Τα 10 λεπτά ανάγνωσης ενός βιβλίου το βράδυ είναι ευεργετικά για τα παιδιά

Τα 10 λεπτά ανάγνωσης ενός βιβλίου το βράδυ είναι ευεργετικά για τα παιδιά

Αυτή τη βδομάδα σας προτείνουμε τις νέες κυκλοφορίες από τις αγαπημένες Εκδόσεις Παπαδόπουλος που θα λατρέψει όλη η οικογένεια! Το βιβλίο είναι πάντα το τέλειο δώρο αλλά και μια αφορμή να απασχοληθεί το παιδί δημιουργικά και ποιοτικά. Οι ειδικοί αναφέρουν πως αν διαβάζετε το βράδυ παραμύθια στα παιδιά σας θα έχουν έναν πιο γαλήνιο και ήσυχο ύπνο! Καλή ανάγνωση!

Γύρνα σπίτι, λέμε!

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 3+

Οι δημιουργοί του αγαπημένου Καληνύχτα, λέμε! επιστρέφουν δυναμικά με τον Πάπιο και τον Αρκούδο σε νέες περιπέτειες! Αυτή τη φορά ο μπεστ σέλερ συγγραφέας Jory John και ο πολυβραβευμένος εικονογράφος Benji Davies μάς παρουσιάζουν το Γύρνα σπίτι, λέμε!

Ο Αρκούδος χρειάζεται χώρο και αποφασίζει να πάει μόνος του εκδρομή για να ξεφύγει από όλα και όλους, και κυρίως από τον Πάπιο. Ο Πάπιος τρομοκρατημένος ανακαλύπτει πως ο φίλος του έφυγε χωρίς εκείνον κι έτσι αποφασίζει να δοκιμάσει τα πάντα για να ξεχαστεί. Η εκδρομή όμως δεν φαίνεται να εξελίσσεται όπως την περίμενε ο Αρκούδος.  Κι ο Πάπιος, που στιγμή δεν αντέχει χωρίς τον φιλαράκο του, ξεκινά για να τον βρει!

Θέτοντας έναν προβληματισμό για τα όρια στις φιλικές σχέσεις, μιας και ο Πάπιος και ο Αρκούδος μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε, με γερές δόσεις χιούμορ και υπέροχες κωμικές εικόνες, το επιτυχημένο δίδυμο John-Davies μάς συστήνει το νέο του βιβλίο που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να θέλουν να γυρίσουν γρήγορα σπίτι για να το διαβάσουν!

Ψέματα!

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 4+

«Ψέματα!»

Γιατί τα παιδιά μπορούν και πολλές φορές βλέπουν την ουσία των πραγμάτων

πιο καθαρά απ’ τους μεγάλους.

Ένας νέος τίτλος έρχεται να εμπλουτίσει τα ανατρεπτικά παραμύθια της αγαπημένης σειράς βιβλίων, με τον ξεχωριστό Γάλλο συγγραφέα και εικονογράφο Geoffroy de Pennart των επιτυχιών Να ’μαι ξανά και Ο καλόκαρδος λύκος να μας διηγείται με το ιδιαίτερο χιούμορ του μία ακόμα ιστορία.

Ο μικρός λύκος, ο Λουκάς, και το μικρό γουρούνι, ο Μελέτης, είναι αγαπημένοι φίλοι και ήρθε η ώρα να γνωριστούν και οι μπαμπάδες τους. Η συνάντηση όμως κρύβει μια δυσάρεστη έκπληξη για τους μεγάλους, μιας και είναι παλιοί γνώριμοι. Η αντιπάθεια είναι ακαριαία και αρχίζουν αμέσως να λένε τους λόγους για τους οποίους δε συμπαθούν ο ένας τον άλλον. Από ψέμα σε ψέμα όμως χάνεται η αλήθεια και έτσι κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συνέβη. Τι σημασία έχουν άραγε όλα αυτά; Τα μικρά παιδιά είναι φίλοι κι αυτό είναι αφορμή για να γιορτάσουν!

Μια όμορφη ιστορία για τη φιλία, τα ψέματα, τις ομοιότητες που πολλές φορές μάς χωρίζουν και τις διαφορές που στην ουσία μάς ενώνουν!

Ένα φιλάκι ταξιδεύει

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 3+

Η μέρα ξεκίνησε ζεστά όταν ο ήλιος φώτισε το πρόσωπο της μητέρας. Εκείνη έδωσε το πρώτο φιλί στον γιο της το Μιχαλάκη, κι ύστερα το φιλί άρχισε να ταξιδεύει από το σπίτι, στο σχολείο, ανάμεσα στα φύλλα των λουλουδιών και τον θαλασσινό αέρα, προς τον παππού ή τη δασκάλα ζεσταίνοντας τις καρδιές των ανθρώπων.

Το Ένα φιλάκι ταξιδεύει είναι μια τρυφερή ιστορία για τη σημασία της αγάπης και της τρυφερότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις. Όπως ταξιδεύει το φιλάκι από σελίδα σε σελίδα, έτσι και η αγάπη πετάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, σε ένα βιβλίο που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

 

Πρωτοδιαβάζω τα κλασικά

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να έρθουν τα πολύ μικρά παιδιά σε επαφή με τα αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας; Η νέα σειρά Πρωτοδιαβάζω τα κλασικά, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, περιλαμβάνει γνωστά έργα της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας σε εικονογραφημένες διασκευές για παιδιά ηλικίας 3+ ετών. Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς είναι ο Μόμπι Ντικ, Ο μυστικός κήπος και Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Οι περιπέτειες του Ισμαήλ και του πληρώματος του «Πίκουοντ» που μέσα από άγρια κύματα, τροπικούς ανέμους και πεινασμένους καρχαρίες αναζητούν τη λευκή φάλαινα, παρουσιάζονται στην αγαπημένη ιστορία του Χέρμαν Μέλβιλ Μόμπι Ντικ.

O αρχικά εγκαταλειμμένος Μυστικός κήπος της Φράνσις Χ. Μπαρνέτ, εξελίσσεται για τη μικρή Μαίρη σε ένα μαγικό μέρος όπου το ξύπνημα της φύσης έρχεται σαν θαύμα και αλλάζει τη ζωή των ηρώων.

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Λιούις Κάρολ, μάς παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι όπου φαντασία και πραγματικότητα γίνονται αξεχώριστες, μέσα από εικόνες παρεμφερείς με εκείνες που γεννά η παιδική φαντασία.

Μέσα από έντονα χρώματα, λουλούδια, πολύχρωμα ζωάκια, γαλάζιες αποχρώσεις, κι ένα παιχνίδι με τα στοιχεία της φύσης, με άλλοτε ρεαλιστική κι άλλοτε ονειρική εικονογράφηση, παρουσιάζονται οι τρεις κλασικές ιστορίες, που θα εξάψουν την περιέργεια των μικρών αναγνωστών και θα τους φέρουν σε επαφή με τα σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η Σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα   

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

Το νέο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο νεαρός Γκόντφρεϊ, μεγαλωμένος μέσα σε αμύθητα πλούτη, μαθημένος να τα έχει όλα, θα βρεθεί ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί, χωρίς στέγη, τροφή και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να επιβιώσει. Έτσι, το νησί θα μεταμορφωθεί σε σχολή κι εκείνος σε μαθητή! Και στη σχολή αυτή, μαζί με τον δάσκαλό του Οράτιο Μελέτα –που όλοι τον φωνάζουν Ομελέτα–, ο Γκόντφρεϊ θα πάρει ένα από τα πιο χρήσιμα αλλά και τα πιο σπουδαία μαθήματα του κόσμου: Θα καταλάβει πως κάποιος μπορεί να τα έχει όλα, ακόμα κι όταν δεν έχει τίποτα.

Μέσα από τη ξεχωριστή εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή ζωντανεύουν η ομορφιά του εξωτικού τοπίου και οι ευφάνταστες κατασκευές που μηχανεύεται ο ήρωας για να κάνει τη ζωή εκείνου και του δασκάλου του πιο εύκολη, σε μια υπέροχη διασκευή του βιβλίου του Βερν από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιουλίου Βερν κυκλοφορούν για πρώτη φορά εικονογραφημένα και προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά από το βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου. Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει εξαιρετικά το ευκολονόητο και γεμάτο έξυπνα ευρήματα κείμενο. Στη σειρά κυκλοφορούν επίσης τα: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος!, Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!, Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά, 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή ο Νέμο, ο Ναυτίλος και άλλα μυστήρια του βυθού!, Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών και 5 εβδομάδες με το αερόστατο ή η γνώση είναι περιπέτεια!

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δύο συλλογές διηγημάτων για παιδιά ηλικίας 9+ ετών

Ποιος δεν φυλάει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του για την αξέχαστη ιστορία που έζησε με τον καλύτερό του φίλο; Ποιος θα ξεχάσει ποτέ την απόκοσμη αίσθηση, την απερίγραπτη λαχτάρα που ένιωσε τη στιγμή που πίστεψε πως ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με ένα φάντασμα;

Σε κάθε συλλογή διηγημάτων της νέας σειράς βιβλίων για παιδιά ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε ανθολόγηση και επιμέλεια του Κυριάκου Αθανασιάδη, επτά καταξιωμένοι συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον συγγραφέα-επιμελητή και, συμμετέχοντας ο καθένας με ένα διήγημα, αφηγούνται τις πιο πρωτότυπες, τις πιο συναρπαστικές, τις πιο συγκινητικές, κάποιες φορές ακόμα και τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες. Και όλες τους μοιάζουν ανησυχητικά πολύ αληθινές…

Τις Καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους υπογράφουν οι Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Ελένη Γκίκα, Άρης Δημοκίδης, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Γιώργος Στόγιας, Κατερίνα Σχινά και Κυριάκος Αθανασιάδης, και τις Καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα υπογράφουν οι Χάρης Βλαβιανός, Λώρη Κέζα, Μιχάλης Μακρόπουλος, Δημήτρης Μαμαλούκας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αγγελική Ράδου, Σώτη Τριανταφύλλου και Κυριάκος Αθανασιάδης. Τις συλλογές ολοκληρώνει η υπέροχη εικονογράφηση του Αλέξανδρου Τζάλλα.

Αναζητήστε τα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.epbooks.gr.

Βιβλία