Πόσο συχνός είναι ο θηλασμός;

Πόσο συχνός είναι ο θηλασμός;

Γράφει η Μπέττυ Χαβέλα, IBCLC- Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού,

Νοσηλεύτρια Π.Ε, Παιδιατρική Νοσηλευτική MSc.

Το μωρό θηλάζει όσο επιθυμεί, μέρα νύχτα. Τον πρώτο καιρό μπορεί να κρατάει πολλή ώρα και πολύ σύντομα το μωρό να ξαναπεινάει και η διαδικασία να ξαναρχίσει.

Μην αγχώνεσαι και μην κοιτάς το ρολόι! Οι πρώτες 40 μέρες ιδίως είναι περίοδος μάθησης για σένα και το μωρό σου! Κάθε μωρό είναι διαφορετικό! Αφιέρωσέ του το χρόνο που χρειάζεται. Μην ξεχνάς ότι 9 μήνες ήταν μέσα σου και τώρα χρειάζεται τόσο πολύ την αγκαλιά, το άγγιγμα και τη μυρωδιά σου για να αισθανθεί ασφάλεια στον έξω κόσμο!
-ΟΧΙ μόνον όταν φτάσει να κλάψει, αλλά κατά τα πρώτα σημάδια πείνας.
-Μόνον τις πρώτες εβδομάδες και εφόσον το νεογνό είναι λίγο νωθρό και κοιμάται περισσότερες από 3-4 ώρες συνεχόμενες ή όταν το βάρος του είναι < 3.500 γρ., η μητέρα θα πρέπει να το ξυπνάει κάθε 2-3 ώρες προκειμένου να θηλάσει, για να καλυφθούν οι ανάγκες του και να εγκατασταθεί η γαλουχία. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα, το αφήνουμε να φάει όποτε επιθυμεί.
-Συνήθως τα νεογνά ζητάνε τροφή περίπου 8 με 12 φορές ανά 24ώρο. Μεσολαβούν δηλαδή 1 με 3 ώρες μεταξύ της αρχής του ενός θηλασμού και της αρχή του επόμενου.
-Συνήθως με το πέρας ορισμένων εβδομάδων το βρέφος κοιμάται περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας και θηλάζει πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μπέττυ Χαβέλα
IBCLC- Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού,
Νοσηλεύτρια Π.Ε, Παιδιατρική Νοσηλευτική MSc
Κιν: 6932298061

Fb : Μπέττυ Χαβέλα – IBCLC /Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού

Site : www.symvoulosthilasmou.gr

 

Θηλασμός