ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:
2 πακέτα θρυμματισμένα Μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ολικής άλεσης, ή τύπου Digestive
200 γραμ. βιτάμ λιωμένο Για την κρέμα: 300 γρ. τυρί κρέμα

Για την επικάλυψη:
1 κούπα άχνη ζάχαρη 300 ml σαντιγί 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ1 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό κουταλιού κεράσι ή άλλη γεύση ή μαρμελάδα (περί ορέξεως…) αρκεί να είναι από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana
1 κουταλιά της σούπας κορν- φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα βάζετε σε ταψάκι 20,5 εκ. με κούμπωμα στα πλαϊνά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μικρό ταψάκι. Τα πιέζετε με την παλάμη σας δυνατά να καλύψουν τη βάση. Χτυπάτε με μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ και τη σαντιγί να μαλακώσει και να αφρατέψει. Αδειάζετε το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα και ισιώνετε την επιφάνεια. Για την επικάλυψη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γλυκό ή τη μαρμελάδα, την οποία προηγουμένως την έχετε βάλει στο multy και έχετε διαλύσει όλα τα πιθανά κομμάτια, με ελάχιστο νερό (2 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος ρίχνετε και μία κουταλιά κορν φλάουρ και ανακατεύετε γρήγορα για να δέσει. Ρίχνετε την επικάλυψη αφού κρυώσει λίγο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει (τουλάχιστον 6 – 7 ώρες). Ανοίγετε το κούμπωμα στα πλαϊνά και βάζετε το τσιζκέικ σε πιατέλα. Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

Καλή επιτυχία και Καλή Απόλαυση!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.