Συνέντευξη της Γιούλης Τσακάλου!

Συνέντευξη της Γιούλης Τσακάλου!

Τη Γιούλη Τσακάλου γνώρισα μέσω του FB και αμέσως νιώσαμε συμπάθεια η μια για την άλλη. Με τον καιρό η αγάπη μας για τα βιβλία μας ένωσε ακόμη περισσότερο. Αυτό που θαυμάζω στη Γιούλη είναι ότι είναι ένας πολύ ζωντανός και δοτικός άνθρωπος που δεν κουράζεται ποτέ! Πρόσφατα έκανε μια μεγαλειώδη συνάντηση στο Polis Art Café της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, όπου συμμετείχαν πάρα πολλοί συγγραφείς, όλων των εκδοτικών οίκων και πολλοί αναγνώστες, πράγμα που δείχνει ότι χαίρει μεγάλης εκτίμησης από όλους! Εγώ απλά χαίρομαι που με τιμά με την αγάπη και τη φιλία της!

1. Πώς είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο;

Χμμ… μετά από τόσα χρόνια έχω ξεχάσει πως είναι να κάθεσαι!!! Έχεις υπόψιν σου πως ήταν ο Βέγγος στις ταινίες έτσι είμαι και εγώ… Από το πρωί έως το βράδυ τρέχω να ικανοποιήσω τους πάντες δουλειά, σπίτι, παιδί, σύζυγο και φυσικά να βρω χρόνο ΚΑΙ για το αγαπημένο μου βιβλίο!!!

2. Νιώθεις ενοχές ότι παραμελείς το παιδί σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και οικογένεια;

Πάντοτε ένοιωθα ενοχές που άφηνα ατελείωτες ώρες το παιδί μου όταν ήταν μικρό!!! Γι’ αυτό και φρόντιζα πάντα να ’ναι σε καλά χέρια… Το τηλέφωνο ήταν η προέκταση του χεριού μου… Έπαιρνα 100 φορές να ρωτήσω τι έφαγε πως πέρασε!!! Αν κρίνω από το αποτέλεσμα μέχρι τώρα ε, να μην το παινευτώ χαχαααααααα έκανα καλή δουλειά!!! Να ’ναι καλά το παιδάκι μου!!! Και τώρα που μεγάλωσε πηγαίνουν και έρχονται τα τάπερ με κάθε λογής φαγητά Πάτρα-Αθήνα, έχουν μάθει απέξω το δρομολόγιο…

3. Μίλησε μας για τις δραστηριότητές σου!

Εργάζομαι πολλά χρόνια σε ναυτιλιακή εταιρία!!! Ελπίζω να συνεχιστεί χαχαχαααχα γιατί με τα ζόρια που έχουμε σαν χώρα τίποτα δεν είναι πια σίγουρο!!! Ούτε ο αέρας που αναπνέουμε!!! Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στην αγαπημένη μου ομάδα ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ παρουσιάζοντας τις νέες δουλειές των συγγραφέων και ανταλλάσσοντας απόψεις και κριτικές με άλλους αναγνώστες.

4. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει… Αυτό το φοβάμαι πάντα γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι προσγειωμένη και να λέω… Να ’μαστε καλά με υγεία και όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση (εγώ τα λέω αυτά;;; δεν με πιστεύω χαχαχααααα).

5. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά;

Η ζωή μου απέκτησε νόημα!!! Ήρθαν τα πάνω κάτω!!! Το παιδί μου είναι το Α και το Ω για μένα !! Ό,τι και να σκεφτώ, ό,τι και να ονειρευτώ πρώτη θέση πάντα έχει αυτό !!

6. Τι θα συμβούλευες ένα νέο ζευγάρι που θέλει να κάνει οικογένεια και παιδιά;

Να έχουν τρελή υπομονή, αγάπη -γιατί η πολύ αγάπη ποτέ δεν έβλαψε κανένα- κατανόηση και αν γίνεται λέω αν γίνεται (το μαγικό ραβδάκι του Χάρι Πότερ να μετατρέπει ότι πιάνουν, σε λεφτά χαχαχαααχααα)

Κάκια Ξύδη, συγγραφέας

Συνεντεύξεις