Νόμιζες πως το να φτιάξεις μόνη σου λαγάνα είναι δύσκολο; Απεναντίας είναι πανεύκολο και ειδικά με την συνταγή της χρυσοχέρας Διονυσίας, νοικοκυράς και μαμάς 3 αγοριών! Πάμε λοιπόν…

Υλικά: 

550 γρ. αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια μαγιά
360 γρ. νερό
30 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. λάδι
15 γρ. αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την μαγιά, την ζάχαρη, λίγο νερό και λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά μας.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ με το γάντζο όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά. Μετά βάζουμε λίγο λάδι σ’ ένα μπολ και βάζουμε την αφράτη και μαλακή ζύμη μας μέσα.
Καλύπτουμε το μπολ μας με πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε 1 με 1 μίση ώρα να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δυο και τις ανοίγουμε όσο μεγάλες τις θέλουμε.
Τις πασπαλίζουμε με το ζαχαρόνερο και το σουσάμι και περιμένουμε πάλι λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Τέλος πριν τις βάλουμε στο φούρνο κάνουμε δαχτυλιές τις κλασσικές που έχουν οι λαγάνες.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία και Καλή Καθαρά Δευτέρα!

Διονυσία Βρεττού

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.