Εμείς θα σε αγαπάμε Πάντα!

Εμείς θα σε αγαπάμε Πάντα!

Τί σου φέρνει στο μυαλό ένας τέτοιος τίτλος;

Εμένα πάντως, αμέσως μου έφερε στο νου ανθρώπους που χωρίζουν, ειδικά με την πολύ εύστοχη φωτογραφία στο εξώφυλλο, και παραμένουν συνεργάτες στην ανατροφή του παιδιού τους, άρα γονείς.

“Εμείς θα σε αγαπάμε Πάντα” ένα υπέροχο βιβλίο που θα χρειαστεί να διαβάσουν πολλοί από τους γονείς που μόλις χώρισαν, αλλά κι άλλοι που έχουν χωρίσει εδώ και καιρό και παρόλα αυτά δυσκολεύονται ακόμη να βρουν ισορροπίες.

Κακά τα ψέμματα, ένα διαζύγιο είναι μόνο το τυπικό μέρος της υπόθεσης, είναι η κορυφή του παγόβουνου για όλα όσα οδήγησαν το ζευγάρι στον χωρισμό και στην διάσπαση της μέχρι τότε οικογένειας. Αυτό που κάνει το διαζύγιο είναι να σηματοδοτεί ουσιαστικά το νομικό και κοινωνικό καθεστώς ενός ζευγαριού. Επειδή όμως οι λόγοι που οδηγούν ένα ζευγάρι εκεί σπανίως έχουν αναγνωριστεί κι επιλυθεί γι’ αυτό και η συνεργασία και η συνεννόηση δύο ανθρώπων που ναι μεν δεν είναι πια ζευγάρι αλλά οφείλουν στα παιδιά τους να είναι από κοινού παρόντες στη ζωή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Εδώ ακριβώς έρχονται να μας δώσουν μία χείρα βοηθείας οι συγγραφείς Karen Bonnell και Kristin Little.

Οι συγγραφείς απαντούν σε ερωτήματα γονέων σε σχέση πάντα με την συναισθηματική/ψυχολογική επίπτωση του διαζυγίου σε ένα παιδί. Προτείνουν απαντήσεις και λύσεις για τη “διαμάχη, τη θλίψη και την επάνοδο”, και στην ουσία μας δίνουν ένα οδηγό για να κινηθούμε πριν το χωρισμό, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά.

Οι Karen Bonnell και Kristin Little μας δείχνουν μέσα από δοκιμασμένες προτάσεις τρόπους για να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας οι ενήλικες αλλά και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον τέτοιο που θα βοηθήσει τα παιδιά στο μεταβατικό στάδιο και στην προσαρμογή στην νέα συνθήκη.
Επίσης μας δίνουν λύσεις για τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας σε δύο σπίτια, εστιάζοντας στο πως να εξομαλυνθεί η κατάσταση καλύτερα για τα παιδιά μας.

Με λίγα λόγια το βιβλίο αυτό είναι ένα εγχειρίδιο για γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους και αναζητούν έναν αρωγό στην τέχνη της συνεπιμέλειας!

Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και φυσικά online από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

της Χριστιάνα Γερμανού, MSc

Ψυχοθεραπεία / Συμβουλευτική / Ρέικι Συμβουλευτική Οικογένειας – Γονέων / Ευ Ζην

Βιογραφικό:
Η Χριστιάνα Γερμανού είναι ψυχολόγος με πτυχίο Ψυχολογίας (BSc) από το University of La Verne, California και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με Γνωστική Συμπεριφοριστική προσέγγιση (CBT Cοunselling) από το Teesside University.
Με εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt, την διαχείρηση εξαρτήσεων, και την υπογονιμότητα, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την οικογένεια -ζευγάρι, γονείς – και παράλληλα με τις ατομικές συνεδρίες κι ομιλίες, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια πάνω σε θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς αλλά κι όλους μας στην καθημερινότητα. Είναι μέλος Ευρωπαϊκών οργανισμών ψυχολογίας και συνεργάζεται με μεγάλα κέντρα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κι ιδιώτες ιατρούς.

Στόχος της είναι η ισορροπία κι η ολιστική ευημερία του ατόμου, το ευ ζην στην πράξη, κι αρθρογραφεί καθημερινά στην προσωπική της ιστοσελίδα www.rootsandroutes.gr.

Βιβλία