Τέλος στην αϋπνία με την ομοιοπαθητική

Τέλος στην αϋπνία με την ομοιοπαθητική

[gdlr_quote align=”center” ]Η ομοιοπαθητική είναι άριστος σύμμαχός μας κατά της αϋπνίας.[/gdlr_quote]

Ακούγεται ίσως “τραβηγμένο”, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάρα πολύς κόσμος ταλαιπωρείται και υποφέρει στην καθημερινότητά του λόγω του γεγονότος ότι δεν κοιμάται καλά και δεν απολαμβάνει τον ύπνο του. Σε περιπτώσεις αϋπνίας, η ομοιοπαθητική αποδεικνύεται άριστος σύμμαχός μας και, ανάλογα με τον τύπο της αϋπνίας, τα ακόλουθα φάρμακα είναι τα πιο αποτελεσματικά.

Coffea cruda: Η κατανάλωση καφέ προκαλεί εγρήγορση, και ο ομοιοπαθητικά παρασκευασμένος καφές ενδείκνυται για άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση έξαψης που προκαλείται από χαρά, ευχάριστες ειδήσεις ή απροσδόκητες κακές ειδήσεις.

Nux vomica: Ενδείκνυται όταν ο ασθενής κοιμάται μεν νωρίς, αλλά ξυπνάει στις 3 ή 4 το πρωί με έντονη πνευματική διεργασία και σκοτούρες. Η διάθεση για ύπνο επανέρχεται όταν είναι η ώρα να σηκωθεί, πράγμα που προδιαγράφει μια δύσκολη μέρα. Ο τυπικός ασθενής Nux vomica είναι ευερέθιστος, οξύθυμος και ανυπόμονος.

Aconite: Συνιστάται στις περιπτώσεις ανθρώπων που είναι ανήσυχοι, δύσκολα χαλαρώνουν και βιώνουν υποσυνείδητο άγχος και φόβο. Η κατάστασή τους μπορεί να οφείλεται στην εμφάνιση μιας ασθένειας, σε σοβαρό ατύχημα, σε εγχείριση ή σε κάποια φυσική καταστροφή.

Belladonna: Ο τύπος της belladonna συνήθως νιώθει τα βλέφαρά του βαριά, αλλά εντούτοις δεν κατορθώνει να κοιμηθεί. Τινάζεται απότομα και τρίζει τα δόντια του στον ύπνο του, δεν έχει ησυχία και συνήθως προέρχεται από έντονο πυρετό ή οξεία ασθένεια που τον ταλαιπώρησε.

Gelsemium: Τα άτομα στα οποία χορηγείται το gelsemium παρουσιάζουν νωθρότητα, νιώθουν σαν ναρκωμένα, εντούτοις δεν μπορούν να παραδοθούν σε έναν βαθύ ύπνο, αν και πολλές φορές δίνουν την εντύπωση ότι κοιμούνται. Ο ύπνος τους είναι ανήσυχος ή, αντίθετα, πολύ βαρύς. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που τους επηρεάζει είναι η προσμονή κάποιου γεγονότος που τους stop-ed-meds.com.

Capsicum: Ο τύπος αυτός υποφέρει από νοσταλγία, του λείπει το σπίτι του και τα μάγουλά του είναι συνήθως κόκκινα.

Staphysagria: Συνιστάται σε όσους έχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί θεωρούν ότι θίχτηκε η προσωπικότητά τους και έχουν καταπιέσει την οργή που νιώθουν. Πρόκειται για ανθρώπους που προσβάλλονται εύκολα και δεν “σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους”.

Cocculus: Χορηγείται σε όσους η αϋπνία τους οφείλεται στην εξάντληση που νιώθουν. Συνήθως πρόκειται για άτομα πολύ ευαίσθητα συναισθηματικά, που θίγονται εύκολα ή που βιώνουν μια βαθιά θλίψη.

Φυσικά, για περιπτώσεις έντονης και μακροχρόνιας αϋπνίας, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευμένο και έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό.

Ελεύθερη απόδοση από άρθρο στο homeopathycenter.org

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

Πηγή

Υγεία