Γνωρίστε το www.logouergon.gr. Ένα εκπαιδευτικό site με άπειρα φύλλα ζωγραφικής και εργασίας

Γνωρίστε το www.logouergon.gr. Ένα εκπαιδευτικό site με άπειρα φύλλα ζωγραφικής και εργασίας

Η ιδέα για το www.logouergon.gr ξεκίνησε το 2012 . Η ιστοσελίδα ανήκει στο κέντρο ειδικών θεραπειών Λόγου Έργον με έδρα το Λουτράκι Κορινθίας το οποίο λειτουργεί από το 2007 σαν γραφείο λογοθεραπείας και από το 2012 σαν ολοκληρωμένο κέντρο ειδικής αγωγής.

Στις αρχές λειτουργίας του κέντρου δημιούργησαν σελίδες ζωγραφικής, ασκήσεις λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης ασκήσεις για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αλλά και φύλλα εργασιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας τα οποία και δίνανε στα παιδιά του κέντρου κατά τις συνεδρίες καθώς και ήταν διαθέσιμα στον χώρο αναμονής για μια ολιγόλεπτη δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων που περίμεναν τη «σειρά» τους.

Μέχρι και τον Ιούλιο του 2012 το υλικό ήταν μερικές δεκάδες ενότητες. Έτσι σκεφτήκανε να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο μέσω του οποίου θα διαθέτουν το χρηστικό αυτό υλικό εντελώς δωρεάν και για απεριόριστη χρήση για όλα τα παιδιά. Σήμερα οι δημοσιεύσεις ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες, τα ηλεκτρονικά αρχεία υψηλής ανάλυσης (pdf) πάνω από δύο χιλιάδες οκτακόσια, τα εκπαιδευτικά παιδαγωγικά παιχνίδια – παρουσιάσεις του «Κλικάρω! Εκπαιδευτικό υλικό» πάνω από σαράντα, οι ομαδοποιημένες κατηγορίες κατά δεξιότητα πάνω από εκατό και οι ομαδοποιημένες ετικέτες κατά θεματική ενότητα πάνω από τριακόσιες .

Όλες οι δραστηριότητες προς εκτύπωση ή online είναι δημιουργημένες από την ομάδα δημιουργίας της ιστοσελίδας τους και πάντα με την επίβλεψη των λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων και συνεργαζόμενων νηπιαγωγών και δασκάλων του κέντρου τους.

Ανάπτυξη παιδιού