Γιατί κάθε δραστήρια εργαζόμενη μαμά χρειάζεται το ημερολόγιο της

Γιατί κάθε δραστήρια εργαζόμενη μαμά χρειάζεται το ημερολόγιο της

Πάντα στη ζωή μου ήμουν πολύ οργανωτικό άτομο και κάθε χρόνο το ημερολόγιο ήταν προέκταση του χεριού μου. Ειδικά όμως από τότε που έγινα μαμά μου έχει γίνει άκρως απαραίτητο!
Με τόσες υποχρεώσεις που έχω καθημερινά, αν δεν τις κατέγραφα θα ήταν αδύνατον να τις θυμάμαι.
Το ημερολόγιο είναι μόνιμα μέσα στην τσάντα μου και παρ’ όλο που τα νέα κινητά έχουν προγράμματα που χρησιμοποιούνται ως ημερολόγια, την έντυπη μορφή δεν την αλλάζω με τίποτα. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την χειρόγραφη καταγραφή των σκέψεων μου ή των καθημερινών μου υποχρεώσεων, ειδικά εγώ που τα φυλάω όλα τα ημερολόγια, ανατρέχω σ’ αυτά μελλοντικά και χαμογελάω βλέποντας καταγεγραμμένες τις προσωπικές μου στιγμές.

Μια εργαζόμενη μαμά που εργάζεται εντός ή εκτός σπιτιού έχοντας από ένα παιδί και πάνω χρειάζεται απαραίτητα το ημερολόγιο της για να καταγράφει τις δουλειές της, τις υποχρεώσεις της, τα ραντεβού της, τις δραστηριότητες των παιδιών της, τα ραντεβού με τον γιατρό των παιδιών ή και τα δικά της. Ακόμα και ασήμαντες σκέψεις και ανησυχίες που όταν αποτυπωθούν στο χαρτί παίρνουν άλλη διάσταση και μας αποφορτίζουν.

Παρακάτω σας προτείνω τρία πολύ χρήσιμα και εύχρηστα ημερολόγια, που όποιο επιλέξετε μπορείτε να το έχετε κάθε μέρα στη τσάντα σας και να σας οργανώνει την καθημερινότητα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ 2018

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας το νέο ημερήσιο Ημερολόγιο για μαμάδες 2018 από τη γνωστή ψυχολόγο-συγγραφέα Αλεξάνδρα Α. Καππάτου με πολύτιμες συμβουλές για τη σωστή ανατροφή των παιδιών σας.

Αναμφίβολα ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή ενός ατόμου είναι ο γονικός. Η απόκτηση και η διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ανεπανάληπτη εμπειρία. Συνεπείς στην ετήσια συνάντησή μας, το ημερο­λόγιο του 2018 έρχεται να σας συντροφεύσει όλη τη χρονιά και να σας στηρίξει στον γονικό σας ρόλο.

Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου, με την πολυετή εμπειρία και εγκυρότητά της, σας ενημερώνει και σας δίνει συμβουλές για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους σας, όπως για τη διαπαιδαγώγηση, το σχολείο, τον ύπνο, τις φιλίες, το διαζύγιο κ.λπ. Όπως άλλωστε έγραψε ο Ντένις Γουέτλεϊ:

«Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ 2018

Η αισιοδοξία είναι σύμμαχος στον αγώνα μας για μια καλή ζωή. Μας βοηθάει να ξεχωρίζουμε το αυθεντικό από το στερεοτυπικό και αγχωτικό μοντέλο της επιβίωσης. Δίνει αξία στα όνειρά μας και μας ωθεί να τα πραγματοποιήσουμε ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

Ακολούθησε τις προτάσεις που θα βρεις στις σελίδες αυτού του ημερολογίου και δες τη ζωή σου να βουτάει στα χρώματα του ουράνιου τόξου!

ΚΑΝ’ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΦΕΤΟΣ

Μια νέα χρονιά ξεκινά και η ψυχοθεραπεύτρια Δρ Φαίδρα Λογοθέτη σάς προτείνει να φορέσετε τη χαρά και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!

Σε αυτό το ημερολόγιο θα βρείτε αισιόδοξα μηνύματα που θα σας αφυπνίσουν και φράσεις που μπορεί να βελτιώσουν τη δική σας ζωή. Η ευτυχία μας εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από τους συνταξιδιώτες που έχουμε στο ταξίδι της ζωής και αυτό το ημερολόγιο είναι ο δικός σας ελπιδοφόρος συνταξιδιώτης για το 2018!

Σε εποχές που οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτοαμφισβήτηση, ανησυχία, θυμό και ένα αίσθημα αναζήτησης σκοπού στη ζωή, οι μικρές καθημερινές φράσεις έμπνευσης είναι απαραίτητες για να σας υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν πάντα καλύτεροι τρόποι να ατενίζει κανείς τη ζωή.

Ό,τι είναι γραμμένο σε αυτό το ημερολόγιο θέλει να σας περάσει το μήνυμα ότι, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσατε έως τώρα, το 2018 αξίζει να φορέσετε τη χαρά και την ευτυχία!

Αναζητήστε τα σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.

Βιβλία Οι προτάσεις μας