Διαβάσαμε με τον Κωνσταντίνο μου “Ο πρώτος μου Όμηρος Ιλιάδα” και “Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα, Παραμύθι χωρίς όνομα” και σας τα προτείνουμε

Διαβάσαμε με τον Κωνσταντίνο μου “Ο πρώτος μου Όμηρος Ιλιάδα” και “Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα, Παραμύθι χωρίς όνομα” και σας τα προτείνουμε

Εκδόσεις Μεταίχμιο – Ekdoseis Metaixmio
Η σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία περιλαμβάνει διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασικά, διαχρονικά και αξεπέραστα έργα, γραμμένα από την αρχή από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Τα έργα αυτά καλλιεργούν ακόμα και σήμερα στα παιδιά μας και θυμίζουν σ’ εμάς τους ίδιους αξίες που δεν πρέπει να προσπερνάμε: ειλικρίνεια, συμπόνια, υπομονή, τιμιότητα, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα, ελευθερία, φιλία, αγάπη, σεβασμό, γενναιοδωρία.

Παρέα με τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, τον Μάγκα της Πηνελόπης Δέλτα, τον Πιπ των Μεγάλων Προσδοκιών του Ντίκενς, τον Νιλς Χόλγκερσον της Σέλμα Λάγκερλεφ, τον Οδυσσέα του Ομήρου, τον Ερωτόκριτο του Κορνάρου, τον Τομ Σόγιερ και τον Χοκ Φιν του Μαρκ Τουέιν, τις Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι Άλκοτ, τον φανταστικό κόσμο του Σαίξπηρ και του Ντοστογέφσκι, του Τσέχοφ αλλά και του Παπαδιαμάντη, του Βερν αλλά και του Κίπλινγκ και τόσων άλλων, η σειρά υπόσχεται τα πρώτα λογοτεχνικά ταξίδια των παιδιών να γίνουν μια αξέχαστη και συναρπαστική εμπειρία.

Απευθύνεται σε παιδιά, από 4 ετών, αλλά και σε όσους αγαπούν να διαβάζουν.

Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα

Ο βασιλιάς Αστόχαστος οδηγεί το βασίλειό του στην αδράνεια και την καταστροφή. Τίποτα δεν τον ενδιαφέρει περισσότερο από γλέντια και κραιπάλες. Σύντομα όμως τα σεντούκια όλης της χώρας στερεύουν. Τότε, το βασιλόπουλο Συνετός, με τη βοήθεια της μικρής του αδερφής Ειρηνούλας, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι. Με όπλα δυο χούφτες σπόρους, βελόνα και κλωστή και μια σφεντόνα θα καταφέρει να σώσει το βασίλειο, με Φρόνηση και Γνώση.

Ο πρώτος μου Όμηρος: Ιλιάδα

Από την αρπαγή της Ωραίας Ελένης και τον πόλεμο της Τροίας, μέχρι τον Δούρειο Ίππο και το τέλος του πολέμου. Τότε που ήρωες και θεοί αναμετρούσαν τις δυνάμεις τους.
Με έμμετρο κείμενο, απλά, διασκεδαστικά στιχάκια και πολύχρωμη εικονογράφηση.

…Γυναίκα του Μενέλαου ήτανε η Ελένη
που αν και ήταν όμορφη σαν όλους τους ανθρώπους,
στο ζήτημα αυτό το είχε παρακάνει,

κι όποιος και αν την έβλεπε την έλεγε Ωραία.

 

www.metaixmio.gr

Βιβλία Οι προτάσεις μας