Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Έφη Δέδε μας προτείνει ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο για τις μέρες του Πάσχα ώστε να μην κάνουμε υπερβολές με το φαγητό, παχύνουμε και παλεύουμε μετά με εξαντλητικές δίαιτες να επανέλθουμε στα φυσιολογικά κιλά μας.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΡΩΙΝΟ
1 καφέ όπως το πίνεις
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι , 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως με 1 κουταλάκι μέλι και μισό κουταλάκι ταχίνι και 1 κουταλάκι τριμμένο ξηρούς καρπούς
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
7 φράουλες
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1,5 φλιτζάνι ρύζι ή 2 βραστές πατάτες
2 μέτριες ντομάτες και 5 μέτριες ελιές
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
1 μήλο και 1 ακτινίδιο
με 1 κουταλάκι μέλι και κανέλα 3 καρύδια ή 10 φουντούκια ή 10 αμύγδαλα
ΒΡΑΔΙΝΟ
1 φλιτζάνι ρύζι ή 1 βραστή πατάτες 2 μέτριες ντομάτες και 5 μέτριες ελιές
ΠΡΟ-ΥΠΝΟΥ
1 μέτριο αχλάδι
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΡΩΙΝΟ
1 καφέ όπως το πίνεις
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι , 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως με 1 κουταλάκι μέλι και μισό κουταλάκι ταχίνι και 1 κουταλάκι τριμμένο ξηρούς καρπούς
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
1 μέτριο μήλο και 1 μέτρια μπανάνα
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 ρηχό με 2 μέτριες ντομάτες με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
2 μέτρια ακτινίδια και 1 μέτριο πορτοκάλι
ΒΡΑΔΙΝΟ
1 βαθύ πιάτο μαγειρίτσα
και 1 αυγό βραστό
1 βαθύ πιάτο λάχανο με 1 κουτάλια ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί
1 -2 ποταράκια κρασί(άσπρο)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΠΡΩΙΝΟ
1 καφέ όπως το πίνεις(προσπάθησε να περιορίσεις την ζάχαρη και το γάλα)
2 φέτες κανονικές τσουρέκι και 1 ποτήρι χυμό
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
Το μισό σοκολατένιου αυγού
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
3 κομμάτια πρόβατο ή κατσίκι της σούβλας ή 2 μπιφτέκια ψητά 10 τηγανητές πατάτες
1 κομματάκι κοκορέτσι
1 χωριάτικη σαλάτα (2 ντομάτες ,κρεμμύδι ,πιπέρια ) 1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές τζατζίκι
3 φέτες ψωμί ψητό στα κάρβουνα
1-2 ποτηράκια κρασί (άσπρο)
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
2 πασχαλινά κουλουράκια
ΒΡΑΔΙΝΟ
1 γιαούρτι 2% και 4 φράουλες
1η ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΠΡΩΙΝΟ
1 φλιτζάνι γάλα 2% και 1 φλιτζάνι δημητριακών ολικής αλέσεως
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
4 μέτρια δαμάσκηνα
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 μέτριο ψάρι δικής σας επιλογής βραστό 200 γρ.
1 βαθύ μαρούλι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φέτα ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
7 φράουλες
με 1 κουταλάκι μέλι και κανέλα 3 καρύδια ή 10 φουντούκια ή 10 αμύγδαλα
ΒΡΑΔΙΝΟ
1 γιαούρτι 2% και 3 κουταλιές δημητριακά ολικής αλέσεως ή 1 αβγό και 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως
2η ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΠΡΩΙΝΟ
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
1 μέτριο ξινόμηλο
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 στήθος κοτόπουλο ψητό 160 γρ.
1 βαθύ μπρόκολο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φέτα ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
7 φράουλες
με 1 κουταλάκι μέλι και κανέλα 3 καρύδια ή 10 φουντούκια ή 10 αμύγδαλα
ΒΡΑΔΙΝΟ
1 στήθος κοτόπουλο ψητό 90 γρ.
1 βαθύ μπρόκολο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
3η ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΠΡΩΙΝΟ
1 φλιτζάνι γάλα 2% και 1 φλιτζάνι δημητριακών ολικής αλέσεως
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
2 αχλάδια
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
2 φλιτζάνια του τσαγιού φασολάκια κοκκινιστά 200 γρ. και 1 κομμάτι τυρί 30 γρ.
1 φέτα ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
1 μέτριο μήλο και 3 καρύδια ή 10 φουντούκια ή 10 αμύγδαλα
ΒΡΑΔΙΝΟ
2 αυγά βραστά ή 1 τόνο στο νερό
1 βαθύ μαρούλι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φέτα ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
4η ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΠΡΩΙΝΟ
1 τοστ (γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα)
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
7 φράουλες
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 ομελέτα με λαχανικά 2 αυγά και 1 κομμάτι τυρί 30 γρ.
1 βαθύ μαρούλι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φέτα ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
2 ακτινίδια και 3 καρύδια ή 10 φουντούκια ή 10 αμύγδαλα
ΒΡΑΔΙΝΟ
1 ντακό κρητικό με τριμμένη ντομάτα αλάτι ρίγανη και 30 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά
της διαιτολόγου – διατροφολόγου Έφης Δέδε
Mediterranean b-eat -by Efi Dede