Kαλοκαιρινές δραστηριότητες με τα παιδάκια σας

Kαλοκαιρινές δραστηριότητες με τα παιδάκια σας

Σε λίγο καιρό κλείνουν τα σχολεία και τα παιδιά είναι γεμάτα από ενέργεια και διάθεση! Απολαύστε το χρόνο που έχετε μαζί τους και φροντίστε να διασκεδάσετε παίζοντας και δημιουργώντας παρέα. Eιδικά το καλοκαίρι που η διάθεση είναι πιο χαλαρή, έχετε πολλές επιλογές για δραστηριότητες!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δημιουργίες με πηλό

Καθίστε στο τραπεζάκι του μπαλκονιού σας, γεμίστε ένα μπολάκι με νερό για να μαλακώνετε τον πηλό και δημιουργήστε μαζί! Οι μπόμπιρες θα ξετρελαθούν με τον πηλό, αφήστε τους να λερωθούν και να φτιάξουν ό,τι θέλουν. Δώστε στον πηλό διάφορα σχέδια, καρδούλες, αστεράκια, ζωάκια ή ό,τι άλλο σκεφτείτε και μετά ψήστε τα στο φούρνο. Στολίστε το δωμάτιο του  παιδιού σας  με τις  δημιουργίες του, είναι σίγουρο ότι θα χαρεί! 

Ζωγραφίζοντας τις πέτρες

Όταν επιστρέφετε από την παραλία, η τσάντα θαλάσσης έχει γίνει ασήκωτη από τις πέτρες που έχει μαζέψει το παιδάκι σας; Υπάρχει λύση για να τις αξιοποιήσετε και ίσως την επόμενη φορά να αρχίσετε κι εσείς τη συλλογή…
Πάρτε τέμπερες και πινέλο και βάψτε τις πέτρες! Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτό το παιχνίδι γιατί θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, αλλά και εσείς θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Αφήστε τις πέτρες να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια διακοσμήστε το σπίτι ή χρησιμοποιήσετε τις για να μένουν οι πόρτες ανοιχτές και να μην κλείνουν από τον αέρα.

Δημιουργίες με κοχύλια

Μαζέψτε κοχύλια από την παραλία και μεταμορφώστε τα σε έργα τέχνης: πάρτε ξύλινες κορνίζες και κολλήστε επάνω τα κοχύλια σε διάφορους συνδυασμούς. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε βραχιολάκια ή διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, αν κάνετε μία τρύπα σε κάθε κοχύλι και τα περάσετε σε πετονιά ή κλωστή.

Διακόσμηση μπουκαλιών

Μπορείτε να κάνετε θαύματα με άδεια γυάλινα μπουκάλια, υγρή κόλλα και χοντρές κλωστές σε διάφορα χρώματα. Η διαδικασία είναι απλή: απλώνετε την κόλλα πάνω στο μπουκάλι και μετά αρχίζετε προσεχτικά να τυλίγετε γύρω από το μπουκάλι τις κλωστές.

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Εκμεταλλευτείτε τις ηλιόλουστες μέρες και οργανώστε ποδηλατάδες! Μπορείτε όλοι μαζί να απολαύσετε τις ομορφιές της φύσης και -γιατί όχι;- να γυμναστείτε.

Αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση: αγοράστε  τον κατάλληλο εξοπλισμό, τα κράνη και οι επιγονατίδες είναι απαραίτητα για βόλτες με ασφάλεια. Για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας προτιμήστε κράνη με σχέδια, χρώματα ακόμη και με έναν αγαπημένο ήρωα!

Πριν ξεκινήσετε την ποδηλατάδα σας, έχετε στο μυαλό σας τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, φροντίστε να είναι εύκολη χωρίς πολλές ανηφόρες, σχετικά απομονωμένη ώστε να μην υπάρχουν αυτοκίνητα. Αλλά ακόμη και μία βόλτα στην κοντινή πλατεία μπορεί να αποδειχθεί εξίσου ευχάριστη.

Αν το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό, μπορείτε να τοποθετήσετε το ειδικό καθισματάκι στο πίσω μέρος του ποδηλάτου σας και είστε έτοιμοι για οικογενειακή βόλτα!

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε μουσεία για παιδιά ή αρχαιολογικούς χώρους! Τα περισσότερα μουσεία έχουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για παιδιά που θα τους προσφέρουν ερεθίσματα και νέες εμπειρίες.

Μια παράσταση κουκλοθέατρου ή Καραγκιόζη σε ανοιχτό χώρο επιβάλλεται το καλοκαίρι, για να μαθαίνουν οι καινούριοι και να μην ξεχνούν οι παλιοί!

Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε τη θερινή έξοδο με μαλλί της γριάς, αυτά τα δύο πάνε μαζί!

Θερινό σινεμά, η αξεπέραστη αξία του ελληνικού καλοκαιριού. Επιλέξτε μία ταινία που να είναι ιδανική για τα γούστα όλης της οικογένειας και απολαύστε την κάτω από τα αστέρια.

Και εννοείται μπορείτε να πάρετε τα παιδάκια σας και να επισκεφτείτε την πιο κοντινή σας παραλία, όχι μόνο για μπάνιο αλλά και για ατελειώτο παιχνίδι στην άμμο!!!

Και είναι βέβαια και καιρός να αποτοξινωθείτε απο το ίντερνετ και την τηλεόραση και εσείς και τα παιδάκια σας !!!!

 

Πηγή

Διασκέδαση