Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Υλικά συνταγής

  • εντόσθια πασχαλινού αρνιού (συκώτι, πλεμόνι, αντεράκια)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 μαρούλι τρυφερό
  • 2 λεμόνια
  • 2-3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια.
  5. Προσθέτουμε 5 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  6. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, να βράσουν όλα μαζί.
  7. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
  8. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όταν το φαγητό μισοκρυώσει παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα ζωμό από αυτό και το ρίχνουμε στο αυγό λίγο λίγο, να ανακατευτούν.
  9. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.

Πηγή

Μαγειρική Πάσχα