Γιατί διαβάζω παραμύθια κάθε βράδυ στα παιδιά μου;

Γιατί διαβάζω παραμύθια κάθε βράδυ στα παιδιά μου;

Σκέφτεστε καλύτερο και πιο γλυκό τρόπο να κλείσει όμορφα η μέρα του παιδιού σας απ’ το να ξαπλώσετε μαζί του στο κρεββάτι και να διαβάσετε όμορφα παραμύθια με σπουδαία μηνύματα;

Τα δικά μου παιδιά από τον πρώτο χρόνο κιόλας της ζωής τους απολαμβάνουν να διαβάζουμε κάθε βραδύ αγκαλίτσα τα αγαπημένα μας παραμύθια και για μένα είναι μια αφορμή να έρχομαι πιο κοντά τους και να τους μεταφέρω μέσα από αυτά σημαντικές έννοιες για τη ζωή όπως η φιλία, η συντροφικότητα, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η δύναμη της πίστης και η αξία της προσπάθειας, μηνύματα που περιέχουν οι παρακάτω βιβλιοπροτάσεις των Εκδόσεων Σαίτης.

Γιατί όμως τους διαβάζω κάθε βράδυ παραμύθια; Γιατί τα βοηθούν να αναπτύσσουν το διάλογο και την φαντασία τους, μαθαίνουν ειδικά διδάγματα μέσα από αυτά, μας δίνουν την ευκαιρία για διάλογο, τα βοηθούν να νικήσουν τους φόβους τους και τα χαλαρώνουν ώστε να έχουν έναν πιο ήρεμο και ονειρεμένο ύπνο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο σπουδαίος Αϊνστάιν είχε πει ότι “Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια”.

Γλυκό τσαμπί σταφύλι

Το κλασικό έργο της πολυγραφότατης και πολυβραβευμένης συγγραφέα Μαρίας Γουμενοπούλου επανεκδίδεται σε εικονογράφηση Έφης Κοκκινάκη, για να συντροφεύσει πολλές ακόμη γενιές παιδιών στον αγώνα της ειρήνης, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης με τα συνομήλικά τους παιδιά όλου του κόσμου.

Ο Πετρής, κρατά το χέρι της Φαντασίας του και ταξιδεύει στη χώρα των τριών Γιγάντων. Με τη βοήθεια της μαγικής τους σφαίρας θα συναντηθεί με παιδιά από κάθε γωνιά της γης, θα γίνουν φίλοι και όλα μαζί θα καταφέρουν να νικήσουν τον πόλεμο φτιάχνοντας ένα «ζωντανό» τσαμπί σταφύλι…

Μια υπέροχη ιστορία, βραβευμένη το 1980 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Το ομώνυμο, πασίγνωστο και αγαπημένο ποίημα «Γλυκό Τσαμπί Σταφύλι» σε μουσική Στέφανου Βασιλειάδη, έχει βραβευθεί από τη UNICEF σε διεθνή διαγωνισμό και έχει μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε πολλές γλώσσες και χώρες του κόσμου.

Ένας ύμνος στη φιλία, στη συντροφικότητα, στην ειρήνη και την αλληλεγγύη, έτσι όπως μόνο τα παιδιά μπορούν να τις βιώσουν και να δώσουν το παράδειγμά τους στον κόσμο.

Για παιδιά από 5 ετών.

Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης

Το µικρό αηδόνι κάνει µεγάλη προσπάθεια για να βρει φίλους και να µοιραστεί µαζί τους τη ζωή στο αγαπηµένο του δάσος. Αλλά δεν τα καταφέρνει… Η κουκουβάγια τού δίνει µια σοφή συµβουλή. Έτσι, ξεκινά ένα µεγάλο ταξίδι για να βρει τον εαυτό του και να πιστέψει σ’ αυτόν. Κατά τη διάρκειά του θα βιώσει, θα µάθει και θα νιώσει πολλά. Τι θα συµβεί, άραγε, όταν επιστρέψει στην παλιά του φωλιά;

Ένα υπέροχο κείµενο για την πορεία προς την αυτογνωσία και την κοινωνική αποδοχή, τη δύναµη της πίστης, την αξία της προσπάθειας και τις αλήθειες της ζωής µας. Για ν’ ακούσουµε, µικροί και µεγάλοι, µε τ’ αφτιά της καρδιάς µας τη µελωδία της αγάπης…

Για παιδιά από 8 ετών.

Μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.saiti.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Βιβλία