Πως θα βάψετε σωστά τα κόκκινα αυγά

Πως θα βάψετε σωστά τα κόκκινα αυγά

Σε λίγο μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα και ενόψει της Μεγάλης Πέμπτης, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για να βάψεις σωστά τα κόκκινα αυγά χωρίς να σπάσουν. Ακολούθησε τις παρακάτω απλές οδηγίες και κάνε τα κόκκινα αυγά σου να ξεχωρίζουν.

1. Πρώτα πρώτα θα πρέπει να επιλέξεις τα αυγά που θα βάψεις και ανάλογα να αγοράσεις ένα ή δύο φακελάκια βαφής. Ένα φακελάκι βάφει τέλεια περίπου 30 αυγά. Η παράδοση θέλει ο αριθμός των αυγών που θα βάψεις να είναι μονός και όχι ζυγός.

2. Τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε άστα εκτός ψυγείου για ένα βράδυ.

3. Πρώτα βράζεις τα αυγά για δέκα λεπτά το λιγότερο. Δεν θέλουμε αυγά μελάτα αλλά σφιχτά όχι όμως σε σημείο να σπάσουν. Προτιμούμε να βράσουμε πρώτα τα αυγά μόνα τους και όχι με τη βαφή για να μην πάρουν τα χημικά της βαφής.

4. Αφού βράσουμε τα αυγά, ασχολούμαστε με τη βαφή. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στη συσκευασία της βαφής. Πρόσεξε το νερό να είναι χλιαρό και όχι βραστό και σε αρκετή ποσότητα και το ξίδι επίσης στη σωστή αναλογία.

5.Τοποθέτησε τα αυγά με μια μεταλλική κουτάλα ένα ένα, χωρίς να τα στριμώχνεις. Βάλε όσα χωράει ο πάτος μόνο και φρόντισε να καλύπτονται από το νερό.

6. Αφού έχεις χαμηλώσει τη φωτιά, αφήνεις τα αυγά να βάψουν για ένα δεκάλεπτο και όχι περισσότερο.

7. Έπειτα, ξεκίνα να βγάζεις ένα ένα τα αυγά με τη χρήση της μεταλλικής κουτάλας και πάλι. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις φυλλαράκια από φυτά πάνω στις πλευρές των αυγών και να τα δέσεις μέσα σε ένα παλιό κομμάτι καλσόν και να τα βάλεις στη βαφή μαζί με αυτό.

8. Τοποθέτησε τα σε πιατέλα που έχεις απλώσει αλουμινόχαρτο και όχι απορροφητικό χαρτί που μπορεί να αφήσει μακιά στο χρώμα. Αν έχεις χώρο στο σπίτι, άφησέ τα να στεγνώσουν πάνω σε λεία επιφάνεια.

9. Για το γυάλισμα προτίμησε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και όχι τα συνθετικά γυαλιστικά του εμπορίου. Έπειτα, μπορείς να τα επενδύσεις με γιορτινές χαλκομανίες και να τα βάλεις σε πασχαλινό καλαθάκι.

10. Διατήρησε τα εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα το πολύ και μετά κράτησε τα στο ψυγείο.

Πάσχα