Μακαρόνια με κιμά μανιταριών, της Χρυσάνθης

Μακαρόνια με κιμά μανιταριών, της Χρυσάνθης

Υλικά:

300 γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι -ρίγανη
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
Λίγο μηλόξυδο ή κρασί άσπρο
1 πακέτο μακαρόνια
Λίγο δυόσμο ή μαϊντανό ή βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια, τα βάζουμε στο πολυκόφτη και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς. Τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο αρκετά να μαραθούν. Έπειτα ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Σβήνουμε με το κρασί ή το ξύδι και ρίχνουμε ευθύς τη ντομάτα. Όταν πιει τα ζουμιά της ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ο κιμάς μας είναι έτοιμος. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό ή το δυόσμο ή το βασιλικό και σερβίρουμε με τα μακαρόνια μας!

Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!

της Χρυσάνθης Γρίβα

Μαγειρική