Μοσχάρι κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες, της Χρυσάνθης

Μοσχάρι κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες, της Χρυσάνθης

Υλικά:

Μισό κιλό μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
(ζητήστε από τον κρεοπώλη να είναι για βραστό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι -πιπέρι- ζάχαρη
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 κουτ.σούπας πελτέ
1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
Πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σωτάρουμε πολύ καλά σε ελαιόλαδο το κρέας για 7′-8′ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, κατόπιν την ντομάτα και λίγη ζάχαρη. Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάσει αρκετά το κρέας μας. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά μας, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 1/2 ώρες περίπου μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας και το κρέας να έχει μαλακώσει. Ωστόσο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Στο τελευταίο μισάωρο ρυθμίζουμε το αλάτι μας αν χρειάζεται και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον βασιλικό. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και αν θέλουμε με τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία και Καλή σας απόλαυση.
της Χρυσάνθης Γρίβα

Μαγειρική