Mία υπέροχη μπουγάτσα για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Η συνταγή μας είναι για ένα κανονικό ταψί (περίπου 10-12 μεγάλες μερίδες)
Υλικά:
1 1/3 λίτρου γάλα φρέσκο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/4 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
2 βανίλιες
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
500 γρ. φύλλο κρούστας
50 περίπου γρ. βούτυρο
Ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε το μάτι και μόλις το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται,πριν πάρει βράση προσθέτω το σιμιγδάλι. Στη συνέχεια προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά καλά, πάντα σε μέτρια ένταση.
Η κρέμα μας θα αρχίσει να πήζει για το λόγο αυτό ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας το μείγμα μας να μην κολλήσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, η κρέμα είναι έτοιμη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αφού προσθέσουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο. Παίρνουμε τα φύλλα μας και αφού λιώσουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε φύλλο φύλλο (4 συνολικά στο ταψάκι μας για από κάτω).
Προσθέτουμε το μείγμα μας και στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 4 φύλλα. Αρχίζουμε να τυλίγουμε καλά,αλείφοντας πολύ καλά τα εξωτερικά φύλλα για να ψηθούν σωστά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας. Όταν ψηθούν, κόβουμε σε κομμάτια και αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και με κανέλα σερβίρουμε τη ζεστή μας μπουγάτσα.
Καλή σας απόλαυση. Πιστέψτε με, είναι υπέροχη……
Σας φιλώ Nadina Markopoulou
Όλες τις υπέροχες συνταγές της Nadina θα τις βρείτε και στα blog της:
www.spoonlove.gr