Μαμά πότε ξεκινάει το σχολείο;

Μαμά πότε ξεκινάει το σχολείο;

Μαμάδες είμαι σίγουρη ότι αυτή την ερώτηση θα την ακούτε συχνά αυτές τις μέρες!! Έχουμε σχεδόν όλοι επιστρέψει από τις διακοπές, κάποιοι είμαστε ακόμα σε άδεια, κάποιοι άλλοι δουλεύουμε αλλά τα παιδιά μας γύρισαν στην “βαρετή” καθημερινότητά τους και σαφώς είναι ωραίο τα παιδιά να βαριούνται, αλλά επειδή τη μισή μέρα θα σας ρωτάνε “πότε θα ανοίξει το σχολείο” για να ξαναδούν τους φίλους τους που πεθύμησαν τόσο πολύ, θα σας δώσουμε βιβλιοεπιλογές σε back to school κλίμα, οι οποίες θα τα βοηθήσουν σιγά σιγά να εγκλιματιστούν στη νέα σχολική χρονιά! Σαφώς και δεν ήταν λίγος ο καιρός που καθίσαν και η προσαρμογή θα είναι ελαφρώς δύσκολη.

Mαζί με τα βιβλία που σας προτείνουμε είναι βασικό να προμηθευτείτε για τα παιδιά σας ένα σχολικό ημερολόγιο το οποίο θα τα βοηθήσει να οργανώσουν την σχολική τους χρονιά, να αποτυπώνουν τις σκέψεις τους, τις υποχρεώσεις τους, τα καλέσματα των φίλων, τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ένα σχολικό ημερολόγιο είναι απαραίτητο για κάθε παιδί για να γίνει οργανωτικό, συνεπή, τακτικό και να μάθει να προγραµµατίζει σωστά τον χρόνο του.

Δυο τυχεροί αναγνώστες του www.workingmoms.gr θα κερδίσουν ένα από τα παρακάτω δυο σχολικά ημερολόγια 2018-2019 από τη σειρά “Πράκτορες του Πλανήτη” και “Ντετέκτιβ Κλούζ”.

Συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής τα στοιχεία σας:

    [mailpoetsignup mailpoetsignup-100 list:3 "Αποδέχομαι στην εγγραφή μου στα ενημερωτικά δελτία"]

    *Τα στοιχεία που υποβάλλονται θα χρησιμοποιηθούν από το blog workingmoms.gr και από κανένα άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο προεκιμένου να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον/τους νικητή/ές

    Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!
    Από 4 ετών

    Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να σου αρέσει το σχολείο! Σε κάθε σελίδα θα βρεις κι από έναν.
    Από το να γνωρίσεις καινούριους φίλους μέχρι να παίξεις ένα σωρό ομαδικά παιχνίδια και να διαβάσει όμορφα βιβλία.
    Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.

    Τι κάνουν τα πρωτάκια;
    Από 6 ετών

    Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο…

    Μια σειρά για μαθηματικά κατορθώματα που μεταμορφώνουν το σχολείο από άγνωστο και φαινομενικά αφιλόξενο τόπο σε μια κοινότητα αναγνώρισης, αποδοχής και κινήτρων. Ιστορίες για τη δύναμη των σχέσεων σε ένα δημιουργικό και φιλικό σχολικό περιβάλλον που αναγνωρίζει τον καθένα μας ως ξεχωριστό και σημαντικό.

    ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
    Δε θέλω να πάω σχολείο
    Ηλικία 7+


    Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.

    Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!

    Σχολικό Ημερολόγιο 2018-2019: Πράκτορες του Πλανήτη

    Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά ήρθε και το πιο απίθανο πρακτορικό ημερολόγιο. Μετά τη χαλάρωση και το παιχνίδι των διακοπών, έφτασε η ώρα να γίνεις µέλος µιας µυστικής επίλεκτης οµάδας πρακτόρων. Η Περιβαλλοντοπόλ, η άκρως απόρρητη υπηρεσία, σε επέλεξε για να συµµετέχεις στη διάσωση του πλανήτη!
    Μην τροµάζεις, δεν είναι δύσκολο! Το µόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιµοποιήσεις το υλικό του ηµερολογίου για να ενηµερωθείς και να ασκηθείς µε τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια. Έτσι, θα περάσεις τη βασική εκπαίδευση και θα καταλάβεις ότι µε απλές καθηµερινές πράξεις προστατεύεις το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, στο ηµερολόγιό σου, θα βρίσκεις τις γιορτές των φίλων σου, τις σηµαντικότερες παγκόσμιες ημέρες αλλά και τις σχολικές αργίες, για να προγραµµατίζεις σωστά τον χρόνο σου.
    Κάθε µήνας θα είναι και µια πρόκληση, γιατί ο πλανήτης µάς χρειάζεται κάθε µήνα, κάθε µέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό! Γέµισε τις σελίδες του ηµερολογίου µε τις σηµειώσεις σου και κράτησε για πάντα ένα ηµερολόγιο-ανάµνηση των µαθητικών σου χρόνων στο δηµοτικό σχολείο!

    Σχολικό Ημερολόγιο: Ντετέκτιβ Κλουζ

    Ένα απίθανο ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα!
    Παιχνίδια, σταυρόλεξα, κουίζ και οι φοβερές ατάκες του μεγαλύτερου μικρού ντετέκτιβ θα σου κρατήσουν συντροφιά τη νέα σχολική χρονιά.

    Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά ήρθε και το πιο απίθανο σχολικό ημερολόγιο με τον αγαπημένο σου ντετέκτιβ Κλουζ.
    Σε αυτό θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, κουίζ, σταυρόλεξα, λαβύρινθους και άλλα παιχνίδια. Επίσης, θα σου υπενθυμίζει τις γιορτές των φίλων σου, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες αλλά και τις σχολικές αργίες, για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου.

    Γέμισε τις σελίδες του ημερολογίου με τις σημειώσεις σου και κράτησε για πάντα ένα ημερολόγιο-ανάμνηση των μαθητικών σου χρόνων στο δημοτικό σχολείο!

    Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τη ζέβρα και τους φίλους της
    Από 4 ετών

    ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

    Εκπαιδευτικά παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο σπίτι, στο σχολείο, στις διακοπές.
    Χρώματα – Σχήματα – Αριθμοί – Γράμματα και Λέξεις.

    Κόλλησε, χρωμάτισε, μέτρησε και γράψε αριθμούς, γράμματα και λέξεις παρέα με τη ζέβρα και τους φίλους της! Πέρασε ευχάριστες ώρες ακολουθώντας τους στην παραλία, στο δάσος, στη ζούγκλα ή στο αγρόκτημα. Απόκτησε γνώσεις και ανάπτυξε δεξιότητες αλλά κυρίως εκφράσου με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

    Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τον αρκούδο και τους φίλους του
    Από 4 ετών

    ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

    Εκπαιδευτικά παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο σπίτι, στο σχολείο, στις διακοπές.
    Χρώματα – Σχήματα – Αριθμοί – Γράμματα και Λέξεις

    Κόλλησε, χρωμάτισε, μέτρησε και γράψε αριθμούς, γράμματα και λέξεις παρέα με τον αρκούδο και τους φίλους του! Πέρασε ευχάριστες ώρες ακολουθώντας τους στην παραλία, στο δάσος, στη ζούγκλα ή στο αγρόκτημα. Απόκτησε γνώσεις και ανάπτυξε δεξιότητες αλλά κυρίως εκφράσου με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

    Μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.metaixmio.gr.

    Διαβάστε και το άκρως χρήσιμο άρθρο μου 5 tips για να επαναφέρετε τα παιδιά σας σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές.

    της Έφης Αργυροπούλου
    Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

    Βιβλία Διαγωνισμοί