Κολοκυθοκεφτέδες σε αλμυρές βάφλες

Κολοκυθοκεφτέδες σε αλμυρές βάφλες

Αν αναρωτιέσαι τι είναι πάλι αυτό, θα σου εξηγήσω αμέσως. Η βαφλιέρα έχει γίνει από τα αγαπημένα μου gadget της κουζίνας. Έχω κάνει άπειρες δοκιμές, τις οποίες υπόσχομαι να σου παρουσιάσω σιγά – σιγά.  Τα κορίτσια τρελαίνονται κάθε φορά που βλέπουν βάφλες, ειδικά η Σοφία που της στέλνω ως κολατσιό στο σχολείο τόσο αλμυρές, όσο και γλυκιές. Τρελαίνονται κάθε φορά, με εξαίρεση τις σημερινές. Και λογικό, κοίτα τες, δεν είναι και ό,τι ωραιότερο έχεις δει.

Την πρώτη φορά που τις έφτιαξα η Σοφία ξίνισε τα μούτρα της. Την προέτρεψα απλά να δοκιμάσει και αν δεν της άρεσε τελικά, δε θα υπήρχε πρόβλημα. Αυτό ήταν, της άρεσαν τόσο πολύ, που πλέον φτιάχνω παραπάνω και τις βάζω στην κατάψυξη, ώστε να της στέλνω και στο σχολείο.  Αυτό που ξεκίνησα να σου λέω στην αρχή και δεν το ολοκλήρωσα, είναι πως προτιμώ τη βαφλιέρα επειδή γίνονται όλα πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς κόπο και χωρίς τις μυρωδιές του φούρνου. Μου έχει λύσει πραγματικά τα χέρια. Απλά ανακατεύω τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνω να ψηθούν. Τόσο εύκολα και γρήγορα!

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 300 γρ κολοκυθάκια
  • 25 γρ μάραθο ή άνηθο (φρέσκο)]
  • 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα 130 κίτρινο για ζυμωτό ψωμί και 70 γρ Ζέας)
  • 2 σκ σκόρδο
  • 30 γρ ελαιόλαδο + 1 κ.σ
  • 150 γρ νερό
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένεις τα κολοκυθάκια και τα τρίβεις από τη λεπτή μεριά του τρίφτη.
  2. Πλένεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβεις.
  3. Καθαρίζεις τις 2 σκελίδες σκόρδο και τις περνάς από την πρέσα.
  4. Τοποθετείς μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλια και σοτάρεις για 3-4 λεπτά τα λαχανικά.
  5. Ψιλοκόβεις τον μάραθο.
  6. Προθερμαίνεις τη βαφλιέρα.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς καλά 2 αυγά, σαν να θέλεις να κάνεις ομελέτα
  8. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα 30 γρ ελαιόλαδο.
  9. Ανακατεύεις. Αν θες να προσθέσεις φέτα θα το κάνεις τώρα. Εγώ τις δικές μου τις έκανα χωρίς φέτα γιατί δεν τρώω γαλακτοκομικά.
  10. Τοποθετείς το μείγμα στις θήκες της βαφλιέρας και ψήνεις για 10 λεπτά.

Καλή σου απόλαυση!

Της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου
Wellness Blog “Miss Healthy Living” – www.misshealthyliving.gr

Μαγειρική