Η κόρη μου είναι στην εφηβεία και θέλει να μακιγιάρετε. Πως να το χειριστώ;

Η κόρη μου είναι στην εφηβεία και θέλει να μακιγιάρετε. Πως να το χειριστώ;

Πολλοί γονείς δεν θέλουν τις κόρες τους να φορούν μακιγιάζ γιατί φοβούνται ότι θα φαίνονται μεγαλύτερες από ό, τι στην πραγματικότητα ή ότι θα προσελκύσουν την προσοχή ανθρώπων που δεν είναι έτοιμες να χειριστούν.

Άλλοι πάλι θέλουν οι κόρες τους να περιμένουν μέχρι να είναι σε ώριμη ηλικία ώστε να είναι συνειδητοποιημένες στο πώς να εφαρμόζεται σωστά το make-up τους και να φροντίζουν το δέρμα τους.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε όταν ξεκινήσετε συζήτηση με τη κόρη σας.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Μην απορρίπτετε αυτόματα την ιδέα του μακιγιάζ. Για τα κορίτσια στην εφηβεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Λάβετε υπόψη ότι εάν απαγορεύσετε στην κόρη σας να φοράει μακιγιάζ, μπορεί να επαναστατήσει και να το κρύψει από εσάς. Πόσα κορίτσια φτάνουν στο γυμνάσιο νωρίτερα το πρωί μόνο για να φορέσουν τη  μάσκαρα, τη σκιά ματιών, το eyeliner και άλλα προϊόντα;

ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Επιτρέψετε στη κόρη σας να χρησιμοποιεί προϊόντα που θα την κάνουν να αισθάνεται όμορφα και την ίδια στιγμή θα είναι διακριτικά. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να φορέσει μια ελαφριά ροζ απόχρωση στα χείλη. Να εφαρμόσει μια ελαφρώς χρωματισμένη ενυδατική κρέμα όταν αισθάνεται ότι η επιδερμίδα της χρειάζεται λίγη τόνωση. Επίσης μια ροδακινή σκιά ματιών αναμιγνύεται όμορφα με το φυσικό χρώμα του δέρματος.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Οι έφηβοι δεν έχουν την εμπειρία που χρειάζονται για να χρησιμοποιήσουν το μακιγιάζ σωστά. Σκεφτείτε να πάρετε την κόρη σας σε κάποια μαθήματα μικρής διάρκειας που απευθύνονται σε κορίτσια της ηλικίας της. Πολλά πολυκαταστήματα προσφέρουν τέτοια μαθήματα, όπως και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ομορφιάς. Μπορείτε επίσης να βρείτε tutorials μακιγιάζ στο YouTube.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Διδάξτε τη κόρη σας ότι πρέπει να φροντίσει το δέρμα της και αυτό σημαίνει πάντα να το καθαρίζει και να το ενυδατώνει πριν εφαρμόσει μακιγιάζ. Χωρίς το καθαρισμό το δέρμα θα δείχνει θαμπό και γεμάτο σμήγμα που θα οδηγήσει σε περιττή λιπαρότητα. Το μακιγιάζ δεν πρόκειται να δείξει σωστό και όμορφο και δεν θα διατηρηθεί σε μια επιφάνεια ταλαιπωρημένη και αφημένη.

Σημαντικός επίσης κρίνεται ο καθαρισμός και η ενυδάτωση πριν το βραδινό ύπνο, όπου συμβάλλουν στην οξυγόνωση και ανανέωση κυττάρων.

Βρείτε εδώ προτάσεις περιποίησης και μακιγιάζ για έφηβα κορίτσια.

της Makeup artist Βασιλικής Τζελάτη

Ομορφιά