Γιαουρτογλυκό ή τιραμισού ή cheesecake της ανακύκλωσης (με πασχαλινά κουλουράκια)
Υλικά:
Πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν
500 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί +1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 10%
αν θέλουμε τιραμισού ή cheesecake αντικαθιστούμε το γιαούρτι με τυρί κρέμα
Διακόσμηση:
Ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
Διαδικασία:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και όταν φουσκώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν. Σπάμε τα κουλουράκια και τα βουτάμε σε κρύο στιγμιαίο καφέ ή φίλτρου, λίγο και τα βάζουμε σε ταψάκι ή ατομικά μπολάκια. Απλώνουμε λίγη κρέμα και ξανά μπισκότα με την ίδια διαδικασία και τελειώνουμε με κρέμα.
Αν κάνουμε τιραμισού ρίχνουμε κακάο ή τριμμένη σοκολάτα (εγώ έβαλα τριμμένα πασχαλινά αβγουλάκια γιατί είχαμε μπόλικα και από αυτά).
Αν κάνουμε το cheesecake μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα μαρμελάδα φράουλα, εγώ έβαλα από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana φυσικά και από πάνω μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες που είναι η εποχή τους ή και μαρμελάδα. Γίνονται τέλειες όλες οι εκδοχές!!
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana