Μεγαλώνετε και εσείς ένα μικρό παιδί με μεγάλα όνειρα;

Μεγαλώνετε και εσείς ένα μικρό παιδί με μεγάλα όνειρα;

Τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων των Εκδόσεων Διόπτρα την περίμενε πώς και πώς ο Κωνσταντίνος μου από την μέρα που έμαθε ότι κυκλοφόρησε. Μία η καλλιτεχνική του φλέβα που έχει αυτοβαφτιστεί μελλοντικός Λεονάρντο Ντα Βίντσι, από την άλλη η υψηλή του ευφυΐα που πολλές φορές δεν συνάδει με την ηλικία του, αυτοαποκαλείται μικρός Αϊνστάιν, τον θαυμάζει και έχει διαβάσει όλη την βιογραφία και τα επιτεύγματά του, καταλαβαίνετε ότι μ’ αυτή την σειρά ταυτίστηκε, όπως είμαι σίγουρη ότι θα ταυτιστούν και όλα τα μικρά παιδιά που έχουν μεγάλα όνειρα και βλέψεις στη ζωή τους.

Πόσες φορές καμαρώνω τα παιδιά μου να οραματίζονται τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν και το πιο διασκεδαστικό είναι ότι κάθε 3 μήνες περίπου αλλάζουν και το επάγγελμα που θέλουν να ασκήσουν. Και ταυτόχρονα φέρνω στο μυαλό μου τα δικά μου παιδικά χρόνια που τη μία ήθελα να γίνω κτηνίατρος, την άλλη δασκάλα και άλλοτε οραματιζόμουν απλά να γίνω μαμά!! Τα όνειρα δεν πρέπει να σταματάνε ποτέ γιατί χωρίς όνειρα δεν ζει ο άνθρωπος, ειδικά τα μικρά παιδιά που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, όπου με το αθώο και παιδικό τους μυαλό πλάθουν κόσμους μαγικούς, οραματίζονται το αύριο με την παιδική τους αθωότητα, που μακάρι να διαρκούσε για πάντα….

Την συγκεκριμένη σειρά αξίζει να την συμπεριλάβετε στην βιβλιοθήκη των παιδιών σας γιατί είναι παρακαταθήκη, είναι εγκυκλοπαιδικής αξίας, μια κληρονομιά και για τα δικά τους παιδιά.

Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Σειρά: Μικρά παιδιά μεγάλα όνειρα – No 1

Ηλικίες:
7+

Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας! 

Το όνομά μου είναι Λεονάρντο ντα Βίντσι και έζησα την περίοδο της Αναγέννησης. Ήμουν αρχιτέκτονας, μουσικός, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης και μαθηματικός. Αυτά που έμαθα από τη φύση και την επιστήμη με ενέπνευσαν να φτιάξω πίνακες που έδειχναν πραγματικοί και είχαν μεγάλη λεπτομέρεια.
Το σπουδαιότερο έργο μου είναι Ο Μυστικός Δείπνος, μια μοναδική τοιχογραφία σε ένα μοναστήρι· αλλά όλοι με θυμούνται για το πορτρέτο της Μόνα Λίζα – ένας από τους πιο διάσημους πίνακες σε όλο τον κόσμο.

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Σειρά: Μικρά παιδιά μεγάλα όνειρα – No 2

Ηλικίες:
7+

Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας! 

Το όνομά μου είναι Άλμπερτ Αϊνστάιν και σπούδασα μαθηματικά και φυσική. Στη διάρκεια της ζωής μου βρήκα απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.
Οι επιστημονικές ανακαλύψεις μου στον τομέα της Θεωρητικής Φυσικής άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια, τη βαρύτητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.
Βιβλία