Υλικά συνταγής
- εντόσθια πασχαλινού αρνιού (συκώτι, πλεμόνι, αντεράκια)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 μαρούλι τρυφερό
- 2 λεμόνια
- 2-3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ½ φλ. τσαγιού ρύζι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια.
- Προσθέτουμε 5 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, να βράσουν όλα μαζί.
- Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όταν το φαγητό μισοκρυώσει παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα ζωμό από αυτό και το ρίχνουμε στο αυγό λίγο λίγο, να ανακατευτούν.
- Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.