Υλικά:
250γρ. Βιτάμ
200γρ ζάχαρη άχνη ή αν δεν έχετε, όπως εγώ που δεν είχα, χτυπάτε στο μπλέντερ κανονική ζάχαρη και γίνεται σαν άχνη
1 αυγό
1 σφηνάκι λικέρ
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη στο μπεν μαρί
Κομματάκια σοκολάτας
200γρ. τσουρέκι που σας έχει μείνει από τη βασιλόπιτα
Τρούφα χρωματιστή για την διακόσμηση.
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Μετά ρίχνεται το αυγό, το λικέρ και την λιωμένη κουβερτούρα.
Τα αφήνετε για λίγο να χτυπηθούν μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια αφού έχουμε κλείσει το μίξερ ρίχνουμε το τσουρέκι το οποίο έχουμε θρυμματίσει και τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Σε μία μακρόστενη φόρμα σαν και αυτές που ψήνουμε το ψωμί βάζουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε το μείγμα, διακοσμούμε από πάνω με χρωματιστή τρούφα και το σκεπάζουμε και από πάνω με τη λαδόκολλα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
Μπορείτε να το σερβίρετε είτε σαν παγωμένο γλύκισμα, είτε να το αφήσετε λίγο να ζεσταθεί πριν το σερβίρετε!!
Easy Kitchen by Working MOMS
Έφη Αργυροπούλου
www.workingmoms.gr