4 + 1 παιχνίδια της βροχερής μέρας!

4 + 1 παιχνίδια της βροχερής μέρας!

Δεν υπάρχει φθινόπωρο χωρίς τις βροχερές του μέρες! Τι κάνουμε λοιπόν όταν βρέχει και δεν μπορούμε να απασχολήσουμε το παιδί εκτός σπιτιού; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα παιδί που μπορούν να ερεθίσουν την φαντασία του και να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητά του αλλά και τη δική μας. Παιχνίδια στο σπίτι για παιδιά και για… μεγάλους, λοιπόν!

Γκράφιτι στο σπίτι: Μην τρομάζετε δεν πρόκειται να σας προτείνουμε να αφήσετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τους τοίχους του σπιτιού. Μπορείτε να προμηθευτείτε ρολό χαρτί του μέτρου και με την βοήθεια χαρτοταινίας να το κολλήσετε κατά μήκος του τοίχου του δωματίου του. Προσέξτε το πάνω μέρος του χαρτιού να ξεπερνά κατά πολύ το ύψος που φτάνει το παιδί με τεντωμένο χέρι. Προμηθευτείτε μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα και αφήστε το παιδί να δημιουργήσει όπως εκείνο θέλει τον διάκοσμο του δικού του χώρου! Μπορείτε να αφήσετε το χαρτί μόνιμα κολλημένο στο τοίχο μέχρι να γεμίσει με ζωγραφιές.

Κολλάζ με εφημερίδες, περιοδικά, χρωματιστά χαρτιά ή ακόμα και μακαρόνια: Παίρνουμε κόλλες σε στικ και διάφορα χρωματιστά χαρτιά και αφήνουμε το παιδί να δημιουργήσει τις δικές του παραστάσεις. Σε περίπτωση που επιλέξουμε κολλάζ με μακαρόνια επιλέγουμε κόλλα σε υγρή μορφή για κολλήσουν καλύτερα.

Κατασκήνωση: Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να μετατρέψουμε το παιδικό δωμάτιο ή ακόμα και το σαλόνι σε εξωτερικό χώρο. Ένα ωραίο κόλπο είναι να σκεπάσουμε την τραπεζαρία μας με ένα μεγάλο σεντόνι και να χωθούμε από κάτω. Παίρνουμε φακούς, παγουράκια με νερό ακόμα και σάντουιτς, δηλαδή ακριβώς σαν να ήμασταν σε εκδρομή και χωνόμαστε από κάτω από την “σκηνή.

Πάμε σινεμά στο σπίτι: Διαλέγουμε την αγαπημένη παιδική ταινία του παιδιού και ετοιμάζουμε ένα μεγάλο μπολ με σπιτικό ποπ κορν. Σβήνουμε τα φώτα και απολαμβάνουμε.

Παίζουμε το κυνήγι θησαυρού: κρύβοντας ένα αντικείμενο ή μια σακουλίτσα με μια λιχουδιά σε κάποιο μέρος του σπιτιού. Βάζουμε μικρά χαρτάκια με εύκολους γρίφους σε διάφορα σημεία του σπιτιού που θα οδηγούν ουσιαστικά στα επόμενα χαρτάκια και τέλος στον “θησαυρό” που έχουμε κρύψει!

Τελικά, το “μέσα” είναι κι αυτό πολύ διασκεδαστικό αρκεί να υπάρχει φαντασία!

της Έλενας Σμπώκου
www.nannuka.com

Διασκέδαση