Γονείς στα θρανία

Γονείς στα θρανία

Το Public και οι Εκδόσεις Αρμός εγκαινιάζουν μια νέα θεματική ενότητα με συζητήσεις που αφορούν κυρίως γονείς, που σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε θέματα διαπαιδαγώγησης και της σχέσης με τα παιδιά τους.
Η αρχή γίνεται με τον ψυχοθεραπευτή και ομαδικό αναλυτή Κυριάκο Βλασσόπουλο το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στο Public Κολωνακίου.

Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.

Θα ακολουθήσουν οι εξής εκδηλώσεις:

Γιώργος Κίσσας, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις 12.00 μ.μ.

Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2018 στις 12.00 μ.μ.

Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο Public blog.

Μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου σταθερά όρια στα οποία γενιές δόμησαν τη ζωή τους αμφισβητούνται και η συνεχής υπέρβαση αποθεώνεται, και παράλληλα για πρώτη φορά τόσοι πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν σε τόσο μεγάλη έκταση τόσα αγαθά, η ζωή συνεχίζει τον κύκλο της. Ζευγάρια αποφασίζουν να δεσμευθούν, γονείς αναλαμβάνουν το ρίσκο να μεγαλώσουν παιδιά, έφηβοι δοκιμάζουν τα πρώτα τους πετάγματα στη ζωή και δάσκαλοι παλεύουν να διαπαιδαγωγήσουν νέους, μεταδίδοντάς τους την κληρονομιά των παλαιοτέρων.

Ποιες διεργασίες – συνειδητές αλλά και ασυνείδητες – συμβαίνουν σε αυτές τις διαδρομές του βίου μας; Πώς ανατρέφουμε τα παιδιά μας και πώς αυτά μας ωριμάζουν; Το πώς λειτουργώ ως γονιός ή δάσκαλος, με νήπια ή εφήβους, πόσο καθορίζεται από την δική μου νηπιακή και εφηβική ηλικία και τη σχέση μου με τους τότε σημαντικούς ενήλικες; Γιατί, ενώ η πείρα διδάσκει πως οι περιορισμοί απελευθερώνουν, δυσκολευόμαστε τόσο πολύ σε ένα «όχι»;

www.public.gr

Εκδηλώσεις