Βελτιώνει όντως η Κοσμητική Γυναικολογία τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού;

Βελτιώνει όντως η Κοσμητική Γυναικολογία τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού;

Η αύξηση στις αισθητικές επεμβάσεις του αιδοίου είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σύμφωνα με το Αmerican society for Aesthetic Plastic Surgery η αύξηση αυτή, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αγγίζει περίπου το 49%. Κάποιοι μιλούν για μία νέα μόδα ή μια ανάγκη που έχει δημιουργηθεί στις γυναίκες χωρίς να είναι πραγματικά απαραίτητη. Είναι όμως έτσι;

Πράγματι, η έκθεση σε πιο ερωτικές εικόνες γυναικών τα τελευταία χρόνια λόγω της χρήσης του Internet και των κοινωνικών μέσων διαδικτύωσης έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στις γυναίκες. Έτσι, κάποιες ζητούν να έχουν μεταξύ άλλων και την τέλεια εικόνα αιδοίου.

Η αισθητική αναβάθμιση του αιδοίου σίγουρα τονώνει την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας, που νιώθει ανασφάλεια για την εικόνα της “εκεί κάτω”. Όπως εξηγεί, όμως, ο  Δρ. Νίκος Ναούμ Χειρουργός-Γυναικολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας, δεν είναι μόνο θέμα εικόνας τελικά. Υπάρχουν και πρακτικής φύσεως ανατομικά προβλήματα που μπορεί να πλήξουν τη σεξουαλική έκφραση των γυναικών.

Ποια προβλήματα δυσκολεύουν τις γυναίκες στο σεξ;

Ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα για το οποίο οι γυναίκες όλων των ηλικιών απευθύνονται στον ειδικό, είναι η ανατομία του αιδοίου τους. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική εικόνα της περιοχής. Τα μεγάλα χείλη του αιδοίου,  για παράδειγμα, εκτός από το αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσουν, μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα κατά τη σεξουαλική επαφή. Μία γυναίκα με μεγάλα εξωτερικά χείλη στο αιδοίο μπορεί λόγω της τριβής να νιώθει δυσαρέσκεια ή και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Κι αυτό, την προβληματίζει ακόμα κι αν έχει ξεπεράσει την ανασφάλεια που της δημιουργεί η εικόνα του αιδοίου της, εξηγεί ο Δρ. Ναούμ.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι χαλάρωση των μυών και των ιστών του κόλπου, λόγω του χρόνου και των φυσιολογικών τοκετών.  Μπορεί επίσης να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε μια γυναίκα όσον αφορά στο σεξ. Πρόβλημα μάλιστα δημιουργείται και στο σύντροφό της επειδή μειώνεται δραστικά η σεξουαλική απόλαυση.

Κι όμως! Η Κολποπλαστική, όμως, μπορεί να δώσει εύκολα και γρήγορα λύση σε αυτό το πρόβλημα, αναβαθμίζοντας άμεσα τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Για την ήπια μάλιστα χαλάρωση του κόλπου υπάρχει και μη επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται.

Επίσης, εξειδικευμένες επεμβάσεις στην περιοχή της κλειτορίδας, καθώς και η διεύρυνση του G Spot που είναι σημαντικές ερωτογενείς ζώνες στο γυναικείο σώμα δίνουν σημαντική ώθηση στη σεξουαλική ικανοποίηση.

Τέλος, με τις επεμβάσεις laser στην περιοχή του κόλπου αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της ξηρότητας, που δυσκολεύει στο σεξ πολλές γυναίκες την περίοδο της προεμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης. Το πρόβλημα μάλιστα αφορά και τις γυναίκες που μπαίνουν πρόωρα στην εμμηνόπαυση (πριν την ηλικία των 39) οι οποίες είναι κατά κανόνα σεξουαλικά ενεργές.

Περισσότερες εξειδικευμένες θεραπείες από ποτέ

Σήμερα, χάρη στα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, την εξειδίκευση   στην ανατομία της περιοχής και στις πολλές και διαφορετικές θεραπείες όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται εύκολα και ανώδυνα. Έτσι, αναβαθμίζεται η σεξουαλική ζωή της γυναίκας και ως εκ τούτου του ζευγαριού, εξηγεί ο Δρ. Ναούμ. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση οι γυναίκες να είναι σωστά ενημερωμένες με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για όλες τις διαθέσιμες θεραπείες. Αυτές είναι κυρίως η Aιδοιοπλαστική (διαβάστε περισσότερα), η Kολποπλαστική και η Aνανέωση αιδοίου. Αυτό που μένει είναι να απευθυνθούν σ’ ένα πιστοποιημένο κέντρο αισθητικής γυναικολογίας που θα τις εξασφαλίζει τις απαραίτητες βελτιώσεις με απόλυτη ασφάλεια.

Από τη δημοσιογράφο υγείας Φλώρα Κασσαβέτη 

Διαβάστε περισσότερα για τις θεραπείες- επεμβάσεις της Αισθητικής Γυναικολογίας στην ιστοσελίδα.

W:  www.drnikosnaoum.com
E:  info@drnikosnaoum.com
F: Δρ. Νίκος Ναούμ
T: (+30) 2108835100

Υγεία