Μετά από 12 χρόνια τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού αποκτούν Σχολείο

Μετά από 12 χρόνια τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού αποκτούν Σχολείο

ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004!

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου του 2017, θα λειτουργήσει το σχολείο ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στην Πάτρα. Σήμερα Δευτέρα το σχολικό συγκρότημα θα παραδοθεί στο Δήμο Πατρεών. 

Την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση και την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος που πέρασε κατά κοινή ομολογία από “σαράντα κύμματα”, εώς ότου πραγματοποιηθεί, έκανε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης παιδιού και εφήβου με Αυτισμό Νομού Αχαΐας Θωμάς Γκορίλας, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο Πρώτος μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε! Τώρα προχωράμε για την πραγματοποιηση του Δεύτερου μεγάλου στόχου: Κέντρο ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης”, επεσήμανε μεταξύ άλλων

Η ανάρτηση στο facebook

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σχολείου ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στην Πάτρα. Παραδίδεται αύριο στη Δημοτική αρχή, ώστε τον καινούργιο χρόνο να λειτουργήσει.

Το 2004 είχε δρομολογηθεί η κατασκευή του με πολλές προσπάθειες και δυσκολίες και θα λειτουργήσει στις 7 Ιανουαρίου του 2017 !!! Οι γονείς του σωματείου ΕΨΥΕΠΕΑ που έτρεξαν όλα αυτά τα χρόνια για την υλοποίηση του τόσου σημαντικού έργου, νοιώθουν δικαίωση και ανακούφιση για την αποπεράτωση, παρότι τα παιδιά τους δεν θα το χρειαστούν τώρα πια !!! Οι νεώτεροι γονείς με παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού θα πρέπει να φροντίσουν με τη σειρά τους για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών και θεραπευτικών υπηρεσιών στα παιδιά τους, ανάλογες με τις υπερσύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές !!!

Καλή και δημιουργική χρονιά με Υγεία !!!!

Υ.Γ. 1
Παρα πολλοί συμπολιτες μας και όχι μόνο, είτε σε δημόσια αξιώματα, είτε σε θεσεις οργανισμών και υπηρεσιών, αλλα και σαν ενεργοί πολίτες, με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας ! Τους Οφείλουμε την ευγνωμοσύνη των παιδιών με Αυτισμό και των οικογενειών τους, και τους ευχαριστούμε, που έβαλαν το λιθαράκι τους ο καθένας για να ολοκληρωθεί το οικοδόμημα !!!!

Υ.Γ. 2
Ο Πρώτος μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε! Τώρα προχωράμε για την πραγματοποιηση του Δεύτερου μεγάλου στόχου: Κέντρο ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης !!!

Πηγη

Αυτισμός Ειδήσεις Παιδεία