Ιδέες για να περνάτε όμορφα το καλοκαίρι με τα παιδιά ακόμα και στο σπίτι

Ιδέες για να περνάτε όμορφα το καλοκαίρι με τα παιδιά ακόμα και στο σπίτι

Μέχρι να έρθουν οι διακοπές σας σε ένα νησί, στο χωριό ή όπου αλλού έχετε σχεδιάσει, υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι και στην περιοχή που ζείτε… Το σημαντικότερο είναι να κρατάτε υψηλά τη διάθεση για επικοινωνία και τη δημιουργικότητά σας, γιατί αυτή είναι που υπαγορεύει τις πιο ευφάνταστες λύσεις για δράση και διασκέδαση! Πάμε να δούμε κάποιες ιδέες που μπορούν να μεταμορφώσουν τις μέρες σας και να ταξιδέψουν όλη την οικογένεια, ακόμα κι αν δεν το κουνήσετε απ’ το σπίτι.

Πισίνα πάρτυ
Γεμίζουμε την πισίνα στην αυλή του σπιτιού μας ή στο μπαλκόνι, τους δίνουμε τα αγαπημένα τους παιχνίδια και τα αφήνουμε να παίξουν πολλές ώρες. Δοκιμασμένο παιχνίδι και λατρεμένο των παιδιών, άλλωστε δεν υπάρχει παιδί που να μην τρελαίνεται να παίζει με το νερό.

Κάμπινγκ… στον κήπο ή την ταράτσα
Κατασκηνώστε μαζί με τα παιδιά στον κήπο, την ταράτσα ακόμα και τη βεράντα σας! Μία σκηνή ή μία τέντα παραλίας και μία φουσκωτή πισίνα είναι αρκετά για να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε μια mini οικογενειακή απόδραση, κι ας είστε μόνο μερικά μέτρα μακριά από το σαλόνι σας! Αν πάρετε κι ένα καλάθι με σνακ, καλοκαιρινά φρούτα και χυμούς τότε είστε τελείως μέσα στο κλίμα.

Θερινό σινεμά στο μπαλκόνι
Βγάλτε έξω την τηλεόραση ή το laptop σας, διαλέξτε μια αγαπημένη οικογενειακή ταινία, προμηθευτείτε αρκετό pop corn και απολαύστε τη δική σας βραδιά κινηματογράφου! Ανάψτε κεράκια για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα, φτιάξτε δροσερές σπιτικές γρανίτες ή smoothies και ζήστε όλοι μαζί μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πλανητάριο… στη βεράντα
Τι θα λέγατε για μια βραδιά παρατήρησης των αστεριών και του φεγγαριού; Βάλτε άνετες μαξιλάρες στη βεράντα ή στον κήπο, ξαπλώστε ανάσκελα και παρατηρήστε τα αστέρια… Προσπαθήστε να εντοπίσετε τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο και μιλήστε στα παιδιά για το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτόν τον μαγικό κόσμο και η φαντασία τους θα φτιάξει υπέροχες ιστορίες.

Ημέρα master chef
Τα παιδιά από πολύ μικρά αγαπούν να παρατηρούν τους γονείς τους στην κουζίνα όταν ετοιμάζουν ένα γεύμα- θα έχετε παρατηρήσει πόσο θέλουν και τα ίδια να πάρουν μέρος και να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους στη μαγειρική! Οργανώστε λοιπόν μια μέρα μαγειρικών πειραματισμών, παραβλέψτε την ακαταστασία που θα προκύψει στον χώρο και δοκιμάστε όλοι μαζί καινούριες συνταγές σε σνακς, κουλουράκια, μπάρες δημητριακών, παγωτό και οτιδήποτε άλλο θέλατε να φτιάξετε τελευταία κι όλο αποφεύγατε! Ποδιές για όλους τους επίδοξους μάγειρες, καπέλα στα κεφάλια για να μπείτε στο κλίμα και απολαύστε κάθε λεπτό της δημιουργίας και της μεταξύ σας σύνδεσης.

Μια βόλτα στη γειτονιά
Πάρτε από το χέρι τα παιδιά και ανακαλύψτε τη… γειτονιά σας! Πόσα μέρη προσπερνάμε βιαστικά τον χειμώνα όταν έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα και τρέχουμε να προλάβουμε δουλειά και τα σχολεία. Ε, λοιπόν, τώρα που οι μέρες είναι μεγάλες και δεν μας κρατάνε οι υποχρεώσεις μέσα στο σπίτι, τι καλύτερο από το να περιηγηθούμε στις γειτονιές της περιοχής μας και να ανακαλύψουμε με τα παιδιά καινούρια πάρκα και παιδικές χαρές. Φορέστε τα εκδρομικά σας σακίδια, κάθε μέλος της οικογένειας και το δικό του, και αφεθείτε στη μαγεία του περπατήματος και της εξερεύνησης- οι μακρόσυρτες καλοκαιρινές μέρες είναι σύμμαχός σας!

Πλήξη & φαντασία
Φροντίστε να μην φορτώνετε υπερβολικά τις ημέρες των παιδιών. Καλοκαίρι γι’ αυτά πρέπει να σημαίνει ότι μπορούν και να βαρεθούν. Να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Και έτσι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, καθώς θα αναγκαστούν να βρουν τρόπους για να ξεπεράσουν την πλήξη τους. Εσείς μπορείτε απλώς να προτείνετε διακριτικά ιδέες και να τους αφήνετε το χώρο να τις κάνουν δικές τους!

Πηγή

Διασκέδαση