Πώς να χρησιμοποιήσω σωστά το self-tanner στο πρόσωπό μου;

Πώς να χρησιμοποιήσω σωστά το self-tanner στο πρόσωπό μου;

Τα προϊόντα self-tanner είναι ένα πραγματικό δώρο για το κόσμο του μακιγιάζ. Με τα σωστά προϊόντα, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα όμορφο look που δεν θα επηρεάσει αρνητικά το δέρμα μας και δεν θα δείχνουμε πορτοκαλί.

Πρέπει η απόχρωση του self-tan να είναι διαφορετική από αυτή του σώματός μου;

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βεβαιωθείτε πως το self-tannerπροορίζεται όντως για το πρόσωπο και ότι το δέρμα σας έχει καθαριστεί από το μακιγιάζ. Ένα κοινό λάθος πολλών ανθρώπων είναι ότι τοποθετούν το self-tannerχωρίς καν να έχει προηγηθεί η απαραίτητη ενυδάτωση του δέρματος.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες περιοχές του προσώπου να δείχνουν σκουρότερες από κάποιες άλλες.

Το δέρμα του προσώπου έχει τη τάση να σκουραίνει συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα και αυτό οφείλεται στο υψηλότερο επίπεδο ph που έχει. Γι αυτό και τα self-tannerτου προσώπου είναι ελαφρώς πιο ανοιχτά σε σχέση με αυτά του σώματος.

Οπότε πάντα θυμάστε να καθαρίζετε το δέρμα σας και να απλώνεται τη κρέμα ματιών και προσώπου πριν το self-tanner.

Να χρησιμοποιήσω self-tanner και στο λαιμό;

Φυσικά. Κάνουμε ότι ακριβώς και με το μεικ-απ μας. Το απλώνουμε μέχρι το στέρνο μας ώστε το πρόσωπο να δείχνει φυσικό, χωρίς εκείνη την αντιαισθητική «γραμμή» κάτω από το σαγόνι.

Αν θέλω μόνο να μαυρίσω το πρόσωπό μου και όχι το σώμα μου;

Εάν απλά θέλετε να μαυρίσετε το πρόσωπό σας και όχι το σώμα σας, επιλέξτε ένα ελαφρύτερο self-tanner. Απλά εφαρμόστε ως το πρώτο βήμα στη ρουτίνα μακιγιάζ σας για λάμψη και ενυδάτωση, ή ακόμα και ως χρήση στη θέση του μεικ-απ.

Τι συμβαίνει εάν το self-tan ακουμπήσει στα μαλλιά μου;

Εάν έχετε λευκά, ξανθά ή γκρίζα μαλλιά, εφαρμόστε πάντα μια μικρή ενυδατική κρέμα γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας για να επιτύχετε ένα φυσικό φινίρισμα. Το self-tanner μπορεί να λεκιάσει λευκά και γκρίζα μαλλιά. Προσοχή και στα φρύδια αν είναι ανοιχτόχρωμα.

Βρείτε εδώ tips για τη χρήση σε πρόσωπο και σώμα

της Make up artist Βασιλικής Τζελάτη

Ομορφιά