Μαμαδίστικη Κοτόπιτα

Μαμαδίστικη Κοτόπιτα

Σας έχουμε την συνταγή για μια εύκολη, πεντανόστιμη, μαμαδίστικη κοτόπιτα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας οικογενειακώς. Δεν έχετε φάει πιο νόστιμη!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 στήθος κοτόπουλο με κόκαλα και πέτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο σε κομματάκια
  • 4 αβγά
  • 1 κρεμά γάλακτος 250 γρ.
  • Λίγο ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε
  • Αλάτι, πιπέρι κατ’ επιλογή

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο.
  2. Μόλις κρυώσει το ξεψαχνίζουμε.
  3. Κρατάμε τον ζωμό. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, μετά τα πράσα, μετά το κοτόπουλο.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Όχι πολύ γιατί θα ρίξουμε τα τυριά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο ζωμό μισό ποτήρι περίπου, το κεφαλοτύρι και το γκούντα.
  6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε.
  7. Σ’ ένα ταψί (38χ27 κατά προτίμηση) βάζουμε τα 4 φύλλα από κάτω, λαδώνοντας τα φυσικά, ρίχνουμε τη γέμιση κι από πάνω το ρεγκάτο σε κομμάτια.
  8. Τα πιέζουμε πολύ ελαφρά ίσα για να μπουν μέσα.
  9. Καλύπτουμε με τα άλλα δυο φύλλα, βάζοντας λάδι κάθε φορά.
  10. Λαδώνουμε επιφάνεια, κόβουμε σε κομμάτια, (να μην ακουμπάει το μαχαίρι μέχρι κάτω), ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε σουσάμι.
  11. Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 1 με 1,5 ώρα ανάλογα τον φούρνο.

Tip 1. Ψήνουμε την πίτα σε πυρέξ διάφανο γιατί έτσι βλέπω το φύλλο κι από κάτω.

Tip 2. Τον ζωμό τον κρατάμε και κάνουμε κοτόσουπα.

της μαμάς και μαγείρισσας Αλεξάνδρας Κεσεμλή.

Μαγειρική