Το UNCLE BEN’S® και το πρόγραμμα Ben’s Beginners προτρέπουν τους γονείς να μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά τους

Το UNCLE BEN’S® και το πρόγραμμα Ben’s Beginners προτρέπουν τους γονείς να μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά τους

Το UNCLE BEN’S® και το πρόγραμμα Bens BeginnersΤΜ προτρέπουν τους γονείς να μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά τους:

Περισσότερες οικογενειακές στιγμές – Πιο υγιεινά γεύματα!
 
Ένα υπέροχο απόγευμα ξανασυναντηθήκαμε με αγαπημένες bloggers και μαζί με τον μοναδικό Σεφ Dimitris Skarmoutsos μαγειρέψαμε σπανακόριζο με αρωματικό λαυράκι, σαλάτα με καστανό ρύζι, πίτα με ρύζι και σταφίδες και μαζί με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Πωλ Φαρατζιάν μάθαμε την αξία του να μαγειρεύουμε με τα παιδιά μας και να τρώμε μαζί με όλη την οικογένεια.

Η διατροφή των παιδιών είναι “οικογενειακή υπόθεση”.

Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα και η συμμετοχή των παιδιών στο μαγείρεμα μειώνουν την πιθανότητα παιδικής παχυσαρκίας και τα βοηθούν να αποκτήσουν υγιεινές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες.

Το UNCLEBEN’S®,  συνεχίζει δυναμικά την κοινωνική πρωτοβουλία BensBeginnersΤΜ, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των γονέων στο

θέμα της διατροφής των παιδιών τους και τους καλεί δημιουργικά να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του οικογενειακού γεύματος στην καθημερινότητά τους.

Η πρωτοβουλία Bens BeginnersΤΜ ενθαρρύνει τους γονείς να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και εξοικειώνονται με τη μαγειρική – μια δεξιότητα που θα τους είναι χρήσιμη για όλη τους τη ζωή! Ταυτόχρονα ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί!

Η ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή των παιδιών στη χώρα μας είναι επιτακτική καθώς σε Πανελλαδική μελέτη σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO, 2009), φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την αναφερόμενη έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού.

Το UNCLE BEN’S®, με μία σειρά από ενέργειες, ευαισθητοποιεί τους γονείς σε θέματα καθημερινής διατροφής της οικογένειας εστιάζοντας στη διασκεδαστική πλευρά της μαγειρικής! Στο πλαίσιο του προγράμματος:

o   η διάσημη μαμά Σίσσυ Χρηστίδου, πρέσβειρα του Ben’sBeginnersΤΜ, προτρέπει τους νέους γονείς και τα παιδιά τους να μπουν στην κουζίνα και να μαγειρέψουν μαζί.
o   εγκαινιάζεται το BensAcademy, μία σειρά μαθημάτων μαγειρικής για όλη την οικογένεια, τα οποία θα δίνονται δωρεάν μέσα από τη σελίδα UncleBen’s® στο Facebook.


o   Τέλος, ξεκινά o 2ος μεγάλοςdigitalδιαγωνισμόςBen’sBeginnersΤΜ, που έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef, αλλά και τους γονείς τους! Έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών; Τραβήξτε ένα video ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι UncleBen’s® και ανεβάστε το στο www.unclebens.gr.

Στις 20 Οκτώβρη θα γίνει η ανάδειξη των νικητών, όπου ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και 3ος από 1.000€.

Διάρκεια διεξαγωγής Διαγωνισμού: Δευτέρα 5 /9/2016 έως και Τρίτη 18/10/2016.

«Μέσω της πρωτοβουλίας Ben’sBeginnersΤΜ, οι γονείς αποκτούν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να κινητοποιηθούν προκειμένου να βάλουν τα παιδιά τους στην κουζίνα και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί, μαγειρεύοντας. Αν το σκεφτούμε, είναι πραγματικά απλό, καθώς σε κάθε συνταγή μπορεί ένας γονέας να βρει τρόπο να εμπλέξει τα παιδιά του!» Σίσσυ Χρηστίδου, για το πρόγραμμα BensBeginnersTM. 

«Το πρόγραμμα BensBeginnersΤΜ σχεδιάστηκε, ώστε να προωθεί την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία, με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του γεύματος. Εξάλλου, τα περισσότερα παιδιά έχουν μια έμφυτη περιέργεια για την κουζίνα. Ας την εκμεταλλευτούμε λοιπόν, για να τους μάθουμε να τρώνε πιο υγιεινά!»

Για μια ακόμα φορά, το UncleBen’s® καλεί όλους τους γονείς να πάρουν μέρος στην κοινωνική πρωτοβουλία Ben’s BeginnersΤΜ, βελτιώνοντας τις διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας!

 

Οι προτάσεις μας