Μαμαδίστικη πορτοκαλόπιτα

Μαμαδίστικη πορτοκαλόπιτα

Καλημέρα στην παρεούλα. Για σήμερα σας έχω μία λατρεμένη συνταγή. Μία πανάλαφρη και πολύ νόστιμη πορτοκαλόπιτα. Δική σας.

Υλικά: 

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 πορτοκάλι
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 βανίλια
1 φακελάκι baking powder

Για το σιρόπι:

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
2 1/2 ποτήρια νερό φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση: 

Αρχικά, ξεπαγώνουμε το φύλλο κρούστας. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε με μίξερ χειρός 2 με 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε το γιαούρτι μας και στη συνέχεια το baking.

Ανοίγουμε το φύλλο μας,αφαιρούμε από το πακέτο μας 3-4 φύλλα και όλα τα υπόλοιπα τα κόβουμε ένα ένα με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια, προσθέτοντας τα στο μείγμα μας. Ρίχνουμε το λάδι και τη βανίλια.

Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι,βγάζουμε τη φλούδα προσεκτικά,αφαιρούμε τα κουκούτσια και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά στο multi. Προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο, μέτριο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. Πριν γίνει το γλυκό μας ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, ανοίγουμε την εστία μας και αφήνουμε να πάρει μία βράση (συνολικά 3 με 5 λεπτά).

Μόλις η πορτοκαλόπιτα μας γίνει, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.

Tips

Μεγάλο μυστικό, τα φύλλα να μπουν ένα ένα στο μείγμα μας. Εαν κολλήσουν μεταξύ τους τα αφαιρούμε από το μείγμα μας.

Καλή σας απόλαυση!!

Σας φιλώ Nadia Markopoulou.

Όλες τις υπέροχες συνταγές της Νάντιας θα τις βρείτε στο blog της:
Spoon ‘n Love.

Ζαχαροπλαστική