Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!

Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!

Αντικαπνιστικές πινακίδες σε παιδικές χαρές στο δήμο Παύλου Μελά
Έχοντας γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων για τη μη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, κοινοτικής και εθνικής, σχετικά με την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, ο Δήμος Παύλου Μελά προχωρά μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ενισχύοντας την πρόληψη στη δημόσια υγεία, με το εύστοχο μήνυμα «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!», τοποθετήθηκαν πιλοτικά τρεις αντικαπνιστικές πινακίδες σε αντίστοιχες παιδικές χαρές του Δήμου, στην Ευκαρπία (οδός Δασκάλας Αθηνάς Τσακίρη), στην Πολίχνη(στο πάρκο Κρύας Βρύσης στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη) και στη Σταυρούπολη, στην οδό Μεσολογγίου, δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης.

Πρόκειται για ένα αντικαπνιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, μια καλή πρακτική που ξεκίνησε στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης με το Δήμο Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τώρα με το Δήμο Παύλου Μελά και είναι βέβαιο ότι θα την εφαρμόσουν και άλλοι Δήμοι στηρίζοντας την προσπάθεια να πεισθούν οι γονείς και γενικά οι ενήλικες να μην καπνίζουν σε χώρους που παίζουν μικρά παιδιά.

Ιατρικές μελέτες και στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος, με τα παιδιά δυστυχώς στην πρώτη θέση των πιο ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.

Μια άλλη σοβαρή συνέπεια είναι τα διάσπαρτα αποτσίγαρα στους χώρους που παίζουν τα παιδιά και μάλιστα από τους ίδιους τους συνοδούς τους, που μετατρέπουν τη παιδική χαρά και το πάρκο της ψυχαγωγίας των ανηλίκων σε επικίνδυνο τόπο για μάσηση και κατάποση αυτών των αποτσίγαρων.

«Στόχος μας είναι η αποφυγή του καπνίσματος σε πάρκα, χώρους άθλησης, στις παιδικές χαρές και γενικότερα σε τοποθεσίες που παίζουν ανήλικα παιδιά. Ως φορέας που διαχειριζόμαστε δημοτικά κτίρια και ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, ενισχύουμε την ενημέρωση με την απαραίτητη σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος και θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα των παιδιών», δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου που με το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη επισκέφθηκαν τις παραπάνω παιδικές χαρές, συνομίλησαν με ενήλικες που συνόδευαν τα παιδιά και τους κάλεσαν να ταυτιστούν με την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που θα συνεχιστεί άμεσα και σε άλλους δημόσιους χώρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Την ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με το δήμο Παύλου Μελά, εξέφρασε ο πρόεδρος του παραρτήματος της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Λάμπρου, ο οποίος συνοδευόταν από τη Χριστίνα Φρειδερίκου, η οποία δημιούργησε την ομάδα «Δράση για άκαπνες παιδικές χαρές και δημόσιους χώρους αναψυχής για παιδιά» στο facebook.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο νέος Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών Στέλιος Σωτηρέλης και ο Εντεταλμένος Διοικητικού Προσωπικού Στέφανος Βάρφης.

πηγή

Διαβάστε επίσης: Παθητικό κάπνισμα – Προστατέψτε τα παιδιά σας!!!
Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που καπνίζουν…

Ειδήσεις