπώσει» σχηματίζοντας το λεγόμενο mud effect. Συμπέρασμα; Τονίζουμε τα ζυγωματικά μας με απειροελάχιστη ποσότητα highlighter και λάμπουμε διακριτικά και αποτελεσματικά κάτω απ’ το «ασυγκράτητο» αυγουστιάτικο φως.

Τα μάγουλα παίρνουν τα πάνω τους

«Όσο πιο ψηλά, τόσο καλύτερα». Αυτός είναι ο κανόνας που τηρούν όταν εφαρμόζουν το ρουζ οι γκουρού του μακιγιάζ. Κι αυτό γιατί αν το ρουζ τοποθετηθεί χαμηλά στα μάγουλα, κοντά στο σημείο όπου τελειώνει η μύτη, το πρόσωπο παίρνει καθοδική πορεία και μας κάνει να μεγαλοδείχνουμε. Ειδικά δε, σε ένα μαυρισμένο πρόσωπο, το αποτέλεσμα είναι ακόμη λιγότερο κολακευτικό.  Εφαρμόζουμε λοιπόν το ρουζ ψηλά στα μήλα, για να δώσουμε μία φρέσκια όψη και μία ψευδαίσθηση ανόρθωσης και κυκλοφορούμε στις διακοπές με το κεφάλι ψηλά και τα ζυγωματικά ακόμα ψηλότερα!

Βλεφαρ…είδα και έπαθα να καθαρίσω την μουντζούρα

Απ’ το λιοπύρι του καλοκαιριού δεν μένει τίποτα αλώβητο. Αν πιστεύετε λοιπόν πως η περιοχή κάτω απ’ τα μάτια θα σας κάνει τη χάρη να νικήσει τη μάχη με τον ιδρώτα, θα απογοητευτείτε ξεκάθαρα. Έτσι, η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, αν θέλετε να αποφύγετε τα ατυχήματα, υποστηρίζουν οι κορυφαίοι make up experts. Καλύτερα να την παραλείψετε εντελώς στο κάτω βλέφαρο ή να προτιμήσετε τουλάχιστον μία αδιάβροχη.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον

Λένε πως το μαύρισμα κρύβει τις ατέλειες αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Κάτω απ’ το φως του καλοκαιριού που «λούζει» κυριολεκτικά τα πάντα, δυσχρωμίες και οποιαδήποτε ατέλεια στο πρόσωπο μεγεθύνονται στον υπερθετικό. Το ίδιο ισχύει και με το σώμα. Η έξυπνη λύση; Καλύψτε τις ατέλειες του προσώπου με Active Sun Screen Face Foundation SPF 30, το ενεργό αντηλιακό make up προσώπου νέας γενιάς με μοναδική τεχνολογία Color Adapt Pigments που εξασφαλίζει τέλεια χρωματική ομοιογένεια σε κάθε τόνο επιδερμίδας, από τον πιο ανοιχτόχρωμο έως τον πιο σκουρόχρωμο. Επιπλέον, προστατεύει από τις ευρυαγγείες και μειώνει την εμφάνισή τους, για να μην αγχώνεστε πως στο μεταξύ θα προκύψουν νέες ατέλειες. Παράλληλα με τη χρωματική σας κάλυψη βέβαια, θα επωφεληθείτε και από την 3πλή του δράση του αντηλιακού, απολαμβάνοντας υψηλή ηλιοπροστασία, ενυδάτωση και αντιοξείδωση. Στην ίδια λογική, επιλέξτε το Active Sun Screen Body Foundation SPF 30  –επίσης με τεχνολογία χρωματικής προσαρμογής και 3 σε 1 σύνθεση. Είναι η ιδανική λύση για να καλύψετε οποιαδήποτε δυσχρωμία στο σώμα σας και η τέλεια ιδέα για να κρύψετε έξυπνα κάτω από ένα έγχρωμο αντηλιακό σημάδια από ευρυαγγείες, φλεβίτιδα, ραγάδες, κιρσούς που τυχόν εμφανίστηκαν στα πόδια σας. Θέλετε όμως να απαλλαγείτε και από την όψη φλοιού πορτοκαλιού; Εύκολο και αυτό, αφού η χρωματική κάλυψη του Active Sun Screen Body Foundation SPF 30 θα εξομαλύνει τις ανάγλυφες επιφάνειες στο δέρμα σας και θα δείξει τα σημεία με κυτταρίτιδα λεία και με ομοιογένεια.

Πιάστε λοιπόν νεσεσέρ και πινέλα, βάλτε στο μακιγιάζ σας όλη τη μαεστρία που κατέχετε και λίγη από αυτή που μόλις αποκτήσατε και κάντε τις βόλτες σας στο νησί και την εξοχή με κομψότητα και χάρη, που ούτως ή άλλως έχετε έμφυτες.

πηγή

Ομορφιά