Προκλητική συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας διοικητή υπηρεσίας σε μητέρα και παιδί

Προκλητική συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας διοικητή υπηρεσίας σε μητέρα και παιδί

Πριν λίγες μέρες επικοινώνησε με το Working Moms η μητέρα που της συνέβη το παρακάτω γεγονός και μας παρακάλεσε να το δημοσιοποιήσουμε για να γνωρίζουν το περιστατικό και άλλες χωρισμένες μαμάδες με παιδιά και να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Το παρακάτω κείμενο-καταγγελία έχει δημοσιευτεί στο blog του Κου Γιώργου Καραιβάζ: www.bloko.gr.

“Την υπόθεση την γνωρίζουμε από τα μέσα. Και ειλικρινά μας προκάλεσε αλγεινή όσο και δυσάρεστη έκπληξη ότι ένας αξιωματικός, προφανώς της υπηρεσίας κι ένας διοικητής τμήματος εθελοτύφλησαν και διέγραψαν μπροστά στο γράμμα του νόμου (εάν υπάρχει), το πνεύμα του, τον αλτρουισμό και κυρίως την έγνοια για ένα κοριτσάκι που κυριολεκτικά αφέθηκε στον δρόμο.

Έχουμε την ψευδαίσθηση και θα τη διατηρούμε όσο περισσότερο ζωντανή, ότι ένας διοικητής τμήματος και οι υπ’ αυτόν, διατηρούν πρώτα και κύρια το κεκτημένο της ανθρωπιάς, ειδικά απέναντι στο συνάνθρωπο και πολύ δε περισσότερο όταν αυτό έχει επίδραση στην ψυχή ενός παιδιού. Πώς θα το πείσετε αύριο καλοί μας κύριοι με τις επωμίδες και τα παράσημα ότι λειτουργείτε εν ονόματι του νόμου;

Πως και με ποιο τρόπο θα διαγράψετε από τη συνείδηση αυτού του παιδιού και πιθανόν και άλλων παιδιών, τη σκιά από τη μπότα της επιβολής του νόμου που εξισώνει, ισοπεδώνει και διαμελίζει; Έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε. Θα μας επιτρέψετε να έχουμε άλλη άποψη και φυσικά αντίδραση έναντι και απέναντι στην αναλγησία.

ΥΓ: Ολόθερμα συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στην επικεφαλής, στους αξιωματικούς και στους αστυνομικούς της ΔΕΕ.
του Γιώργου Καραϊβάζ”.

Διαβάστε την περιπέτεια και τα δεινά μιας μικρούλας. Όχι της μητέρας της. Αλλά εξ’ αυτής και κυρίως εξαιτίας του αστυνομικού συμπεριφορισμού. Τουλάχιστον (κατά την κρίση μας) αδιανόητο. 

Η ιστορία όπως την αφηγήθηκε η μητέρα που έζησε το περιστατικό:
Εγώ είμαι σε διάσταση με τον πρώην σύζυγο μου από το 2014. Το 2017 έκανα ασφαλιστικά μέτρα γιατί ήταν βίαιος καθώς και για την διατροφή και την επιμέλεια της μικρής μου. Το Μάρτιο του 2017  λοιπόν έγινε το δικαστήριο όπου ο πρώην σύζυγος μου δεν ήρθε και δικάστηκε ερήμην. Το δικαστήριο όμως έβγαλε και επιμέλεια και διατροφή. Τον Νοέμβριο του 2017 κατέθεσα αγωγή η οποία δικάστηκε τον Μάιο του 2018 όπου αυτός πάλι δικάστηκε ερήμην.

Τον Οκτώβριο του 2018 και 4 χρονιά μετά ο εν διαστάσει σύζυγος μου αποφάσισε να ζητήσει επικοινωνία με την μικρή καθώς και να ασκήσει έφεση στην αγωγή για την διατροφή που είχε βγάλει.

Μετά την αίτηση του για επικοινωνία που ζήτησε 4 χρόνια μετά, υπάρχει προσωρινή απόφαση για την επικοινωνία του με την μικρή από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα. Σε όλο αυτό το διάστημα γίνονται συνεχώς απειλές κατά εμού από αυτόν, ότι θα με σκοτώσει, ότι θα μου κάψει το αμάξι, με βρίζει, με κατηγορεί στην μικρή, κάνει παραβάσεις δικαστικής απόφασης γιατί η απόφαση ορίζει συγκεκριμένη οικία για να κοιμάται η μικρή όταν την έχει και αυτός δεν την τηρεί ποτέ, όταν έχει την μικρή της κλείνει το κινητό που της έχω δώσει για να μην έρχεται η μικρή σε επαφή μαζί μου, πολλές φορές δεν έρχεται να την πάρει και άλλες φορές δεν θέλει να πηγαίνει η μικρή. Θέλω να σου πω ότι μέχρι και όπλο μου είχε τραβήξει παλιότερα. Οδηγεί χωρίς δίπλωμα θέτοντας την ζωή της μικρής σε κίνδυνο καθώς και έχω κάνει και μήνυση για αρπαγή ανηλίκου παλιότερα γιατί του την είχα δώσει για κάποιες μέρες χωρίς να έχει δικαίωμα επικοινωνίας και δεν μου την επέστρεφε και πολλά άλλα. Εδώ και 2 μήνες λοιπόν για την όλη κατάσταση είναι ενημερωμένο και το τμήμα του ….. καθώς για όλες τις παραβάσεις και τις απειλές που δέχομαι υπάρχουν έγγραφα και μηνύσεις καθώς και καταδίωξη που τον έχουν πιάσει χωρίς δίπλωμα. Επίσης έχω κάνει και καταγγελία στην τροχαία για το γεγονός αυτό.

Μεγαλώνω μόνη μου την 7χρονη κόρη μου χωρίς βοήθεια από κανέναν αφού έχω χάσει τον μπαμπά μου και αφού η μητέρα μου είναι καρκινοπαθής. Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα για να προσφέρω τα πάντα στην κόρη μου. Φοβάμαι για την ζωή μου πολλές φορές και δυστυχώς το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσφεύγω σαν νόμιμη πολίτης στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσω την βοήθεια τους. Είτε σε συστάσεις που ζητώ να του κάνουν είτε με την μήνυση .

Προχτές λοιπόν την ώρα που μου έφερε την μικρή στο σπίτι τον συνέλαβε το περιπολικό για μήνυση που υπάρχει εις βάρος του για μη καταβολή διατροφής καθώς και του έκοψε και κλήση γιατί οδηγούσε πάλι χωρίς δίπλωμα με το παιδί μέσα. Εκείνη την στιγμή λοιπόν οι αστυνομικοί μου ζήτησαν να μπω στο περιπολικό και εγώ με το παιδί και να τους ακολουθήσω γιατί ο πρώην σύζυγος μου είπε πως θα μου κάνει και αυτός μήνυση και οι αστυνομικοί είπαν πως επειδή το είπε προφορικά θα πρέπει να πάω και εγώ. Και έτσι με υποχρέωσαν να τους ακολουθήσω και εγώ με την μικρή παρ’ όλο που δεν εκκρεμούσε κάτι εναντίον μου.

Πήγαμε λοιπόν στο ΑΤ …. την Δευτέρα 4/03 στις 20:05. Όπου εκεί εγώ κατέθεσα και μήνυση για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο λόγω του διπλώματος. Σου τονίζω πως η άμεση δράση τον είχε καταγράψει καθώς και ότι εκκρεμούσε καταγγελία από την τροχαία γι’ αυτό.  Από την ώρα λοιπόν που τελείωσα μέχρι και 00:00 με κρατούσε ο αξιωματικός υπηρεσίας Κος……στο τμήμα χωρίς να έχω κάποια κατηγορία εις βάρος μου όπου δεν με άφηνε να φύγω γιατί ο πρώην άντρας μου σκεφτόταν αν θα μου κάνει ψευδή κατά μήνυση για την μήνυση που είχα κάνει περί μη καταβολή διατροφής. Στην συνέχεια με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε πως ο πρώην άντρας μου θα προβεί σε ψευδή καταμήνυση σε περίπτωση που δεν αποσύρω την μήνυση για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.   Εννοείται πως εγώ δεν την απέσυρα γιατί είναι άκρως επικίνδυνο να βάζει την ανήλικη κόρη μας σε αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα, ασφάλεια και ότι άλλο ίσως υπήρχε. Έτσι ο κύριος ….. μου είπε τότε πως θα συλληφθώ. Εκείνη την στιγμή του έδειξα όλα τα χαρτιά και όλες της δικαστικές αποφάσεις και του είπα πως δεν λέω ψέμματα. Όμως αυτός αρκέστηκε στο ότι του είπε ο πρώην άντρας μου ότι λέω ψέμματα και ότι υπάρχει καινούργια απόφαση και πως αυτή που έχω δεν ισχύει. Πως έχει κάνει έφεση και πως λέω ψέμματα. Εδώ να σου τονίσω πως η έφεση που έκανε ήταν στην διατροφή της αγωγής και όχι των ασφαλιστικών που ίσχυε από τον Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Αύγουστο του 2018 όπου εκδόθηκε η απόφαση της αγωγής. Σε όλο αυτό το διάστημα λοιπόν μου έχει καταβάλλει μόνο 2 διατροφές από τις 10 που αφορούν την απόφαση των ασφαλιστικών. Παρ’ όλα αυτά ο Κος …… δέχτηκε να καταγράψει την μήνυση του και να με συλλάβει χωρίς να ζητήσει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει όσα λέει ο πρώην σύζυγος μου.

Του εξήγησα λοιπόν πως δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί ήμουν με την ανήλικη κόρη μου που μόλις πριν λίγο την είχα δώσει σε μια γειτόνισσα να την κρατήσει για λίγο. ΤΟ παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση καθώς έκλαιγε και πως η μικρή δεν έχει μείνει ποτέ αλλού και πως δεν μπορώ να διακινδυνέψω την υγεία του παιδιού μου.

Η απάντηση του λοιπόν ήταν πως δεν τον ενδιαφέρει και πως θα φωνάξει την πρόνοια και το χαμόγελο του παιδιού για να πάρει την ανήλικη κόρη μου. Έτσι πήρα τον δικηγόρο μου, ο οποίος τον παρακάλεσε να καλέσει τον εισαγγελέα προκειμένου εάν είναι εφικτό να φύγω λόγω της μικρής που ήταν κυριολεκτικά στον δρόμο. Έτσι ο αξιωματικός υπηρεσίας Κος ….. είπε πως δεν έχει τον βαθμό να πάρει τον εισαγγελέα και πως δεν μπορεί να ενοχλήσει τον διοικητή του για κάτι που δεν ήταν σοβαρό λόγω ώρας και πως ο εισαγγελέας δεν θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο και θα τους χώσει γκάζια αν τον ενοχλήσουν. Επίσης σε παλιότερη μου αναζήτηση βοήθειας από τον συγκεκριμένο αξιωματικό υπηρεσίας μου είχε πει πως δεν είναι τσιράκι δικό μου για να τρέχει πίσω μου σε κάθε τέτοια περίπτωση. Όπου ο διοικητής είναι ενημερωμένος και για εκείνο το περιστατικό.

Επίσης είπε στον δικηγόρο μου πως αφού θέλω τόσο πολύ να φύγω η μόνη λύση είναι να αποσύρω την μήνυση για την έκθεση ανηλίκου αλλιώς το παιδί θα καταλήξει στην πρόνοια. Μέτα από πίεση του δικηγόρου μου λόγω ανάγκης της μικρής και μόνο, ο αξιωματικός μας είπε ότι κάλεσε τον διοικητή του ΑΤ …… ο οποίος ήταν ανένδοτος  και του είπε πως δεν πρόκειται να πάρει κανέναν εισαγγελέα και πως θα παραμείνω εκεί και πως αν υπάρχει θέμα με το παιδί να καλέσει το χαμόγελο ή την πρόνοια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί μου να ταλαιπωρηθεί ένα ολόκληρο βράδυ σ’ ένα ξένο σπίτι, χωρίς ρούχα , γιατί ούτε αυτό δεν μου επέτρεψαν από το τμήμα, να πάω με συνοδεία να πάρω ρούχα να τα πάω στο παιδί μου για να πάει σχολείο την άλλη μέρα παρ’ όλο που τους παρακάλεσα και γι’ αυτό, πηγαίνοντας νηστικό και άυπνο στο σχολείο του που είναι ολοήμερο και εγώ να ταλαιπωρηθώ σ’ όλη την διαδικασία του αυτόφωρου για μια μήνυση που πήραν χωρίς κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει αυτά που έλεγε ο πρώην σύζυγος μου και αφού γνώριζαν την όλη κατάσταση που εγώ η ίδια τους ζητάω βοήθεια 2 μήνες τώρα. Δημιουργήθηκε πρόβλημα στην δουλειά μου που έλειψα και το παιδί μου συνέχισε να ταλαιπωρείται μέχρι την ώρα που γύρισα εγώ στο σπίτι αφού ήταν με ξένους ανθρώπους, νηστικό, άυπνο και χωρίς καθαρά ρούχα εδώ και 2 μέρες.

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο συγκεκριμένος διοικητής δεν μπήκε καν στον κόπο και αρνήθηκε να κάνει απλά και μόνο ένα τηλέφωνο στον εισαγγελέα βάρδιας παρ’ όλο που γνώριζε όχι μόνο την κατάσταση μου, τις απειλές που δέχομαι, τις δικαστικές αποφάσεις που έχω, πως ο αξιωματικός υπηρεσίας του, πήρε μήνυση χωρίς αντίστοιχα έγγραφα, γνωρίζοντας καλά πως η μήνυση που μου έκανε ήταν μόνο για να με τρέξει ο πρώην σύζυγος για ένα ακόμα καψόνι αλλά και γιατί υπήρχε ένα ανήλικο παιδί στον δρόμο. Αυτός δεν είναι πατέρας; δεν έχει παιδιά; Ταλαιπωρεί μια μάνα που γνωρίζει ότι δεν είναι παράνομη, έχοντας προσκομίσει τα πάντα στο τμήμα, ενημερώνοντάς τον 2 μήνες τώρα για την όλη κατάσταση και για τα προβλήματα που έχει από έναν πατέρα που εμφανίστηκε 4 χρόνια μετά, για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει μια απροστάτευτη μάνα με το παιδί της;

Αντί λοιπόν ο Διοικητής αυτός να προστατέψει εμένα και το ανήλικο παιδί μου, όχι μόνο λόγω θέσης που είναι υποχρεωμένος αλλά επειδή είναι και άντρας και ίσως και σύζυγος και πατέρας, τι κάνει;;; Σέρνει μια απροστάτευτη γυναίκα και μάνα στα αυτόφωρα με χειροπέδες, αποτυπώματα, βανάκια με όλους τους σεσημασμένους, αλλοδαπούς, εγκληματίες, έχοντας μια γυναίκα από τις 7 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα μέσα σε μια κλούβα με χειροπέδες και τόσους κίνδυνους και ταλαιπωρόντας επί 2 μέρες ένα ανήλικο μωρό 7 ετών αφήνοντάς το στους δρόμους νηστικό και άυπνο με την απειλή της πρόνοιας και του χαμόγελου του παιδιού;;; Γιατί;;;; Με γνωρίζει και από χθες; Έχει προσωπικά μαζί μου; με το παιδί μου; μας φέρθηκε έτσι γιατί;

Ένας αστυνομικός πρέπει να προστατεύει τους πολίτες του και ειδικά τα παιδιά και όχι να κάνει κατάχρηση εξουσίας για δικά του συμφέροντα. Τί συμφέρον είχε απ’ όλο αυτό; Θα το δεχόταν στην γυναίκα του και στο παιδί του; Γιατί αρνήθηκε να κάνει το καθήκον του και να μας προστατέψει με μόλις ένα και μόνο τηλέφωνο 1 λεπτου… Γιατι;;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας……

Οι ιστορίες σας