Η πιο φυσική προστασία από τα κουνούπια

Η πιο φυσική προστασία από τα κουνούπια

Η σιτρονέλα είναι η πιο συνηθισμένη φυσική προστασία από τα κουνούπια.
Υπάρχουν πάνω από 50 είδη σιτρονέλας, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια φυτών που φέρουν τη λατινική ονομασία Cymbopogon. Χρησιμοποιείστε το τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού για την απομάκρυνση των εντόμων και των κουνουπιών.

Η σιτρονέλλα επίσης απολυμαίνει την ατμόσφαιρα. Τι φέρνει κοντά μας τα κουνούπια και τι τα διώχνει;
Η μυρωδιά!!! Η μεγαλύτερη αιτία είναι η χοληστερίνη!! Μελέτες που έγιναν εντόπισαν ότι τα κουνούπια αγαπούν την μυρωδιά των ανθρώπων που έχουν ανεβασμένη χοληστερίνη. Τα απωθεί η έντονη μυρωδιά της σιτρονέλλας, φρέσκια λεμονάτη μυρωδιά.

Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούμε τα φύλλα από τα οποία παίρνουμε και το αιθέριο έλαιο. Η σιτρονελλάλη, σιτρονελλόλη και γερανιόλη είναι ουσίες που χρησιμοποιούμε σε σαπούνια, κεριά ρεσώ και στα εργαστήρια παραγωγής καλλυντικών Ιδανικό φυτό για παραθαλάσσιες περιοχές της αρέσει τόσο ο ήλιος όσο και η σκιά και θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν έως και τους 40 βαθμούς.
Η περιποίηση της είναι απλή Νεράκι του Θεού το καλοκαίρι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, το χειμώνα μια φορά την εβδομάδα αρκεί!! Μεταφυτεύουμε πάντα άνοιξη η φθινόπωρο χρησιμοποιώντας χώμα για εξωτερικούς χώρους και την καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα ξερά φύλλα.

της Λίλια Πανταζώνη από Casa dei Fiori

DIY