Πόσο σημαντικό είναι η σωστή επιλογή νονού για το παιδί;

Πόσο σημαντικό είναι η σωστή επιλογή νονού για το παιδί;

Σίγουρα στο άκουσμα μιας χαρμόσυνης είδησης όπως αυτή της εγκυμοσύνης πολλοί από το περιβάλλον του ζευγαριού βιάζονται να προτείνουν στο ζευγάρι να βαφτίσει, όταν με το κάλο γεννηθεί, το μωράκι τους. Είναι λογικό το ζευγάρι να ενθουσιαστεί και αμέσως να δώσει τα χέρια. Ίσως όμως αυτή η απόφαση είναι λίγο πιο περίπλοκη….

Η σχέση νονού με βαφτιστήρια είναι σχέση μιας ζωής…. Πάνω από όλα χρειάζεται αγάπη…. Αγάπη, πρώτα από όλα μεταξύ των γονιών και του νονού/νονάς έτσι ώστε να είναι μελλοντικά σχεδόν απίθανο κάποια παρεξήγηση που μπορεί να στερήσει από το παιδί το νονό του. Επίσης να υπάρξει σιγουριά ότι θα έχει άμεση σχέση με το παιδί και όχι μόνο στις καθιερωμένες γιορτές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα. Ο νονός πρέπει να είναι για το παιδί ο αμέσως επόμενος άνθρωπος, μετά τους γονείς, που θα ξέρει ότι μπορεί να στηριχτεί…

Οπότε ανακεφαλαιώνοντας να τονίσω ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει να μένει και σχετικά κοντά για πιο συχνή επαφή με το παιδί. Πολύ καλή περίπτωση επίσης είναι να γίνει νονός/νονά κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον των γονιών. Αλλιώς σίγουρα ένα άτομο με πολύ δυνατή φιλία με εσάς.

της Αγγελικής Δημητριάδη

Ψυχολογία